הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאכלים מסויימים או כמויות?

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
אהלן חברים.

טוב אז אני חייב להבין משהו.
מה קו המחשבה שלי צריך להיות כדי לא להעלות היקפים בבטן ובמותניים בזמן תקופת המסה שגם ככה אוכלים בתקופה הזו פלוס קלורי?

האם המחשבה צריכה להיות לא לגעת במאכלים מסויימים בשום אופן, או שאפשר לחטאות מדי פעם אבל לא להגזים עם כמויות של אוכל?

אתן דוגמא מעניינת:

לפני שעה הייתי צריך לאכול צלחת של 2 כוסות אורז עם סלט ירקות ושמן זית ומנת בשר/דג/עוף.

עד כאן הכל בסדר? קמתי למקרר והבנתי שאין לי מנה של בשר או עוף כי אני חי בבית מסורתי מאוד ובתקופה הזו לא אוכלים אצלנו בשר ועל כן לא היה לי מה לאכול חוץ מאורז וירקות (מה שיחסיר לי חלבון).

מה עשיתי ומה הפיתרון היה?
לקפוץ רגע למטה ולדפוק פיתה עם שווארמה וירקות בפנים.

מה שאני שואל הוא, מבחינתי, בראש שלי מקובעת המחשבה שפיתה זה קמח לבן וזה ישר הולך לבטן ולמותניים.

אבל למה דווקא הפיתה תלך לבטן ולמותניים ולא ה2 כוסות אורז האלו שהייתי צריך לאכול? מה ההבדל/קאץ' פה?

אהלן חברים.

טוב אז אני חייב להבין משהו.
מה קו המחשבה שלי צריך להיות כדי לא להעלות היקפים בבטן ובמותניים בזמן תקופת המסה שגם ככה אוכלים בתקופה הזו פלוס קלורי?

האם המחשבה צריכה להיות לא לגעת במאכלים מסויימים בשום אופן, או שאפשר לחטאות מדי פעם אבל לא להגזים עם כמויות של אוכל?

אתן דוגמא מעניינת:

לפני שעה הייתי צריך לאכול צלחת של 2 כוסות אורז עם סלט ירקות ושמן זית ומנת בשר/דג/עוף.

עד כאן הכל בסדר? קמתי למקרר והבנתי שאין לי מנה של בשר או עוף כי אני חי בבית מסורתי מאוד ובתקופה הזו לא אוכלים אצלנו בשר ועל כן לא היה לי מה לאכול חוץ מאורז וירקות (מה שיחסיר לי חלבון).

מה עשיתי ומה הפיתרון היה?
לקפוץ רגע למטה ולדפוק פיתה עם שווארמה וירקות בפנים.

מה שאני שואל הוא, מבחינתי, בראש שלי מקובעת המחשבה שפיתה זה קמח לבן וזה ישר הולך לבטן ולמותניים.

אבל למה דווקא הפיתה תלך לבטן ולמותניים ולא ה2 כוסות אורז האלו שהייתי צריך לאכול? מה ההבדל/קאץ' פה?

מאוד פשוט. תאכל מה שאתה רוצה אבל כל עוד לא תיהיה במאזן קלורי חיובי, אתה פשוט לא תעלה במשקל. אם השווארמה נכנסת לך בערכים אז תהנה הכל בסופו של דבר עיניין של מאזן קלורי והיו על זה 1001 מחקרים.

מבחינת חלבון אתה יכול לאכול דגים בזמן הזה. מסה זה לא שם נרדף ללאכול מכל הבא ליד, בסך הכל 200-300 מעל נייטרלי. הבעיה עם קמח לבן היא שזה לא משביע לעומת דברים אחרים כמו אורז, תפוחי אדמה ובטטה. 500 קלוריות של פיתה ו500 קלוריות של בטטות לא נראות אותו דבר על הצלחת ולא מרגישות אותו דבר מבחינת תחושת השובע.

במקום זה יכולת לאכול ביצים / דגים
הזמנת שווארמה הזאת גם לא בהכרח מלאה בערכים התזונתיים שאתה צריך לקבל
יש בה יותר פחמימה ושומן שהיית צריך מאשר חלבון
ולכן אם תצטרך להשלים את החלבון תצטרך לאכול עוד, תאכל עוד.. עוד קלוריות מה שיגרום לפלוס גדול יותר. מה שיגרום לעליה יותר בשומן
שורה תחתונה העיקר תיהיה בפלוס שאתה צריך לא משנה מה אתה תאכל , אם תאכל שווארמה ותשאר בפלוס שאתה צריך זה כבר נקודה שאם תקבל את הערכים התזונתיים שאתה צריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית