הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי פחמימות

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אפשר לדעת לגבי קצב ההתפרקות ורמת האיכות הכללית של החמימות הבאות?
.
אורז
אורז מלא
פתיתים
קוסקוס
פריכיות אורז
פסטה
לחם שיפון

אני מחפש פחמימות שמתפרקות לאט כדי שלא תהיה עלייה ברמות האינסולין

סיבים ומינרליים ישלי מהרבה משיבולת שועל וירקות

• פותח/ת השרשור
כולם יתפרקו בערך באותו זמן, וכולם יעלו את האינסולין, ככה עובד אוכל.
מציע לך לקרוא את זה:
האינסולין, שם רע ללא הצדקה - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עד עכשיו חשבתי שפחמימות איכותיות מובילות לפירוק איטי שזה מוביל לעלייה מתונה באינסולין וזה סוג של ״**מעט***מוריד את תהליך צבירת השומן במהלך המסה״

לעומת זאת פחמימות לא איכותיות כמו במבה וביסלי יתפרקו מהר האינסולין יזנק לאחר כמן יקרו כמה תהליכים ששחכתי כבר איך קוראים להם וזה מעלה את צבירת השומן בגוף וזה מבלי להתייחס למלח בכלל...
השאלה שלי היא מתוך הפחמימות שציינתי אלו מהן נחשבות פחמימות איכותיות שמומלץ לשלב בתפריט היומי

בנושא אחר האבקה של one whey super effect נחשבת איכותית? כי הטעם שוקולד לבן פצצה (ברור שיש אבקות איכותיות יותר אבל אני שומר כשרות..)

עד עכשיו חשבתי שפחמימות איכותיות מובליות לפירוק איטי מוביל לעלייה מתונה באינסולין וזה סוג של ״מעט מוריד את תהליך צבירת השומן במהלך המסה״ כי הרוב זה בכמה פלוס קלורי אתה בסה״כ

לעומת זאת פחמימות לא איכותיות כמו במבה וביסלי יתפרקו מהר האינסולין ינזק - לאחר כמן יקרו כמה תהליכים ששחכתי כבר איך קוראים להם וזה מעלה את צבירת השומן בגוף וזה מבלי להתייחס למלח בכלל...
כל הפחמימות והחלבונים ייתנו פיק מסויים של אינסולין, ירידה מסויימת ואז חזרה לרמת יסוד עד סוף העיכול, סוג הפחמימה והשילוב שלה עם גורמים נוספים יקבעו את גובה הפיק ומשך העיכול.
אז בסופו של דבר זה לא באמת משפיע על צבירת השומן, לא בתמונה הגדולה

השאלה שלי היא מתוך הפחמימות שציינתי אלו מהן נחשבות פחמימות איכותיות שמומלץ לשלב בתפריט היומי
כולם סבבה, אולי חוץ מהפריכיות הייתי נמנע, סתם תחתית כוסות לטעמי

בנושא אחר האבקה של one whey super effect נחשבת איכותית? כי הטעם שוקולד לבן פצצה (ברור שיש אבקות איכותיות יותר אבל אני שומר כשרות..)
אבקה סבבה

• פותח/ת השרשור
כל הפחמימות והחלבונים ייתנו פיק מסויים של אינסולין, ירידה מסויימת ואז חזרה לרמת יסוד עד סוף העיכול, סוג הפחמימה והשילוב שלה עם גורמים נוספים יקבעו את גובה הפיק ומשך העיכול.
אז בסופו של דבר זה לא באמת משפיע על צבירת השומן, לא בתמונה הגדולה

כולם סבבה, אולי חוץ מהפריכיות הייתי נמנע, סתם תחתית כוסות לטעמי

אבקה סבבה

הפירכיות זה דווקא הדבר שאני הכי בונה עליו כי הוא הכי נגיש אתה שם בתיק ולוקח לאן שאתה צריך ולא נסחב עם מיקרוגלים וקופסאות..
שתדע שזה 99% אורז ו1% מלח ואורז למרות שזה תחום די אפור זה די סבבה אז מה הבעיה בפירכיות?

שים לב שברשימה יש פתיתים שזכור לי שראיתי איפהשהוא שזה פחמימה לא כזאת איכותית מה אתה אומר על זה

לגבי זה שכל מאכל יתן פיק ברמת האינסולין - זה ברור אבל פחמימות לא איכותיות ייתנו לי יותר מדי ״פיקים״
ואני מנסה ממש להוריד למינימום את העלייה ברמות השומן במסה גם אם זה בעוד פוש נוסף בתזונה

הפירכיות זה דווקא הדבר שאני הכי בונה עליו כי הוא הכי נגיש אתה שם בתיק ולוקח לאן שאתה צריך ולא נסחב עם מיקרוגלים וקופסאות..
שתדע שזה 99% אורז ו1% מלח ואורז למרות שזה תחום די אפור זה די סבבה אז מה הבעיה בפירכיות?

שים לב שברשימה יש פתיתים שזכור לי שראיתי איפהשהוא שזה פחמימה לא כזאת איכותית מה אתה אומר על זה
פריכיות פשוט מיועדות לתפוס הרבה נפח בקיבה בפחות קלוריות, כל זאת תוך כדי שיש להן טעם של קרטון, אבל אם זה נוח לך לך על זה.
קוסקוס הוא בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
פריכיות פשוט מיועדות לתפוס הרבה נפח בקיבה בפחות קלוריות, כל זאת תוך כדי שיש להן טעם של קרטון, אבל אם זה נוח לך לך על זה.
קוסקוס הוא בסדר גמור

אחי רשמתי פתיתים לא קוסקוס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית