הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוכר או סטיביה

incredible hulk

משתמש פעיל
478
48
נק' מוניטין:
-60
478
48
אני שם חצי כפית סוכר בקפה שחור בבוקר .
חוץ מזה כל משקה אחר במהלך היום אני לא משתמש בכלל בסוכר , קפה שחור בלי סוכר וגם תה .

רציתי לדעת אם זה כל כך נורא החצי כפית סוכר הזאת ואם כן אז כדאי בשביל זה לעבור לסטיביה רק לבוקר?

אין שום בעיה עם סוכר כל עוד הוא נצרך במינון הגיוני ולא בכמויות.
כמה כפיות במהלך היום לקפה ולתה זה ממש לא משהו נורא

אין שום בעיה עם סוכר כל עוד הוא נצרך במינון הגיוני ולא בכמויות.
כמה כפיות במהלך היום לקפה ולתה זה ממש לא משהו נורא
השאלה היא האם בעולם המודרני של היום, ניתן באמת לשלוט במינון של הסוכר. לדעתי הוא לא נצרך במינון סביר אפילו אם לא תאכל בכלל סוכר באופן מכוון (ז"א סוכר בקפה, בתה וכו'). בכל מקרה אתה תצרוך סוכר במינון לא סביר, אלא אם אתה עושה משטר אכילה מטורף.
וזה כי כמעט כל המוצרים שנמכרים בסופר (מלבד מוצרים טבעיים ואורגנים כמו חלב, בשר, ירקות, דגים וכו') מכילים סוכר.
כך שיוצא שהאדם המומצע אפילו מבלי להרגיש ומבלי לדעת מכניס כמויות לא סבירות של סוכר לגוף.
אני טועה?

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם בעולם המודרני של היום, ניתן באמת לשלוט במינון של הסוכר. לדעתי הוא לא נצרך במינון סביר אפילו אם לא תאכל בכלל סוכר באופן מכוון (ז"א סוכר בקפה, בתה וכו'). בכל מקרה אתה תצרוך סוכר במינון לא סביר, אלא אם אתה עושה משטר אכילה מטורף.
וזה כי כמעט כל המוצרים שנמכרים בסופר (מלבד מוצרים טבעיים ואורגנים כמו חלב, בשר, ירקות, דגים וכו') מכילים סוכר.
כך שיוצא שהאדם המומצע אפילו מבלי להרגיש ומבלי לדעת מכניס כמויות לא סבירות של סוכר לגוף.
אני טועה?
אתה לא טועה בגלל אבל זה לא המצב אצלי בכל אופן .

תראה אם שאלתי לגבי סטיביה ואני משתמש בחצי כפית סוכר ביום . אז תאמין לי שהאוכל שלי טבעי וטוב ואני לא אוכל גאנק . למה שיעניין אותי סטיביה מצד אחד ומצד שניא ניא אכניס זבל מתועש לגוף שלי ?
אני כן שולט בכמויות סוכר שלי כי יש לי תפריט מסודר . אני לא מחשב סוכר מן הסתם אבל אני גם לא צורך אותו . האוכל שלי זה שיבולת שועל ביצים טונה חזה עוף אורז אגוזים יוגורט ירקות פירות וכו...

אני טועה?
בהחלט אפשר לשלוט בכמה סוכר אתה צורך, או לפחות ברובו.
אתה הולך לקצב, הבשר אצלו ללא סוכר (חוץ מכמה דברים שמכניסים בהם מעט סוכר בשביל הטעם כמו סוגי נקניקיות מסויימות). החלב והביצים ללא סוכר. הירקות הטריים ללא סוכר.
גם הסתכלות חפוזה על התווית תעזור לך להימנע מרוב הסוכר המוסף

אתה לא טועה בגלל אבל זה לא המצב אצלי בכל אופן .

תראה אם שאלתי לגבי סטיביה ואני משתמש בחצי כפית סוכר ביום . אז תאמין לי שהאוכל שלי טבעי וטוב ואני לא אוכל גאנק . למה שיעניין אותי סטיביה מצד אחד ומצד שניא ניא אכניס זבל מתועש לגוף שלי ?

אתה אוכל קוטג'? יוגורט? תבלינים? כל מאכלי הבצק למיניהם (לחם, פיתות..) ? רטבים כמו צ'ילי מתוק, ברביקיו, סויה, טריאקי, קטשופ וכו'..?
כל אלה לא נחשבים אצלי בקטגוריית ה"ג'אנק", אני מניח שגם אצלך לא. והם מכילים סוכר.
כמו שאמרתי רוב האנשים צורכים סוכר אפילו מבלי לדעת.
ברוב המוצרים אפילו לא תראה "סוכר" ברשימת הרכיבים, אלא הוא יסתתר תחת שם אחר או בתוך רכיב אחר.

קוטג'? יוגורט? תבלינים?
באלה אין סוכר מוסף, במיוחד לא בתבלינים

כל מאכלי הבצק למיניהם (לחם, פיתות..) ?
תלוי, ברובם יש רק מעט סוכר בשביל הטעם, לא כמויות גדולות בכלל

רטבים כמו צ'ילי מתוק, ברביקיו, סויה, טריאקי, קטשופ וכו'..?
אלה כן, הם מבוססים מאוד על סוכר

ברוב המוצרים אפילו לא תראה "סוכר" ברשימת הרכיבים, אלה הוא יסתתר תחת שם אחר או בתוך רכיב אחר.
יש הרבה שמות לסוכר, אבל אם הוא נמצא בכמויות גדולות הוא יופיע בין המרכיבים הראשונים ברשימה, אבל מה שבטוח זה שהוא לא יהיה בתוך מרכיב אחר, כי הוא פשוט יהיה מרכיב אחר

• פותח/ת השרשור
אני לא אוכל פיתות אני אוכל לחם מלא וגם לא הרבה ממנו...

רטבים אני לא אוכל בכלל..

וגם אם יש לי בקוטג קצת סוכר או בלחם . זה לא בכמות שזה צריך להדאיג אותי .

סתם זרקתי כמה דוגמאות של מאכלים. אולי לא הכי פרקטיות. אבל אני בטוח שיש עוד שלל מוצרים בסיסיים שכמעט כל אחד אוכל שמכילים סוכר.
יכול להיות שאני סתם מגזים ואלו כמויות קטנות שאין צורך לעשות מזה עניין. זה מה שאני מנסה להבין..
hulk אם אתה ממש מקפיד על אוכל בריא אז מצויין. במקרה שלך אולי באמת אין צורך בסטיביה.
אבל האדם הממוצע כן אוכל רטבים, לחם לבן, פעם בכמה זמן איזה משהו מתוק, מיץ ממותק, קפה עם 1 וחצי סוכר וכו'..
האם בתפריט כזה כן מומלץ להחליף את הסוכר בסטיביה (איפה שאפשר כמובן)?

אבל האדם הממוצע כן אוכל רטבים, לחם לבן, פעם בכמה זמן איזה משהו מתוק, מיץ ממותק, קפה עם 1 וחצי סוכר וכו'..
האם בתפריט כזה כן מומלץ להחליף את הסוכר בסטיביה (איפה שאפשר כמובן)?
מי שלא מקפיד על הדברים האלה המעט סוכר בקפה הוא לא מה שיעשה את ההבדל.
אם הוא מנסה לצמצם גם בעוד מקומות אז כבר יש מקום להחליף בסטיביה, אבל אם הוא מתכוון לצמצם רק שם אז זה חסר תועלת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית