הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה-מרחק מול מהירות

• פותח/ת השרשור NiMo
  • פורסם בתאריך

NiMo

משתמש מתחיל
83
1
נק' מוניטין:
4
83
1
התחלתי לעשות ריצות בזמן האחרון בשביל לשפר סיבולת. אני משפר מפעם לפעם והגעתי ל3 קילומטר ב15 דקות.
רציתי לדעת מה ההבדל בין לשפר את מרחק הריצה לבין לשפר את המהירות בשביל סיבולת.

תחדד את השאלה שלך. למה אתה מתכוון "מבחינת סיבולת?". מבחינה ביולוגית/פיזיולוגית?
המרחק ישפר מרכיבים פיזיולוגים ברמת המיטוכונדריות/שיפור ניצול האנרגיה פר טווח זמן נתון (בעיקר משומן). העצימות תשפר מדדים אחרים (גם תשפר את המיטוכנדריות אבל פחות) כגון ניצול הסוכר וכדומה.

אם אתה מתכוון מבחינת מטרה, אם המטרה שלך זה לרוץ רחוק אז תרוץ רחוק. אם המטרה שלך זה לסיים מרחק ב X זמן אז תתמקד בעצימות

• פותח/ת השרשור
באימוני כוח לפעמים בסט האחרון בחזרות האחרונות אני מרגיש שאין לי אוויר ומתחיל לנשום בכבדות, בגלל זה התחלתי לעשות ריצות מתוך מחשבה שזה יעזור לי בזה. השאלה מה יעזור יותר-להוסיף עוד טווח או להישאר על אותו טווח ולרדת בזמנים.

וגם מה ההבדל בצריכה הקלורית? נגיד 2 ק"מ ב-20 קמ"ש לעומת 4 ק"מ ב-10 קמ"ש? אני מניח שלא יהיה אותו דבר..

ש לי שאלה ואשמח שתענו לי אני בן 14 התחלתי להתאמן לפני כשלושה חושים אני כבר רואה תוצאות אבל רק בעיה אחת אני עליתי כבר שמונה קילו אבל כושר האירובי שלי מאוד בעייתי אם אני אתחיל להתאמן על אירובי אני אתחיל לרדת במשקל?

זה וויכוח שיש פה בפורום אם אירובי שורף או לא? כולנו מסכימים שמה שחשוב זה הגירעון הקלורי.
לדעתי אם תבצע 3 פעמים בשבוע אימון אירובי תרזה.אבל מה העניין הרבה פעמים שאנשים עושים פעילות אירובית הם מרשים לעצמם לאכול יותר!
אם תשמור על התזונה שלך בצורה נכונה לדעתי תצליח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית