הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני כוח עם הכנה ליום סיירות

ori.s1600

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
אני מתאמן קצת יותר משנה בחדר כושר, אני איזה חודש בחיטוב ורוצה להתחיל להתאמן ליום סיירות.
התחלתי לקרוא פה ולא הבנתי כמה דברים, במאמר אחד אומרים שצריך להגדיל קילומטראז ולרוץ הרבה למרחקים ארוכים ובמאמרים אחרים אומרים לתת יותר דגש אנאירובי, אינטרוואלים ואימוני עליות וכאלה. חוץ מזה אמרו שיכול לעזור לעבוד פעם בשבוע על כוח רגליים (סקוואט) חוץ מזה שזה תרגיל מעולה לחיטוב ואני רוצה להשתפר במשקלים בזה. עם פלג הגוף העליון עם לי בעיה אבל לא הבנתי איך אני אמור לשלב ריצות למרחקים לעלות קילומטראז עם אימוני אינטרוואלים ועליות (בדרך כלל אני תפוס אחרי אימון כזה) ועוד סקוואט פעם בשבוע שלוקח לי לפחות יומיים - 3 להתאושש ממנו. לגבי להירשם לכושר קרבי אני לא יכול כרגע ובכל מקרה אני רוצה לשפר את הכושר שלי לפני שאני מצטרף.

כרגע אני מתאמן AB עם שני אימוני ריצה בשבוע (לכמה שיותר מרחק) ולא בטוח כמה זה יעיל

המינימום שהייתי מכניס זה פעמיים בשבוע סקוואט כבד ו-אימון ספרינטים בדיונה/עליה קשה...

סקוואט כי תצטרך רגליים חזקות לספרינטים...
אימון ספרינטים כי אתה רוצה להתאמן ספציפית כל מה שתתקל בו ביום סיירות

בנוסף הייתי כנראה מוסיף עוד ריצה אחת ארוכה יחסית (5ק"מ נגיד...) בקצב קל בשביל העלאת הכושר הכללי

אני מדבר פה עלי ועל המצב הגופני שאני הייתי בו לפני הצבא... קח בערבון מוגבל

בנוסף תצטרך ראש חזק בשביל לתת הכל ביום סיירות...
בקשר לזחילות, הייתי ממליץ שתזחל קצת על דיונות לפני היום בשביל להבין איך זה מרגיש שלא תגיע בשוק

• פותח/ת השרשור
מה המשקלים שלך? וכמה זמן יש לך ליום סיירות?
אני בבנץ פרס במוט 80קילו על 6 חזרות, בסקוואט 70קילו על 5 חזרות. לא יודע עוד מתי היום סיירות לא שלחו לי עוד, מבחינת נתונים נראלי ישלחו לי ( אני 97 55 80) אני מקווה שבינואר וגם אם ישלחו לי לאוקטובר אני אנסה לדחות לינואר
המינימום שהייתי מכניס זה פעמיים בשבוע סקוואט כבד ו-אימון ספרינטים בדיונה/עליה קשה...

סקוואט כי תצטרך רגליים חזקות לספרינטים...
אימון ספרינטים כי אתה רוצה להתאמן ספציפית כל מה שתתקל בו ביום סיירות

בנוסף הייתי כנראה מוסיף עוד ריצה אחת ארוכה יחסית (5ק"מ נגיד...) בקצב קל בשביל העלאת הכושר הכללי

אני מדבר פה עלי ועל המצב הגופני שאני הייתי בו לפני הצבא... קח בערבון מוגבל

בנוסף תצטרך ראש חזק בשביל לתת הכל ביום סיירות...
בקשר לזחילות, הייתי ממליץ שתזחל קצת על דיונות לפני היום בשביל להבין איך זה מרגיש שלא תגיע בשוק

זה בדיוק הנקודה איך אני משלב פעמיים סקוואט בשבוע, אימון ריצה ארוכה ואימון ספרינטים או עליות? אני לא מספיק להתאושש מפעמיים סקוואט בשבוע איך אני דוחף עוד שני אימוני ריצה? אולי להוריד משהו או לשים דגש יותר על משהו מסויים?
לגבי הזחילות אני כבר אצטרף עוד כמה זמן לכושר קרבי ואעשה אתזה שם עד אז אני רוצה לשפר את הכושר שלי לזה
קראתי אתזה כבר, עזר מאוד אבל לא עונה על השאלה שלי

ליום סיירות - הדגש פיזי העיקרי הוא על endurance/סיבולת.
כח גם מדד חשוב, אבל משני לסיבולת.
תקרא את המאמר שמייק הפנה אליו.
בניית סיבולת זה תהליך ארוך - מינימום חצי שנה אינטנסיבית.
תתחיל לרוץ ו/או לשחות.

איך אני משלב פעמיים סקוואט בשבוע, אימון ריצה ארוכה ואימון ספרינטים או עליות? אני לא מספיק להתאושש מפעמיים סקוואט בשבוע איך אני דוחף עוד שני אימוני ריצה? אולי להוריד משהו או לשים דגש יותר על משהו מסויים?

אתה בן 18. רוצה לשרת ביחידה מובחרת.
תתחיל לדחוף את עצמך וצא מאזור הנוחות שלך.
תתאמן Hard. זה שאתה קצת עייף מאימון אתמול לא עוצר את האימון היום.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
ליום סיירות - הדגש פיזי העיקרי הוא על endurance/סיבולת.
כח גם מדד חשוב, אבל משני לסיבולת.
תקרא את המאמר שמייק הפנה אליו.
בניית סיבולת זה תהליך ארוך - מינימום חצי שנה אינטנסיבית.
תקרא ותתחיל לרוץ ו/או לשחות.
בהצלחה.
לא נכון. לסבולת ברמה ליום סיירות חודשיים מספיקים. ואין שחייה ביום סיירות.

לפותח האשכול: הדבר הכי דומיננטי ביום סיירות הוא ווריאציות של ספרינטים- בעלייה, עם אלונקה, סדרי הגעה..
זה אמור להיות הדבר המרכזי באימונים שלך.
אבל לאימוני איכות כאלה(ספרינטים, שקים וכו..)
חשוב לבנות בסיס אירובי טוב(בעזרת ריצות ארוכות) וגם בסיס כוח טוב כדי למנוע פציעות(ושכיבות שמיכה וכפיפות בטן זה לא אימוני כוח). דהיינו, לפני שאתה מתחיל לעבוד ספציפי אני ממליץ לעשות חודשיים של תוכנית כוח(ממליץ על הלינארית של ביל סטאר) ואחריהם קח עוד חודשיים
לבניית בסיס אירובי טוב(ליום סיירות 10 קמ זה מספיק).
אחרי התקופה הזאת שבנית בסיס גופני טוב אני ממליץ ללכת לקבוצת כושר קרבי ששם עובדים על ספרינטים, שקים...
בתוכנית כזאת אתה יכול להיות מוכן ליום סיירות בחצי שנה

לפותח האשכול: הדבר הכי דומיננטי ביום סיירות הוא ווריאציות של ספרינטים- בעלייה, עם אלונקה, סדרי הגעה..
חשוב לבנות בסיס אירובי טוב(בעזרת ריצות ארוכות) וגם בסיס כוח טוב כדי למנוע פציעות(ושכיבות שמיכה וכפיפות בטן זה לא אימוני כוח). דהיינו, לפני שאתה מתחיל לעבוד ספציפי אני ממליץ לעשות חודשיים של תוכנית כוח(ממליץ על הלינארית של ביל סטאר) ואחריהם קח עוד חודשיים
אחרי התקופה הזאת שבנית בסיס גופני טוב אני ממליץ ללכת לקבוצת כושר קרבי ששם עובדים על ספרינטים, שקים...
סיכמת את זה טוב

1. שחייה כתרגיל מפתח כח וסיבולת - לא בוחן ביום סיירות.
2. סיבולת לא מפתחים בחודשיים. בוודאי שלא רמה מספיקה ליום סיירות.
3. בסה״כ אני לוחם וקצין ביחידה בסדיר ו-15 שנה מילואים + העברתי גיבושים ליחידה שלי - אז מה כבר אני יודע.

נערך לאחרונה:
עוד דבר חשוב זה להקשיב לגוף שלך, ולדעת מתי להוריד הילוך טיפה. אימונים של כושר קרבי הם מאוד אינטנסיביים ואם אתה לא מרגיש טוב/מרגיש פצוע(שוקיים כואבות או שהברך מרגישה לא בסדר) עדיף לדחות את האימון מאשר להגיע ולהיפצע

• פותח/ת השרשור

הבסיס כוח שלי טוב נראלי, כמו שכתבתי קודם ולגבי הזמן של היום סיירות גם כתבתי כבר.
קיצר אז מה שאתה אומר להתמקד עכשיו חודשיים ככה באירובי ואז להתחיל להתמקד בעליות וספרינטים ולהצטרף לכושר קרבי?

תעלה את הסקוואט שלך ל100 קג ואת הדדליפט ל120.
קיצר אז מה שאתה אומר להתמקד עכשיו חודשיים ככה באירובי ואז להתחיל להתמקד בעליות וספרינטים ולהצטרף לכושר קרבי?
כן
ככול שהפוסטריור צ׳יין(ישבן, המסטרינג וגב תחתון)שלך תהיה חזקה יותר אתה תוכל לפתוח מהר יותר בספרינטים

כאמור - כח חשוב אבל משני.
סיבולת - שריר ולב ריאה הם המימד העיקרי שאותו אתה צריך לפתח.
עם כל הכבוד, לבני 16 אין מושג קלוש על מה הם מדברים.

בהצלחה בינואר.

בהצלחה בינואר.
מסכים.. לא נראה לי הגיוני שמלשב יתווכח עם קצין קרבי שהעביר גיבוש בשום עולם..

הכרתי כבר כמה וכמה בחורים שהתקבלו ליחידות הקרביות הכי נחשקות בצהל ולא היו בחייהם פעם אחת בחדר כושר. יותר מזה, גם חלשים פיזים. יש ויש כמובן.

בהצלחה בינואר.
בגלל זה 90 אחוז ממי שנרשם לקבוצות האלה או בכלל מי שמתגייס נפצע אחרי שבועיים.
ומתי אמרתי שכוח זה הדבר העיקרי? אמרתי שחשוב לבנות בסיס של כוח לפני שמתחילים לעבוד ספציפי ליום סיירות

למי העברת גיבושים?
וזה שאתה מעביר גיבושים/תוכניות של צה"ל עצמו זה לא אומר שאתה אכן יודע מה נכון...
היה פה על זה ויכוח פעם עם beast

מסכים.. לא נראה לי הגיוני שמלשב יתווכח עם קצין קרבי שהעביר גיבוש בשום עולם..

הכרתי כבר כמה וכמה בחורים שהתקבלו ליחידות הקרביות הכי נחשקות בצהל ולא היו בחייהם פעם אחת בחדר כושר. יותר מזה, גם חלשים פיזים. יש ויש כמובן.
1. רוב המדאגים ליצנים.
2. ואני מכיר בחור שמעשן, לא עשה ספורט בחייו והתקבל לסיירת גדודית. אז מה?
3. יש הרבה מלשבים שהייתי מעדיף שהם יאמנו חיילים מאשר מדאגים מסויימים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית