הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Form Check| דדליפט

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811

כנסו בי! 😵

===

*בדרך כלל הגב שלי מאוד 'Upright', וההתחלה יוצאת לי יותר "סקוואטית"...משום מה בשני הטייקים הרגיש לי מוזר לייצב והרגשתי שבא לי "לברוח קדימה", אז הרמתי אגן מוקדם ויצא לי משהו שנראה יותר כמו לג פרס + SLDL.

עם זאת, מתוך הנחה שאולי עדיף לי לשמוע ביקורת דווקא על הרמה שכנראה מסגירה יותר שיבושים, העליתי את שני אלו בכל זאת.

*אעלה בשבוע הבא טייקים מיותר זויות. (עם צלם שאפשר לשגע).

נערך לאחרונה:
עם קלאסי יותר קל להתאמן על הטכניקה...של קלאסי.

ובשביל להתחזק בטווח מסוים - צריך לעבוד בטווח.

אז במקום לצמצם אותו (ולהשאיר אותי בעיקר עם הטווח שאני כן חזק פה) - לא נשמע יותר ענייני להוריד משקלים ולעבוד בתרגיל שמעניין אותי מלכתחילה?

אבל בחרתי בסנאטץ' פול כתרגיל מרכזי - שבו אני רוצה להתחזק.

במקרה הזה - דדליפט קלאסי הוא אחלה של תרגיל עזר, בדגש על המשיכה השניה. (כי חסכנו הרבה טווח מהראשונה).

*יש לי SLDL ו-Back Raises בתכנית.
קלאסי יש לך הרבה יותר סירטוני הדרכה
ובלי להעליב ביינתים לא כל כך עובד לך הטכניקה

אתה צריך להבין שאם אתה מתחזק בסנאץ׳ פול גם הדדליפט הרגיל שלך יעלה וכל שאר הוויריאציות
אפילו ולד אלחזוב שמשתמש בסנאצ' גריפ דדליפט (ולא סנאצ' פול - אם אתם מדברים שטויות לפחות תקפידו על מינוח נכון) גם אם תהפוך אותו לאמא של התרגיל העיקרי שלך לא ישפר לך את הדדליפט הקלאסי. למה? הפער ביניהם פשוט גדול מידי ו carry over של 160-170 ק"ג ל250 ק"ג פשוט יתן מעט מאוד אם בכלל.
אגב אם זה היה היה סנאצ' פול אז אפילו פחות מזה.
אם המטרה היא בילדינג? אחלה, שיבושם לידידנו. אם המטרה היא ליפטינג זו פשוט בחירה גרועה, זה כמעט כמו להפוך בייספס לתרגיל עיקרי ומתח לתרגיל עזר. זה אפשרי לפרקי זמן קצרים אבל שוב, אם המטרה לא בילדינג אין לזה פואנטה.

• פותח/ת השרשור
שום בעיה אבל אתה צריך להבין שאם אתה מתחזק בסנאץ׳ פול גם הדדליפט הרגיל שלך יעלה וכל שאר הוויריאציות אני אישית לא מתייחס אליהם כתרגילי עזר וכל פעם שאני לא מצליח להעלאות משקל בתרגיל מסוים אני מחליף את התרגיל לויריאציה דומה ותמיד תמיד! כשאני חוזר לאותו תרגיל אני מצליח להוסיף משקל.
אתן לך גם מספר דוגמאות
פרונט סקוואט/בק סקוואט/זרצ׳ר סקוואט כשהמוט נשען על האמות שלך)
דדליפט/רומני/סטיף/הק/בלוק/סנץ׳
בנץ׳ גריפ צר בינוני רחב/פלור פרס
שמתי לב שבשיטה הזו אני בחיים לא נתקע ממליץ גם לעשות את זה.
בשביל להתחזק בטווח מסוים ממש לא חייב לעבוד בטווח הזה יש השלכות על החוזק שלך גם שאתה לא משתמש בכל הטווח
פלור פרס יחזק את הבנץ׳ שלך כן גם את התחתית. יש כמה מעלות שטווח התנועה עדיין משפיע על החוזק שלך בהם אני לא ממש זוכר כמה זה אבל ישנה השפעה.
הטכניקה של דדליפט קונבנציונאלי ממש לא אמורה להיות שונה מטכניקה של דדליפט ההבדל הרגיל הוא שהידיים נמצאות בפוזיציה רחבה יותר ובמקרה שלך עם הגבהה זה לא אמור להראות כמו שאתה שלחת אלא בדיוק כמו דדליפט קונבנציונאלי.
תלמד לעשות דדליפט קונבנציונאלי בלי הגבהה ובלי גריפ רחב ברגע שתלמד את זה תחזור למה שבא לך.
חבל כי ככה לא תצליח להעלאות משקלים/תפצע את עצמך
בגדול: השרירים הרלוונטים עובדים, ולהרבה תרגילים אפשר למצוא אלנטרנטיבות
בקטן: מאמין שהקארי-אובר של סנאץ' לדדליפט מתרופף כשמגיעים למשקלים שבהם מאוד קשה להתקדם. (אבל בדדליפט עוד אפשר).

לגבי תרגילי עזר: יש לי בכל אימון 3 או 2 (תלוי ביום) תרגילים מרכזיים. (שמתקדמים בקצב מוחלט מדי שבוע) + 2 תרגילי "אקסטרה", שאני משתמש בהם בשביל Self Reguation לנפח. (בגדול: יש גם להם יש פרוטוקול להתקדמות, אך אני לא מהסס לדלג עליהם \ להתקע בהם \ לרסט אותם, כל עוד אני מתקדם בתרגילים העיקריים).

בשני (תרגיל עיקרי לפלג הגוף התחתון: Back Squat) - תרגיל האקסטרה הוא Back Raises בכסא רומי.
ברביעי: (תגריל עיקרי: Snatch Grip Deficit Deadlift) - תרגיל האקסטרה הוא Zercher Squats.
בשישי: זה Leg Day, שכולל Front Squats, Snatch Grip SLDLs ו-Hip Thrusts.
*בנוסף: החימום שלי בכל אימון (4 אימונים בשבוע) כול פירמידה של טרפלים של Good Mornings מאוד עמוקים, עד לחצי ממשקל ה-Back Squat.
בקיצור: אני "מתפזר" על ים של תרגילים אניוויז.

(כאמור: מחפש להתחזק בפונקציות שונות; אין לי שום מטרה מיוחדת להיות טוב במיוחד בתרגיל כלשהו).

קלאסי יש לך הרבה יותר סירטוני הדרכה
ובלי להעליב ביינתים לא כל כך עובד לך הטכניקה
ועם זאת - הבהרתי שוב ושוב שהסרטון לא מייצג את הטכניקה בה אני מרים בדרך כלל. (ושקיוויתי שהרמה קשה\בעייתית תסגיר יותר נק' לקבל עליהן ביקורת).

את הלקח למדתי. 😲

אפילו ולד אלחזוב שמשתמש בסנאצ' גריפ דדליפט (ולא סנאצ' פול - אם אתם מדברים שטויות לפחות תקפידו על מינוח נכון) גם אם תהפוך אותו לאמא של התרגיל העיקרי שלך לא ישפר לך את הדדליפט הקלאסי. למה? הפער ביניהם פשוט גדול מידי ו carry over של 160-170 ק"ג ל250 ק"ג פשוט יתן מעט מאוד אם בכלל.
אגב אם זה היה היה סנאצ' פול אז אפילו פחות מזה.
אם המטרה היא בילדינג? אחלה, שיבושם לידידנו. אם המטרה היא ליפטינג זו פשוט בחירה גרועה, זה כמעט כמו להפוך בייספס לתרגיל עיקרי ומתח לתרגיל עזר. זה אפשרי לפרקי זמן קצרים אבל שוב, אם המטרה לא בילדינג אין לזה פואנטה.

תוכל לאמוד קצרה על ההבדלים בין סנאטץ' גריפ לדדליפט, לבין סנאטץ' פול?
במשקלי העבודה הנוכחיים שלי אני מסיים עם המוט גבוה.

*מסכים שברמה מסוימת, אפשר לההמשיך להתקדם בדדליפט קלאסי, במשקלים שבהם הסנאטץ' שלך בחיים לא יגיע.
(אך אני עוד רחוק משם).

בטווח הארוך אתה הולך לדפוק את הגב עם התרגיל הזה
איך הגעת למסקנה הנחרצת הזו? X:

זו אמירה מדעית?

האמת כמו שהוא עושה את זה ,זו עובדה מדעית.
אין ספק שזה מעלה את הסיכויים,אם בהכרח זה הולך לקרות לא בטוח,זה אותה אנלוגיה עם סיגריות.
בתור מאמן אתה לא רואה שברגע שהוא מקצר את האמסטרינג מוקדם מדי הוא מאבד כיווץ בגב תחתון? למדת פיזיולוגיה?

האמת כמו שהוא עושה את זה ,זו עובדה מדעית.
אין ספק שזה מעלה את הסיכויים,אם בהכרח זה הולך לקרות לא בטוח,זה אותה אנלוגיה עם סיגריות.
בתור מאמן אתה לא רואה שברגע שהוא מקצר את האמסטרינג מוקדם מדי הוא מאבד כיווץ בגב תחתון? למדת פיזיולוגיה?
אין תנועה אצלו בגב תחתון במהלך המשיכה
ואם למדתי פיזיולוגיה? לא, אני בכלל פוקימון מאסטר ונותנים לכל פיקאצ'ו ניהול פה. בחיאת.

לגמרי יש..הגב שלו לא היה במצב כזה בסט אפ.
היית מרים מהריצפה משהו בצורה כזו?
upload_2018-8-2_11-12-25.png

• פותח/ת השרשור

מול סנאצ' גריפ דדליפט

סנאטץ' פול נראה משמעותית דומה יותר למה שאני עושה. (בד"כ; לא בסרטונים שהעליתי).

אם אני רוצה להתחיל עם תחת גבוה (ומאוד מאוד אחורה), וגב מקביל לרצפה, ולא להרים את המוט גבוה - אני כבר עושה סנאטץ' גריפ SLDL.

ואם למדתי פיזיולוגיה? לא, אני בכלל פוקימון מאסטר ונותנים לכל פיקאצ'ו ניהול פה. בחיאת.
דווקא פוקימון מאסטר זה מישהו ששווה לקחת לנהל מכון!

לגמרי יש..הגב שלו לא היה במצב כזה בסט אפ.
היית מרים מהריצפה משהו בצורה כזו?
צפה בקובץ המצורף 44448
מספיק כדי לא להפצע.
סנאטץ' פול נראה משמעותית דומה יותר למה שאני עושה. (בד"כ; לא בסרטונים שהעליתי).

אם אני רוצה להתחיל עם תחת גבוה (ומאוד מאוד אחורה), וגב מקביל לרצפה, ולא להרים את המוט גבוה - אני כבר עושה סנאטץ' גריפ SLDL.
אל תטעה, אני עדיין חושב שאתה עושה שטויות באימון. פשוט זורם עם מה שביקשת...

• פותח/ת השרשור
מספיק כדי לא להפצע.

אל תטעה, אני עדיין חושב שאתה עושה שטויות באימון. פשוט זורם עם מה שביקשת...

אני לא תמים מספיק בשביל להאמין שאפשר ללמוד לבצע את את הדברים כהלכה מהאינטרנט גרידא.

בקרוב אני עובר למרכז, ואז יהיה לי נוח למצוא מישהו שידריך אותי. (אולי אתה!)

נערך לאחרונה:
אני לא תמים מספיק בשביל להאמין שאפשר ללמוד לבצע את את הדברים כהלכה מהאינטרנט גרידא.

בקרוב אני עובר למרכז, ואז יהיה לי נוח למצוא מישהו שידריך אותי. (אולי אתה!)
יופי, זה נותן לך זמן לשחרר את כל הרעיונות שאתה בא איתם.
בדיוק הסברתי שתפקיד המאמן לחשוב ותפקיד המתאמן לבצע וזה לא עובד טוב כשזה לא מתנהל ככה.

• פותח/ת השרשור
מסכים ולא-מסכים; זה לא "שחור-ולבן":

-אני חושב שזה מאוד לגיטימי שתלמיד ששוכר הכוונה והדרכה של מקצוען יתקשר את המטרות, את הציפיות ואת הרצונות שלו. (ואם המקצוען רואה לנכון לחרוג מאלו - ראוי לדון על זה).

-אני גם סבור שזה מאוד לעניין - שתלמיד נבון יסתקרן וירצה להתעניין בחשיבה ובתכנון של מה שמייעצים לו לעשות, ויפתח יותר מעורבות והבנה.

-אבל כמובן: אנחנו יוצאים מנק' הנחה שמי שבא עד אליך ומשלם לך כדי ללמוד ממך - עושה את זה כי הוא מבין שאתה יודע טוב ממנו.

אז אם במקום לעשות את מה שאתה חושב, הוא מתווכח, עושה מה שבא לו, ובגדול - מפריע לך לעזור לו כי משום מה הוא חושב שהוא מבין יותר טוב ממך...אז כן. הוא יוצא מתאמן מאוד מטומטם. (ועל הדרך גם מאוד מעצבן).

-אני חושב שזה מאוד לגיטימי שתלמיד ששוכר הכוונה והדרכה של מקצוען יתקשר את המטרות, את הציפיות ואת הרצונות שלו. (ואם המקצוען רואה לנכון לחרוג מאלו - ראוי לדון על זה).

-אני גם סבור שזה מאוד לעניין - שתלמיד נבון יסתקרן וירצה להתעניין בחשיבה ובתכנון של מה שמייעצים לו לעשות, ויפתח יותר מעורבות והבנה.

-אבל כמובן: אנחנו יוצאים מנק' הנחה שמי שבא עד אליך ומשלם לך כדי ללמוד ממך - עושה את זה כי הוא מבין שאתה יודע טוב ממנו.

אז אם במקום לעשות את מה שאתה חושב, הוא מתווכח, עושה מה שבא לו, ובגדול - מפריע לך לעזור לו כי משום מה הוא חושב שהוא מבין יותר טוב ממך...אז כן. הוא יוצא מתאמן מאוד מטומטם. (ועל הדרך גם מאוד מעצבן).

הוא אמר לך לעשות דד קלאסי לא?

• פותח/ת השרשור
ואני אמרתי שאחיזות קצרות לא נוחות לי,
שטווחי תנועה גבוהים כיפיים לי,
ושחשוב לי שבחירת הוריאציות תהיה נוחה וכיפית לי מכיוון שאני מתאמן בין היתר לפנאי. (ואין לי סיבה מיוחדת לסבול וריאציה מבאסת).

מאמן שמבין את המטרה שלי יכול להציע תיקונים לטכניקה של מה שאני רוצה לבצע, או פרוגרסיה לביצוע נכון של זה.

-אבל אם הוא מתעקש לחטוא מן המטרות שלי (לכאורה), ולאלץ אותי לעשות דברים "סתם כי בא לו" - יש מקום להבהיר למה, מעבר ל-"כי ככה אני חושב, ולחשוב זה התפקיד שלי".

-מצד שני, אם המאמן יאמר (אני סתם זורק) שלדעתו המקצועית אני מתעקש על שטויות שמעכבות אותי, ושאם אני רוצה להתקדם בדדליפט מצד אחד, אך לחזק את הקוואדס מצד שני, עדיף לוותר על המדרגה, להתייחס לשרשרת האחורית דרך Snatch Grip SLDL (הנה לנו טווח גבוה, ואחיזה שנוחה לי), ופשוט להוסיף עוד נפח לסקוואט (הנה אקסטרה יחס לקוואדס) - אז נשמע שהוא מציע דרך שלדעתו עונה על הצרכים שלי טוב יותר...ואז אם אני מתעקש לא להקשיב לו ו-"יודע טוב יותר" (אני לא) - אז למה אני בא עד אליו ומשלם לו?

אני יודע לנמק כל בחירה שלי כמאמן.
תפקיד המאמן לחשוב, תפקיד המתאמן לבצע ובהחלט לגיטימי לשאול שאלות.
"אחיזות קצרות לא נוחות לי"? אין אדם אחד בעולם שסנאצ' גריפ דדליפט יותר נוח לו מהדדליפט הקלאסי ו"כייף לי" זה נימוק גרוע.
אתה חושב שרירים, אני חושב תנועות. הקוודס שלך כקוודס לא מעניין לי כמאמן, אני לא מאמן בילדרית, הגדילה היא רק פועל יוצא של התחזקות - לחזק הינג' מעניין לי כמאמן, לחזק שרשרת קדמית חשוב לי כמאמן.

אתה הגיוני אבל רק לעצמך. בפועל אין שום היגיון בבחירה שלך בתרגיל לפחות לא הרבה מעבר ל"כייף לי" ו"בא לי".

• פותח/ת השרשור
אני יודע לנמק כל בחירה שלי כמאמן.

תפקיד המאמן לחשוב, תפקיד המתאמן לבצע ובהחלט לגיטימי לשאול שאלות.

"אחיזות קצרות לא נוחות לי"? אין אדם אחד בעולם שסנאצ' גריפ דדליפט יותר נוח לו מהדדליפט הקלאסי ו"כייף לי" זה נימוק גרוע.

אתה חושב שרירים, אני חושב תנועות. הקוודס שלך כקוודס לא מעניין לי כמאמן, אני לא מאמן בילדרית, הגדילה היא רק פועל יוצא של התחזקות - לחזק הינג' מעניין לי כמאמן, לחזק שרשרת קדמית חשוב לי כמאמן.

אתה הגיוני אבל רק לעצמך. בפועל אין שום היגיון בבחירה שלך בתרגיל לפחות לא הרבה ל"כייף לי" ו"בא לי".

אני חושש שדבריי לא הובנו כהלכה.
(אתה "מאשים" אותי בדברים לא-כל-כך נכונים).

1) אני חושב תנועות ופונקציות; לא שרירים.

*המשיכה הראשונה שלי מעאפנה, והרגשתי שאני מגייס בעיקר את השרשרת האחורית שלי בדדליפט (והרגשתי שחבל, כי הדדליפט אמור ויכול לחזק גם יותר מזה) - כאן נכנסה המדרגה. וזה עזר. (באופן שאינו משתקף בסרטונים; כבר עברנו על זה).

*על הדרך ראיתי שאני נוטה להקפיד כך (הרבה) יותר על פשיטה של הכתף (ואם "לדבר שרירים" - לערב יותר את ה-Lats), וזה קסם לי, בין היתר - כי בתחום אחר (מאוד) בחיים שלי העירו לי שאני חייב ללמוד לעשות את זה.

2) סנאטץ' גריפ יותר נוח לי. נקודה.

לא כי זה "קל יותר" בדרך מסתורית. (זה לא) -
אלא כי תרגילים באחיזות צרות מכאיבים לי בכתף (גם בעת ביצוע התרגיל, וגם כואב לי במשך ימים אחר-כך). גיליתי שוב ושוב שכשאני נמנע מהם הכאבים שוככים, ושכשאני חוזר אליהם הכאבים חוזרים.

בשלב הזה יכולתי להחליט שאני מוותר על דדליפט, חתירות ומתח, כי אני סובל וזה רק מדרדר...

במקום זה גיליתי שהכל נפתר כשאני אוחז רחב.
האם זה רק workaround סביב בעיה אחרת (שאולי מאמן יכול לאתר ולתקן בדרך אחרת)? - אולי.
אבל זה היה הפתרון שמצאתי, וזה מה שאפשר לי להמשיך להתקדם בדדליפט. (ובמשיכות אופקיות, ובמשיכות מלמעלה).

כפי שאתה רואה: הוריאציות נועדו להציע פתרון לכל מי דברים ולשרת את המטרות שלי. (ולא - כי יום בהיר אחד החלטתי שבא לי לעשות שטויות).

=====

-אני בוודאי מסכים אתך שאם יש מאמן - אז זה תפקיד שלו לחשוב על זה. (הוא אמור לדעת טוב יותר).

-לדעתי, כשמישהו מתאמן כהובי, ו-"דרך חיים" (ללא מטרה תחרותית, שדורשת ספציפיקציה): "כיף לי" זה נימוק נהדר. אתה בוודאי מכיר את הנושא דווקא מתחום הדיאטה: יש מי שחושב ש-"דיאטה" (במשמעות העממית של המילה) זו איזו תקופת סבל שצריך לעבור כדי לרדת במשקל. (ומנהל "מערכת יחסים" מקולקלת עם אוכל, מתבאס בתהליך, וסביר להניח שגם ישמין בחזרה ויתבאס חדש) | ויש מי שמסתכל על זה תזונה באופן "גדול" יותר, ומנהל אורח-חיים שמאפשר לו לשמר את המטרות שלו, ומבלי להתרגש מאוכל "משמין".

נערך לאחרונה:
אני חושש שדבריי לא הובנו כהלכה.
(אתה "מאשים" אותי בדברים לא-כל-כך נכונים).

1) אני חושב תנועות ופונקציות; לא שרירים.

*המשיכה הראשונה שלי מעאפנה, והרגשתי שאני מגייס בעיקר את השרשרת האחורית שלי בדדליפט (והרגשתי שחבל, כי הדדליפט אמור ויכול לחזק גם יותר מזה) - כאן נכנסה המדרגה. וזה עזר. (באופן שאינו משתקף בסרטונים; כבר עברנו על זה).

*על הדרך ראיתי שאני נוטה להקפיד כך (הרבה) יותר על פשיטה של הכתף (ואם "לדבר שרירים" - לערב יותר את ה-Lats), וזה קסם לי, בין היתר - כי בתחום אחר (מאוד) בחיים שלי העירו לי שאני חייב ללמוד לעשות את זה.

2) סנאטץ' גריפ יותר נוח לי. נקודה.

לא כי זה "קל יותר" בדרך מסתורית. (זה לא) -
אלא כי תרגילים באחיזות צרות מכאיבים לי בכתף (גם בעת ביצוע התרגיל, וגם כואב לי במשך ימים אחר-כך). גיליתי שוב ושוב שכשאני נמנע מהם הכאבים שוככים, ושכשאני חוזר אליהם הכאבים חוזרים.

בשלב הזה יכולתי להחליט שאני מוותר על דדליפט, חתירות ומתח, כי אני סובל וזה רק מדרדר...

במקום זה גיליתי שהכל נפתר כשאני אוחז רחב.
האם זה רק workaround סביב בעיה אחרת (שאולי מאמן יכול לאתר ולתקן בדרך אחרת)? - אולי.
אבל זה היה הפתרון שמצאתי, וזה מה שאפשר לי להמשיך להתקדם בדדליפט. (ובמשיכות אופקיות, ובמשיכות מלמעלה).

כפי שאתה רואה: הוריאציות נועדו להציע פתרון לכל מי דברים ולשרת את המטרות שלי. (ולא - כי יום בהיר אחד החלטתי שבא לי לעשות שטויות).

=====

-אני בוודאי מסכים אתך שאם יש מאמן - אז זה תפקיד שלו לחשוב על זה. (הוא אמור לדעת טוב יותר).

-לדעתי, כשמישהו מתאמן כהובי, ו-"דרך חיים" (ללא מטרה תחרותית, שדורשת ספציפיקציה): "כיף לי" זה נימוק נהדר. אתה בוודאי מכיר את הנושא דווקא מתחום הדיאטה: יש מי שחושב ש-"דיאטה" (במשמעות העממית של המילה) זו איזו תקופת סבל שצריך לעבור כדי לרדת במשקל. (ומנהל "מערכת יחסים" מקולקלת עם אוכל, מתבאס בתהליך, וסביר להניח שגם ישמין בחזרה ויתבאס חדש) | ויש מי שמסתכל על זה תזונה באופן "גדול" יותר, ומנהל אורח-חיים שמאפשר לו לשמר את המטרות שלו, ומבלי להתרגש מאוכל "משמין".
יש הבדל בין "יש בעיה בכתף ואני מנסה לעקוף אותה" לכל שאר הסיפור שסיפרת.
אם זה היה העניין הייתי ממשיך בירור, נותן חיזוקים לרוטייטור כף ומנסה טראפ באר דדליפט. לא סנאצ' גריפ דדליפט, לא צריך לסבך הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית