הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Form Check| דדליפט

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811

כנסו בי! 😵

===

*בדרך כלל הגב שלי מאוד 'Upright', וההתחלה יוצאת לי יותר "סקוואטית"...משום מה בשני הטייקים הרגיש לי מוזר לייצב והרגשתי שבא לי "לברוח קדימה", אז הרמתי אגן מוקדם ויצא לי משהו שנראה יותר כמו לג פרס + SLDL.

עם זאת, מתוך הנחה שאולי עדיף לי לשמוע ביקורת דווקא על הרמה שכנראה מסגירה יותר שיבושים, העליתי את שני אלו בכל זאת.

*אעלה בשבוע הבא טייקים מיותר זויות. (עם צלם שאפשר לשגע).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע מה זה אבל די בטוח שדדליפט זה לא
בזמן שאני מעריך את התגובה, אני מרגיש שהיא קצת לא-יעילה.

מה צריך להיות שונה כדי שזה כן יהיה?
(וגם: למה זה חשוב?)

נערך לאחרונה:
בזמן שאני מעריך את התגובה, אני מרגיש שהיא קצת לא-יעילה.

מה צריך להיות שונה כדי שזה כן יהיה?
קשה להגיד עם כל מה ששינית בדדליפט אולי תכתוב מה אתה מנסה להשיג מה המטרה?
כי אני יכול להגיד לך איך לעשות דדליפט אבל נראה שאתה בכלל לא רוצה לעשות דדליפט (לפחות לא את הקלאסי)

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד עם כל מה ששינית בדדליפט אולי תכתוב מה אתה מנסה להשיג מה המטרה?
כי אני יכול להגיד לך איך לעשות דדליפט אבל נראה שאתה בכלל לא רוצה לעשות דדליפט (לפחות לא את הקלאסי)
מעדיף להרים באחיזה רחבה, ומדפיסיט.

באמת הרמת את האגן מוקדם מדי, תסתכל איך זה נראה בתמונה.
חוץ מזה קשה לשפוט מזווית כזאת, פעם הבאה תצלם מהצד.

קבצים מצורפים

• 2018-07-25 (1).png
    2018-07-25 (1).png
    KB 262.7 · צפיות: 119
יצרת פה ווריאציה deficit snatch grip stiff leg deadlift, מן היבריד מכוער מאוד של...משהו...
הדפיציט אמור ליצור יותר שימוש בארבע ראשי, אבל מצד שני אתה זורק את התחת למעלה ועושה סטיף לג, שזה ההפך המוחלט. אפשר להשתמש בגם בדפיציט בשביל יותר טווח תנועה לסטיף לג, אבל אתה מבטל את זה לחלוטין.
מציע לך לחזור לבסיס, כי מה שאתה לא מנסה לעשות פה, זה לא מצליח לך.

כנסו בי! 😵

===

*בדרך כלל הגב שלי מאוד 'Upright', וההתחלה יוצאת לי יותר "סקוואטית"...משום מה בשני הטייקים הרגיש לי מוזר לייצב והרגשתי שבא לי "לברוח קדימה", אז הרמתי אגן מוקדם ויצא לי משהו שנראה יותר כמו לג פרס + SLDL.

עם זאת, מתוך הנחה שאולי עדיף לי לשמוע ביקורת דווקא על הרמה שכנראה מסגירה יותר שיבושים, העליתי את שני אלו בכל זאת.

*אעלה בשבוע הבא טייקים מיותר זויות. (עם צלם שאפשר לשגע).

אחלה דפיציט סנאצ' פול אבל לא ממש דדליפט.

למה לשחק עם ווריאציות אם אתה לא שולט בדדליפט עצמו?

מעדיף להרים באחיזה רחבה, ומדפיסיט.
מה זה משנה מה אתה מעדיף, ביקשת פורם צ'ק לדדליפט. כל עוד זה באחיזה רחבה ודפיציט זה לא יהיה דדליפט.

• פותח/ת השרשור
יצרת פה ווריאציה deficit snatch grip stiff leg deadlift, מן היבריד מכוער מאוד של...משהו...
הדפיציט אמור ליצור יותר שימוש בארבע ראשי, אבל מצד שני אתה זורק את התחת למעלה ועושה סטיף לג, שזה ההפך המוחלט. אפשר להשתמש בגם בדפיציט בשביל יותר טווח תנועה לסטיף לג, אבל אתה מבטל את זה לחלוטין.
מציע לך לחזור לבסיס, כי מה שאתה לא מנסה לעשות פה, זה לא מצליח לך.

מובן ומסכים.
משהו בשני הטייקים הרגיש רופף, ולכן ברחתי ל-SLDL, שזו הרמה שמאוד נוח לי אתה.

הבעיה היא שאם גם ניטרלי את החלק של הארבע-ראשי, וגם התחלתי את ה-SLDL כשהמוט כבר בנק' גבוהה - אין משמעות לדפיציט.

זה לא קרה לי בהרמות שלפני ההסרטה.

אחלה דפיציט סנאצ' פול אבל לא ממש דדליפט.

למה לשחק עם ווריאציות אם אתה לא שולט בדדליפט עצמו?

מה זה משנה מה אתה מעדיף, ביקשת פורם צ'ק לדדליפט. כל עוד זה באחיזה רחבה ודפיציט זה לא יהיה דדליפט.

א. כי אני לא נהנה מדדליפט קלאסי.
ב. כי נהנה יותר מאחיזות רחבות.
ג. כי העמידה על השרפרף אשכרה גרמה לזה להרגיש נוח, ופחות מוזר. (לא מיוצג בסרטון).
ד. כי אני כן אשמח בשלב מסוים להתקדם משם לסנאטץ'.

אציין שאין לי מטרה ספציפית "לשים כמה שיותר פלטות על המוט".

כן יש לי כוונה להסגר על תרגיל או שניים "מהמשפחה" ולהתחזק בהם.

*קבלתי את הטענה שלך לגבי הפורם צ'ק - בפעם הבאה אפתח אשכול עם שם יותר רלוונטי. (וסרטון שאני מחשיב את הביצוע בו לפחות כושל).

תודה רבה על כל הפידבקים!

מצטרף לביקורת רק בקטע בונא.
תכלס, תרד מהדפיסיט, ממש דפיסיט גבוה ולא מועיל.
תקריב ידיים, אתה מקשה על עצמך. זה לא אמור להיות רק נוח.
אתה נשען קדימה על הבהונות רגליים שלך, שים משקל יותר אחורה.
תרים מהאגן, דחוף מהרגליים.
חזור לבסיס. המשקל לא רע, ולא נראה שזה מידי קשה.
בטח עשית דדליפט טוב כדי לעשות את מה שעשית (שאמנם לא טוב, אבל לא נראה קל).
אם האגן שלך והבסיס טוב, תנסה דפיסיט קטן יותר.

• פותח/ת השרשור
לא כל דבר צריך להיות מהנה תעשה רגיל תגיע ל100% תעשה מה שכיף לך ותראה שהוא יצא לך גם טוב

אני לא כל-כך מסכים עם הגישה שלך: אני מתאמן לפנאי.
אם יש וריאנט שמחזק פחות-או-יותר את אותם השרירים (ובטווח גבוה יותר) - והוא אשכרה (משמעותית) הרבה יותר כיף לי...אז אני מעדיף לפתוח את האימון אתו. 😃

אם הייתי פאוורליפטר, והייתי צריך להתאמן כדי להרים דדליפט מקסיקמלי - אז ברור שהיה עליי להתאמן בגרסה שהכי קלה לי, ונותנת הכי הרבה יתרון במסגרת חוקי התחרות.

*כמובן, אם הביצוע הוא בטכניקה כזו שמבטלת את הרעיון של הוריאציה - אז הפואנטה אובדת.
(אבל אז - במקום לעבור להרמה שאני לא רוצה, לא עדיף להוריד משקלים ולעבוד על הטכניקה בהרמה שכן מעניינת אותי?)

מצטרף לביקורת רק בקטע בונא.
תכלס, תרד מהדפיסיט, ממש דפיסיט גבוה ולא מועיל.
תקריב ידיים, אתה מקשה על עצמך. זה לא אמור להיות רק נוח.
אתה נשען קדימה על הבהונות רגליים שלך, שים משקל יותר אחורה.
תרים מהאגן, דחוף מהרגליים.
חזור לבסיס. המשקל לא רע, ולא נראה שזה מידי קשה.
בטח עשית דדליפט טוב כדי לעשות את מה שעשית (שאמנם לא טוב, אבל לא נראה קל).
אם האגן שלך והבסיס טוב, תנסה דפיסיט קטן יותר.

-למה לא מועיל?
*מאז שהתחלתי לעבוד עם דפיסיט - אני סופסוף מתאמץ בקוואדס. (ואני מאוד מאוד שמח לשלב יותר דרישה מהם בדדליפט - הם חלשים).
*מאז שהתחלתי לעבוד עם דפיסיט - אני סופסוף לא מרגיש שהרגליים שלי מפריעות, או שהן "בדרך".
*מאז שהתחלתי לעבוד עם דפיסיט - אני סופסוף מצליח לקרב את המוט ו-"להטעין" את הרחב-גבי לקראת הניתוק מהרצפה.
*אחיזות קרובות יוצרות לי אי-נעימות מסוימת בכתף - האם יש לזה פתרון אחר? - אולי; אבל מאז שעברתי לאחיזות רחבות - הכאבים חלפו.
*יש לי כוונה ללמוד סנאטץ', ולאמן משיכות שיותר ספציפיות לו.
*אני רקדן לטיני, וגיליתי שאחיזות רחבות דומות יותר לאתגרי ה-"פורם" (בשפה של הריקוד: "Poise") בריקודים שלי, ולכן יותר ספציפיות לשם.
*אני מתאמן גם לכיף - מה רע?

-משקל על הבהונות בהונות:
רשמתי לי; הרגל מהריקודים. (עובד על זה). תודה!

-לא ברור לי הקיו של: "תרים מהאגן, דחוף מהרגליים".
(אני בדרך כלל שומר על מנח הגו זהה, עד שהמשקל עובר את הברך, ומשם מוסיף פשיטה של הגב).

-זה לא היה משקל ל-5 חזרות. (שזה מה שאני עובד אתו בתכנית).
אני מתעקש שהסרטון לא היה אינדיקטיבי. (כאמור: הנחתי שסרטון רע יסגיר יותר דברים - כמו מה שאמרת לגבי המשקל על הבהונות).

-דווקא הדדליפט שלי תמיד הרגיש מוזר.
זה הרגע שבו עליתי על שרפרף ואחזתי רחב, שפתאום הכל הסתדר וזרם חלק.

-עומק הדפיסיט:
לא חושב שיש לי בעיה עם הטווחים. (כן חולשה בקוואדס, אבל בשביל זה מתקדמים בהדרגה).
ההרמה מן הסתם דורשת יותר תרגול, והתקדמות הדרגתית - כדי שהיא לא תיראה כמו בסרטון, כשאגיע למשקלים האלה ל-5 חזרות בהמשך. 😛
(ובקצב שייעדתי לעצמי בחיטוב: +2,5kg בשבוע, יש לי עוד כמה חודשים עד לשם).

מאז שהתחלתי לעבוד עם דפיסיט - אני סופסוף מתאמץ בקוואדס. (ואני מאוד מאוד שמח לשלב יותר דרישה מהם בדדליפט - הם חלשים).
*מאז שהתחלתי לעבוד עם דפיסיט - אני סופסוף לא מרגיש שהרגליים שלי מפריעות, או שהן "בדרך".
המכשולים הם נורמלים, תעבוד על הדיוק הנכון בדדליפט, ואמנם תאמץ פחות קוואדס, אבל זה יהיה בטוח יותר, ותהיה חזק יותר.
הרגליים בדרך בגלל שהמשקל גוף שלך על הבהונות ממילא הברכיים נכנסות ונפגשות במוט.
-לא ברור לי הקיו של: "תרים מהאגן, דחוף מהרגליים".
אתה מתחיל סקוואט קלאסי מהריצפה, ועובר לסטיף לאג. זה בגלל שהאגן שלך עלה לפני שהרגליים עשו את עבודת העליה, ולכן אתה מרגיש את הקוואדס. זה יגביל את ההתקדמות שלך באימונים, ואני מאמין שמסכן פציעה.
*אני מתאמן גם לכיף - מה רע?
זה לא כיף להפצע או פשוט לא להתקדם.
-דווקא הדדליפט שלי תמיד הרגיש מוזר.
זה הרגע שבו עליתי על שרפרף ואחזתי רחב, שפתאום הכל הסתדר וזרם חלק.
דדליפט אמור להרגיש קצת מוזר, מי לא מרגיש מוזר להבליט ישבן וחזה כדי לקבל גב ישר.

• פותח/ת השרשור
-התעקשות על דדליפט קלאסי:
לא הבנתי למה לעצור בטווח "חלקי".
יש לי טווחי תנועה נהדרים - אני אשמח לאמן אותם.

-מכשולים בדדליפט קלאסי:
רלוונטי אם אני עושה דדליפט קלאסי.
למה ההתעקשות עליו?

-פציעות:

א. למה שאפצע? כמו שבדדליפט קונבנציונלי עובדים על הבסיס, ועולים במשקלים בהדרגה - כך אפשר גם בהרמות אחרות.

*לצורך העניין - המשקל שאני מרים לפי פרוטוקול התכנית כרגע הוא 70kg. (בסרטון - 110).

יש לי 4 חודשים להסתגל עד שארים 110 ברצינות: לדעתך יש סיבה מיוחדת לעבור לדדליפט קונבנציונלי במקום פשוט להשתפר בהרמה הזו?

ב. המשקל בסרטון זה משקל שאני יודע שאני יכול להרים, בגב ישר, בסנאטץ' גריפ SLDL.

(ועובדה שכשהרגשתי שאני לא מצליח לאחוז - מיהרתי להרים אגן, המשקל שלי נזרק קדימה, ויכולתי "להציל" את זה עם תמיכה מהגב).

---

TL;DR

הנחת היסוד שלי היא שאם אני יכול לעבוד בטווחים גבוהים יותר (ולהתקדם בהם) - זה מה שאני מעדיף לעשות.

*ואם אני רוצה להשתפר בזה - אז זה מה שאני צריך לאמן. (ובוודאי שלא דדליפט קלאסי, שהטווח שלו עוד מקוצר יותר).

נערך לאחרונה:
-התעקשות על דדליפט קלאסי:
לא הבנתי למה לעצור בטווח "חלקי".
יש לי טווחי תנועה נהדרים - אני אשמח לאמן אותם.

-מכשולים בדדליפט קלאסי:
רלוונטי אם אני עושה דדליפט קלאסי.
למה ההתעקשות עליו?

-פציעות:

א. למה שאפצע? כמו שבדדליפט קונבנציונלי עובדים על הבסיס, ועולים במשקלים בהדרגה - כך אפשר גם בהרמות אחרות.

*לצורך העניין - המשקל שאני מרים לפי פרוטוקול התכנית כרגע הוא 70kg. (בסרטון - 110).

יש לי 4 חודשים להסתגל עד שארים 110 ברצינות: לדעתך יש סיבה מיוחדת לעבור לדדליפט קונבנציונלי במקום פשוט להשתפר בהרמה הזו?

ב. המשקל בסרטון זה משקל שאני יודע שאני יכול להרים, בגב ישר, בסנאטץ' גריפ SLDL.

(ועובדה שכשהרגשתי שאני לא מצליח לאחוז - מיהרתי להרים אגן, המשקל שלי נזרק קדימה, ויכולתי "להציל" את זה עם תמיכה מהגב).

---

TL;DR

הנחת היסוד שלי היא שאם אני יכול לעבוד בטווחים גבוהים יותר (ולהתקדם בהם) - זה מה שאני מעדיף לעשות.

*ואם אני רוצה להשתפר בזה - אז זה מה שאני צריך לאמן. (ובוודאי שלא דדליפט קלאסי, שהטווח שלו עוד מקוצר יותר).

אתה תיפצע כי הטכניקה על הפנים
מציעים לך להתחיל מקלאסי כי יותר קל להתאמן על הטכניקה(יש סרטונים ומאמינים שיהיה לך יותר קל) וברגע שיהיה לך טכניקה יהיה לך יותר קל לעבור לשאר הדברים ולעבוד על הטווח שאתה כל כך רוצה

היי עזוב תטכניקה ואיך שזה נראה אני לא אדבר איתך על זה אפילו אבל תתחיל עם משקל נמוך יותר ותעבוד על הטכניקה אחלה שאתה מושך שאתה מוגבהה ככה אתה עובד יותר על הארבע ראשי ומפתח יותר כח ברגליים. תחזור לבינתיים לדדליפט רגיל תעבוד על הטכניקה ואז תמשוך שאתה מוגבהה.
עכשיו אם אתה לא נהנה מדדליפט רגיל ואני מבין אותך לא חסרים תרגילים דומים שעובדים על אותם שרירים וגם ישפרו את הדדליפט הקונבנציונאלי שלך.
אפרט לך כמה את הרב אתה כנראה מכיר
סנצ׳ גריפ דדליפט (שאתה עושה)
דפסיט דדליפט
רק פול/בלוק פול מתחת לגובה הברך
הק סקוואט (פשוט דדליפט מאחורי הגב אני מאוד אוהב את התרגיל הוא פחות עובד על השרשרת האחורית ונותן יותר דגש לארבע ראשי
סטיף לג דדליפט
דדליפט רומני
תחליף ביניהם כל חודש בערך ככה תשמור על עצמך מפציעות ותוכל להגדיל את הדדליפט הקונבנציונאלי שלך בלי להשתעמם גם!
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אתה תיפצע כי הטכניקה על הפנים
מציעים לך להתחיל מקלאסי כי יותר קל להתאמן על הטכניקה(יש סרטונים ומאמינים שיהיה לך יותר קל) וברגע שיהיה לך טכניקה יהיה לך יותר קל לעבור לשאר הדברים ולעבוד על הטווח שאתה כל כך רוצה

עם קלאסי יותר קל להתאמן על הטכניקה...של קלאסי.

ובשביל להתחזק בטווח מסוים - צריך לעבוד בטווח.

אז במקום לצמצם אותו (ולהשאיר אותי בעיקר עם הטווח שאני כן חזק פה) - לא נשמע יותר ענייני להוריד משקלים ולעבוד בתרגיל שמעניין אותי מלכתחילה?

היי עזוב תטכניקה ואיך שזה נראה אני לא אדבר איתך על זה אפילו אבל תתחיל עם משקל נמוך יותר ותעבוד על הטכניקה אחלה שאתה מושך שאתה מוגבהה ככה אתה עובד יותר על הארבע ראשי ומפתח יותר כח ברגליים. תחזור לבינתיים לדדליפט רגיל תעבוד על הטכניקה ואז תמשוך שאתה מוגבהה.
עכשיו אם אתה לא נהנה מדדליפט רגיל ואני מבין אותך לא חסרים תרגילים דומים שעובדים על אותם שרירים וגם ישפרו את הדדליפט הקונבנציונאלי שלך.
אפרט לך כמה את הרב אתה כנראה מכיר
סנצ׳ גריפ דדליפט (שאתה עושה)
דפסיט דדליפט
רק פול/בלוק פול מתחת לגובה הברך
הק סקוואט (פשוט דדליפט מאחורי הגב אני מאוד אוהב את התרגיל הוא פחות עובד על השרשרת האחורית ונותן יותר דגש לארבע ראשי
סטיף לג דדליפט
דדליפט רומני
תחליף ביניהם כל חודש בערך ככה תשמור על עצמך מפציעות ותוכל להגדיל את הדדליפט הקונבנציונאלי שלך בלי להשתעמם גם!
בהצלחה.
אבל בחרתי בסנאטץ' פול כתרגיל מרכזי - שבו אני רוצה להתחזק.

במקרה הזה - דדליפט קלאסי הוא אחלה של תרגיל עזר, בדגש על המשיכה השניה. (כי חסכנו הרבה טווח מהראשונה).

*יש לי SLDL ו-Back Raises בתכנית.

עם קלאסי יותר קל להתאמן על הטכניקה...של קלאסי.

ובשביל להתחזק בטווח מסוים - צריך לעבוד בטווח.

אז במקום לצמצם אותו (ולהשאיר אותי בעיקר עם הטווח שאני כן חזק פה) - לא נשמע יותר ענייני להוריד משקלים ולעבוד בתרגיל שמעניין אותי מלכתחילה?

אבל בחרתי בסנאטץ' פול כתרגיל מרכזי - שבו אני רוצה להתחזק.

במקרה הזה - דדליפט קלאסי הוא אחלה של תרגיל עזר, בדגש על המשיכה השניה. (כי חסכנו הרבה טווח מהראשונה).

*יש לי SLDL ו-Back Raises בתכנית.
שום בעיה אבל אתה צריך להבין שאם אתה מתחזק בסנאץ׳ פול גם הדדליפט הרגיל שלך יעלה וכל שאר הוויריאציות אני אישית לא מתייחס אליהם כתרגילי עזר וכל פעם שאני לא מצליח להעלאות משקל בתרגיל מסוים אני מחליף את התרגיל לויריאציה דומה ותמיד תמיד! כשאני חוזר לאותו תרגיל אני מצליח להוסיף משקל.
אתן לך גם מספר דוגמאות
פרונט סקוואט/בק סקוואט/זרצ׳ר סקוואט כשהמוט נשען על האמות שלך)
דדליפט/רומני/סטיף/הק/בלוק/סנץ׳
בנץ׳ גריפ צר בינוני רחב/פלור פרס
שמתי לב שבשיטה הזו אני בחיים לא נתקע ממליץ גם לעשות את זה.
בשביל להתחזק בטווח מסוים ממש לא חייב לעבוד בטווח הזה יש השלכות על החוזק שלך גם שאתה לא משתמש בכל הטווח
פלור פרס יחזק את הבנץ׳ שלך כן גם את התחתית. יש כמה מעלות שטווח התנועה עדיין משפיע על החוזק שלך בהם אני לא ממש זוכר כמה זה אבל ישנה השפעה.
הטכניקה של דדליפט קונבנציונאלי ממש לא אמורה להיות שונה מטכניקה של דדליפט ההבדל הרגיל הוא שהידיים נמצאות בפוזיציה רחבה יותר ובמקרה שלך עם הגבהה זה לא אמור להראות כמו שאתה שלחת אלא בדיוק כמו דדליפט קונבנציונאלי.
תלמד לעשות דדליפט קונבנציונאלי בלי הגבהה ובלי גריפ רחב ברגע שתלמד את זה תחזור למה שבא לך.
חבל כי ככה לא תצליח להעלאות משקלים/תפצע את עצמך

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית