הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל הוצעה קלורית בין ריצה להליכה לאותו מרחק

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
Energy Expenditure of Walking and Running: Comparison with... : Medicine & Science in Sports & Exercise

@Mike

זה מאמר שראיתי היום, עד עכשיו ממה שאני יודע ותקן אותי אם אני טועה היה נהוג להגיד שאין הבדל משמעותי בין השניים לאותו מרחק.

המאמר הזה מראה הבדל משעמותי

Running required more energy (P < 0.01) for 1600 m than walking (treadmill: running 481 ± 20.0 kJ, walking 340 ± 14 kJ; track: running 480 ± 23 kJ, walking 334 ± 14 kJ) on both the track and treadmill

אשמח לדעתך בנושא.

לפי מה שאני יודע החישוב הפשוט זה משקל גוף כפול קילומטר זה הקלוריות שאתה שורף
אם תרוץ או תלך זה עיינין של הזמן.. ככה שכמות הקלוריות לא שונה משמעותית.. אולי הבדלים זניחים.. תקנו אותי אם אני טועה

המכניקה הפיסית של הגוף בריצה שונה מזו של הליכה ולכן ההוצאה הקלורית שונה.
יש מגוון הבדלים שגורמים לריצה "לעלות יותר", אבל די להביט בווקטור ה-Y שנוצר בריצה שאין בהליכה כדי להבין למה יש הוצאה קלורית גדולה יותר בריצה.

מן הסתם יהיה הבדל בהוצאה הקלורית בין השניים במרחקים, אבל זו שאלה גם של מהירות וחשיבות.
פה במחקר הרצים רצו בקצב מהיר פי 2 מההולכים, אבל ההוצאה הקלורית הייתה רק בשליש יותר, וב-1600 מטר ההבדל היה רק 140 קלוריות.
אם נשווה הליכה מהירה לריצה קלה ההבדל יפחת ויהפוך ללא משמעותי, אבל אם ניקח ריצה מהירה יחסית, מן הסתם היא תשרוף יותר קלוריות מהליכה

• פותח/ת השרשור
מן הסתם יהיה הבדל בהוצאה הקלורית בין השניים במרחקים, אבל זו שאלה גם של מהירות וחשיבות.
פה במחקר הרצים רצו בקצב מהיר פי 2 מההולכים, אבל ההוצאה הקלורית הייתה רק בשליש יותר, וב-1600 מטר ההבדל היה רק 140 קלוריות.
אם נשווה הליכה מהירה לריצה קלה ההבדל יפחת ויהפוך ללא משמעותי, אבל אם ניקח ריצה מהירה יחסית, מן הסתם היא תשרוף יותר קלוריות מהליכה
אני מסתכל על הוצאה קלורית לאותו מרחק. מבחינה אחוזית יש פה בערך 30 אחוז יותר בריצה. שזה לא מה שאני מכיר. אני מכיר שההוצאה הקלורית לאותו מרחק תהיה שווה כי הנוחסה היא ק"מX משקל גוף +-

אני מסתכל על הוצאה קלורית לאותו מרחק. מבחינה אחוזית יש פה בערך 30 אחוז יותר בריצה. שזה לא מה שאני מכיר. אני מכיר שההוצאה הקלורית לאותו מרחק תהיה שווה כי הנוחסה היא ק"מX משקל גוף +-
ההוצאה האנרגטית מן הסתם תהיה שונה כי התאוצה שונה. אבל כמו שאמרתי קודם, הרצים התקדמו בקצב כפול מההולכים, אז כן נוצר הבדל משמעותי, אבל אם תשווה למשל ריצה קלה להליכה מהירה שההבדל ביניהם נמוך יותר מפי 2, ההבדל הקלורי לא יהיה משמעותי במיוחד

• פותח/ת השרשור
ההוצאה האנרגטית מן הסתם תהיה שונה כי התאוצה שונה. אבל כמו שאמרתי קודם, הרצים התקדמו בקצב כפול מההולכים, אז כן נוצר הבדל משמעותי, אבל אם תשווה למשל ריצה קלה להליכה מהירה שההבדל ביניהם נמוך יותר מפי 2, ההבדל הקלורי לא יהיה משמעותי במיוחד
אתה אומר שההוצאה הקלורית לא תלויה בצורה לינארית במהירות ?

הניסוי שם נעשה למרחק של 1600 מטר. כאשר אלו שרצו הוציאו כ 30% יותר קלוריות.

אני לא כזה מבין מה אתה מנסה להגיד. הניסוי פה מטעה ?

אני אפשט את זה. אני הולך 5 ק"מ בשעה. לעומת ריצה של 5 ק"מ בחצי שעה. האם ההוצאה הקלורית תהיה יחסית זהה ? או שיהיה הבדל משמעותי כמו שניתן לראות מהמחקר ? ומה יקרה במקרה של ריצה של 5 ק"מ ב 45 דקות ?

אתה אומר שההוצאה הקלורית לא תלויה בצורה לינארית במהירות ?

הניסוי שם נעשה למרחק של 1600 מטר. כאשר אלו שרצו הוציאו כ 30% יותר קלוריות.

אני לא כזה מבין מה אתה מנסה להגיד. הניסוי פה מטעה ?

אני אפשט את זה. אני הולך 5 ק"מ בשעה. לעומת ריצה של 5 ק"מ בחצי שעה. האם ההוצאה הקלורית תהיה יחסית זהה ? או שיהיה הבדל משמעותי כמו שניתן לראות מהמחקר ? ומה יקרה במקרה של ריצה של 5 ק"מ ב 45 דקות ?
האם ההוצאה הקלורית תהיה תלויה בצורה לינארית במהירות אני לא יודע להגיד, אבל כן תהיה תלויה בגלל שכדי ליצור יותר תאוצה יש צורך להוציא יותר אנרגיה.

לגבי המהירות, אם תיקח את אותו המרחק ותלך אותו בשעה, ותרוץ אותו בחצי שעה, אז כן תראה את ההבדל של 30% כמו שהיה במחקר, אבל אם למשל ייקח לך 45 דקות כמו שאמרת, אז ההבדל כנראה לא יהיה 30%, אלא פחות, משהו כמו 10%-20%.

כמובן גם שיהיה הבדל בין הליכה מהירה והליכה איטית, וריצה קלה ומהירה, המהירו בהחלט משפיעה, אבל האם זה הליכה או ריצה פחות.
אם תעלה על הליכון אתה תוכל לראות את ההבדל בקלות, שאתה יכול ללכת מהר עד בערך 6 קמ"ש, ואז פתאום ב-6.5-7 קמ"ש תצטרך להתחיל לרוץ, למרות שההבדל במהירות הוא לא גדול בכלל, אז שם ההבדל בהוצאה הקלורית לא יהיה משמעותי בכלל

ההוצאה הקלורית היא פונקצייה של הביו מכניקה של התנועה.
גובה הנפת הידיים, הרגליים, הקפיצה הקלה בריצה וכן הלאה. הביו מכניקה השונה גוזרת הוצאה קלורית שונה.

ההוצאה הקלורית היא פונקצייה של הביו מכניקה של התנועה.
גובה הנפת הידיים, הרגליים, הקפיצה הקלה בריצה וכן הלאה. הביו מכניקה השונה גוזרת הוצאה קלורית שונה.

נכון, השאלה כמה יהיה ההבדל, והאם הוא משמעותי.

• פותח/ת השרשור
האם ההוצאה הקלורית תהיה תלויה בצורה לינארית במהירות אני לא יודע להגיד, אבל כן תהיה תלויה בגלל שכדי ליצור יותר תאוצה יש צורך להוציא יותר אנרגיה.

לגבי המהירות, אם תיקח את אותו המרחק ותלך אותו בשעה, ותרוץ אותו בחצי שעה, אז כן תראה את ההבדל של 30% כמו שהיה במחקר, אבל אם למשל ייקח לך 45 דקות כמו שאמרת, אז ההבדל כנראה לא יהיה 30%, אלא פחות, משהו כמו 10%-20%.

כמובן גם שיהיה הבדל בין הליכה מהירה והליכה איטית, וריצה קלה ומהירה, המהירו בהחלט משפיעה, אבל האם זה הליכה או ריצה פחות.
אם תעלה על הליכון אתה תוכל לראות את ההבדל בקלות, שאתה יכול ללכת מהר עד בערך 6 קמ"ש, ואז פתאום ב-6.5-7 קמ"ש תצטרך להתחיל לרוץ, למרות שההבדל במהירות הוא לא גדול בכלל, אז שם ההבדל בהוצאה הקלורית לא יהיה משמעותי בכלל

הבנתי תודה.
עדיין זה המחקר היחיד שאני מכיר שמראה הבדל כזה גדול. יכול להיות שבאמת שאר המחקרים שהראו שאין הבדל משמעותי כנראה גם הבדל המהירות בין ריצה/הליכה לא היה כזה גדול כמו פה.

מקווה שמשה יענה גם בנושא.

ההבדל שם זה 114 קל' לעומת 81 קל' ל-1600 מטר. לחלק מהאנשים זה יהיה משמעותי. מבחינתי זה לא. יש פה מדידה רק באימון. אתה לא יודע מה ההשפעה כאן על פני 24-48 שעות שלאחר האימון מבחינה אנרגטית. זה עלול אף להצטמצם (או לגדול, מי יודע) בהתאוששות.

אבל זה נכון אם תעשה 30 ק"מ בשבוע ההבדל כבר יהיה משמעותי. לערך 600 קל'/שבוע הפרש.

• פותח/ת השרשור
ההבדל שם זה 114 קל' לעומת 81 קל' ל-1600 מטר. לחלק מהאנשים זה יהיה משמעותי. מבחינתי זה לא. יש פה מדידה רק באימון. אתה לא יודע מה ההשפעה כאן על פני 24-48 שעות שלאחר האימון מבחינה אנרגטית. זה עלול אף להצטמצם (או לגדול, מי יודע) בהתאוששות.

אבל זה נכון אם תעשה 30 ק"מ בשבוע ההבדל כבר יהיה משמעותי. לערך 600 קל'/שבוע הפרש.
תודה רבה.

גם אם כן, לדעתי זה לא אפקטיבי כי אתה יכול לתת 7 ק"מ ריצה בחצי שעה קצת פחות נגיד, ובהליכה לך תעשה עכשיו 7 ק"מ זה בזבוז זמן.

היה לי פה וויכוח שלם עם מישהו שאומר שפעילות אירובית לא מסייעת בשריפת קלוריות רק גירעון קלורי ואימון כוח.
בהקשר של שוקל 150 ק"ג.ואז קראתי מה אתם אומרים על הבדלים בין ריצה להליכה ומה שהבנתי מכל זה שפעילות אירובית כן שורפת רק אין הרבה הבדל בין ריצה להליכה.

היה לי פה וויכוח שלם עם מישהו שאומר שפעילות אירובית לא מסייעת בשריפת קלוריות רק גירעון קלורי ואימון כוח.
בהקשר של שוקל 150 ק"ג.ואז קראתי מה אתם אומרים על הבדלים בין ריצה להליכה ומה שהבנתי מכל זה שפעילות אירובית כן שורפת רק אין הרבה הבדל בין ריצה להליכה.
אני בטוח שדבריו של הבחור יצאו מהקשרם.
ריצה שורפת קלוריות
הליכה שורפת קלוריות
אימון כוח שורף קלוריות
רק גירעון קלורי יוביל לירידה במסה.

שורף זה כן ברור שכן, אבל זה לא יעזור לך אם לא תיהיה בגירעון קלורי להתחטב.

למה זה מפתיע אותך? ריצה היא פעולה פחות יעילה אנרגטית מהליכה.

בהליכה יש יותר אלמנטים של ייצוב ונפילה חופשית, ואילו בריצה יש המון אלמנט של דחיפה של הרצפה. בנוסף: חלק מהאנרגיה הזו מתועלת לדחיפה של הגוף שלנו מעלה, ולא רק קדימה.

-ואם במרום לרוץ, הייתי אומר לך ללכת 2 צעדים קדימה, 1 אחורה; 3 קדימה, 2 אחורה; 4 קדימה...עד שאתה מגיע ליעד - לדעתך זה לא יגרום לך להוציא יותר אנרגיה (על עבודה מיותרת) מאשר פשוט הליכה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית