הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אימוני כוח עם הכנה ליום סיירות

ori.s1600

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
אני מתאמן קצת יותר משנה בחדר כושר, אני איזה חודש בחיטוב ורוצה להתחיל להתאמן ליום סיירות.
התחלתי לקרוא פה ולא הבנתי כמה דברים, במאמר אחד אומרים שצריך להגדיל קילומטראז ולרוץ הרבה למרחקים ארוכים ובמאמרים אחרים אומרים לתת יותר דגש אנאירובי, אינטרוואלים ואימוני עליות וכאלה. חוץ מזה אמרו שיכול לעזור לעבוד פעם בשבוע על כוח רגליים (סקוואט) חוץ מזה שזה תרגיל מעולה לחיטוב ואני רוצה להשתפר במשקלים בזה. עם פלג הגוף העליון עם לי בעיה אבל לא הבנתי איך אני אמור לשלב ריצות למרחקים לעלות קילומטראז עם אימוני אינטרוואלים ועליות (בדרך כלל אני תפוס אחרי אימון כזה) ועוד סקוואט פעם בשבוע שלוקח לי לפחות יומיים - 3 להתאושש ממנו. לגבי להירשם לכושר קרבי אני לא יכול כרגע ובכל מקרה אני רוצה לשפר את הכושר שלי לפני שאני מצטרף.

כרגע אני מתאמן AB עם שני אימוני ריצה בשבוע (לכמה שיותר מרחק) ולא בטוח כמה זה יעיל

1. רוב המדאגים ליצנים.
2. ואני מכיר בחור שמעשן, לא עשה ספורט בחייו והתקבל לסיירת גדודית. אז מה?
3. יש הרבה מלשבים שהייתי מעדיף שהם יאמנו חיילים מאשר מדאגים מסויימים
מדבר איתך פה מישהו שלדבריו העביר גיבושים. אתה בתור מישהו שעוד לא התמיין אפילו לעומת זאת, לא ממש במעמד להתווכח איתו מבלי שזה יהיה ליצני.. אבל ניחא, תעשה מה שטוב לך

מדבר איתך פה מישהו שלדבריו העביר גיבושים. אתה בתור מישהו שעוד לא התמיין אפילו לעומת זאת, לא ממש במעמד להתווכח איתו מבלי שזה יהיה ליצני.. אבל ניחא, תעשה מה שטוב לך
למה? כי הוא יודע מה יש שם? כי הוא מצה"ל?

יש לך כאן תכניות לבניית כושר קרבי אירובי של יחידת שלדג.
זה בסיס טוב לעבודה על כושר קרבי.
תחלק את האימונים שלך ל-60%-70% סיבולת ו-30%-40% כח.

לא מתכוון לנהל דיון עם כאלה שמתעקשים לחוות דיעה בנושא שאין להם סמכות בו.
תעשה את זה ויהיה לך שין ספלינטס תוך שבועיים. זה מתאים לאנשים שעברו גיבוש כבר ויש להם כושר די גבוה
אז מה אם מישהו מעביר גיבושים? לרוב המגבשים בצבא אין שום ידע על איך לאמן אנשים בצורה נכונה וזה גם כתוב במאמר שאתה הבאת.

נערך לאחרונה:
כאמור - כח חשוב אבל משני.
סיבולת - שריר ולב ריאה הם המימד העיקרי שאותו אתה צריך לפתח.
עם כל הכבוד, לבני 16 אין מושג קלוש על מה הם מדברים.

בהצלחה בינואר.

אני לא מסכים איתך... ולא בתור ילד בן 16 אלא בתור בתור אחד שעשה את הגיבושים שלו לפני 3 שנים וגם עבר אותם...

ואני מדבר פה ספציפית רק על יום סיירות...
צריך כושר אירובי , סיבולת לב ריאה טוב בשביל לא להיחנק אחרי 2 ספרינטים אבל לא על זה צריך להיות הדגש העיקרי...

אתה צריך להתאמן ספציפית על מה שתתקל בו ביום סיירות שזה ספרינטים...

ככל שהרגליים שלו היו חזקות יותר יהיה לו קל יותר לדפוק ספרינטים על דיונות ולכן לדעתי אימוני כוח צריכים לקחת לפחות 50% מההכנה...

כשאתה דופק ספרינט של 40 מטר על דיונה מה ששורף ועוצר אותך זה לא הריאות אלא הרגליים שבוערות....

כמובן שכושר טוב (ברמה בסיסית לפחות) אתה גם צריך ולכן כמו שאמרתי הייתי משלב גם ריצת נפח וכמובן אימון ספרינטים אחד על מנת להתאמן על מה שתתקל בו.

בכללי לפותח האשכול...
ממליץ לך לקראת הצבא לא להזניח את עניין האימוני כוח...
אני לפני הצבא התאמנתי רק בכושר קרבי, עברתי גיבוש ובמהלך המסלול הבנתי שכושר קרבי מכין אותך לנטו לגיבוז ולא לשלב הקשה באמת שבא אחרי.

כשתגיע למסלול שהוא המבחן האמיתי שלך תצטרך לגוף חזק ופחות לסיבולת לב ריאה מטורפת.

אומר רק משהו כללי ואפרוש מהאשכול - כי עייפתי מדיון עקר.
כשאתה צעיר, יש לך נטייה לחשוב שאתה יודע הרבה על דברים שאתה יודע מעט, ולפעמים אתה גם חושב שאתה יודע גם כשאתה לא יודע - known unknowns.
חמור מכך, לעיתים כשאתה צעיר אתה מבטל את העובדה שיש דברים שאתה לא יודע שאתה לא יודע - unknown unkowns.
בפורום יש הרבה חברים - רבים מהם צעירים, ורבים מאלו לוקים במחלות מעל.

אני לא מרגיש שום צורך להכנס לויכוח עם צעירים כאלו - ועברתי את השלב בחיים בו עלי להוכיח למישהו דבר.
הנבונים ידעו לקבל עצות מכאלו שמבינים בתחומם ולהתעלם מכאלה שרק עושים רעשים של מבינים בתחומם.

שבת שלום.

תעשה את זה ויהיה לך שין ספלינטס תוך שבועיים. זה מתאים לאנשים שעברו גיבוש כבר ויש להם כושר די גבוה

אז מה אם מישהו מעביר גיבושים? לרוב המגבשים בצבא אין שום ידע על איך לאמן אנשים בצורה נכונה וזה גם כתוב במאמר שאתה הבאת.
לא הבאתי שום מאמר

• פותח/ת השרשור
כאמור - כח חשוב אבל משני.
סיבולת - שריר ולב ריאה הם המימד העיקרי שאותו אתה צריך לפתח.
עם כל הכבוד, לבני 16 אין מושג קלוש על מה הם מדברים.

בהצלחה בינואר.
תודה, יש מצב אתה יודע אם בדרך כלל מאשרים לדחות לינואר למקרה שיתנו לי אוקטובר?

לרוב דחייה של יום סיירות תאושר רק בשל סיבה רלוונטית - לדוגמה לימודים במכינה, או פציעה/מחלה כשבכל מקרה עליך לספק אישורים על כך.

תלוי בתאריך הגיוס שלך, דחיית יום סיירות עלול גם לדחות את הגיוס שלך.

אתה יכול להתקשר לנציג/ת צה״ל ולשאול כשתקבל את הזימון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תעלה את הסקוואט שלך ל100 קג ואת הדדליפט ל120.

כן
ככול שהפוסטריור צ׳יין(ישבן, המסטרינג וגב תחתון)שלך תהיה חזקה יותר אתה תוכל לפתוח מהר יותר בספרינטים
מה לגבי תזונה? כרגע אני בתזונה של חיטוב - מאזן קלורי שלילי, בין 120 ל180 גרם חלבון ביום (שוקל 65קג) וכמעט לא אוכל פחמימות חוץ מלפני ואחרי אימון משהו קטן. הבנתי שפחמימות חשובות לאירובי ולהתאוששות מאימוני כוח, אז עדיף לעבור לתזונה של מסה (יותר פחמימות ומאזן קלוריות חיובי)? או לשנות משהו בתזונה שלי עכשיו או שזה בסדר ככה?

[Q
מה לגבי תזונה? כרגע אני בתזונה של חיטוב - מאזן קלורי שלילי, בין 120 ל180 גרם חלבון ביום (שוקל 65קג) וכמעט לא אוכל פחמימות חוץ מלפני ואחרי אימון משהו קטן. הבנתי שפחמימות חשובות לאירובי ולהתאוששות מאימוני כוח, אז עדיף לעבור לתזונה של מסה (יותר פחמימות ומאזן קלוריות חיובי)? או לשנות משהו בתזונה שלי עכשיו או שזה בסדר ככה?
תאכל במאזן חיובי במשך כול ההכנה ליומס. אתה
לא מפתח גוף, זאת לא המטרה פה. תקפיד גם על הרבה ויטמינים ומינרלים, אפשר לתסף גם אם אתה רוצה אבל לא חובה

• פותח/ת השרשור
[Q

תאכל במאזן חיובי במשך כול ההכנה ליומס. אתה
לא מפתח גוף, זאת לא המטרה פה. תקפיד גם על הרבה ויטמינים ומינרלים, אפשר לתסף גם אם אתה רוצה אבל לא חובה
אני לא אמור להיות במאזן שלילי בגלל הריצות?

אני לא אמור להיות במאזן שלילי בגלל הריצות?
לא להפך, אתה צריך לאכול הרבה יותר כדי לשמור על הכוח והמסת שריר שלך כמה שיותר. חשוב הרבה חלבון. אפשר לתסף בקריאטין אם בא לך. גם לא חייב
היום סיירות שלך ב2020?

• פותח/ת השרשור
לא להפך, אתה צריך לאכול הרבה יותר כדי לשמור על הכוח והמסת שריר שלך כמה שיותר. חשוב הרבה חלבון. אפשר לתסף בקריאטין אם בא לך. גם לא חייב
היום סיירות שלך ב2020?
חחח למה 2020? אני עולה ליב' זה יהיה או באוקטובר הקרוב או בינואר

לא יודע כמה כוח ברגליים עוזר בספרינטים סגנון יום סיירות. המטרה היא לשרוד את הספרינטים, לא להצטיין בהם (תקנו אותי אם אני טועה).

לא חסר לי כוח ברגליים, אבל תן לי כמה ספרינטים עם מעט מנוחה בין לבין ואין מצב שאני שורד את זה בלי קשר לכושר האירובי.

לדעתי אימוני כוח שיותר דומים לתנאים ביום סיירות יהיו עדיפים - חזרות גבוהות עם מנוחות קצרות.

רק חשוב אם מבצעים תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט לא להזניח את הטכניקה כי זה הדבר הראשון שהולך לעזאזל במצבים האלה.

לא יודע כמה כוח ברגליים עוזר בספרינטים סגנון יום סיירות. המטרה היא לשרוד את הספרינטים, לא להצטיין בהם (תקנו אותי אם אני טועה)
יש עניין (חשוב) להיות במקומות הראשונים...

איך קרוספיטרים מתאמנים? הם לא מתאמנים רוב השנה כוח/כבד ולפני המשחקים - שאר הסיבולת וכו'?

לא יודע כמה כוח ברגליים עוזר בספרינטים סגנון יום סיירות. המטרה היא לשרוד את הספרינטים, לא להצטיין בהם (תקנו אותי אם אני טועה).

לא חסר לי כוח ברגליים, אבל תן לי כמה ספרינטים עם מעט מנוחה בין לבין ואין מצב שאני שורד את זה בלי קשר לכושר האירובי.

לדעתי אימוני כוח שיותר דומים לתנאים ביום סיירות יהיו עדיפים - חזרות גבוהות עם מנוחות קצרות.

רק חשוב אם מבצעים תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט לא להזניח את הטכניקה כי זה הדבר הראשון שהולך לעזאזל במצבים האלה.
לשרוד ספרינטים ביום סיירות זה הבסיס. להצטיין בהם זה כבר פוטנציאל לעבור

זה בהחלט מעבר לתחום התמחות שלי, אבל לא הייתי אומר שצריך הרבה כוח ברגליים בשביל לרוץ מהר אחרי שעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית