הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות אימוני חזה בשבוע

נתן לוי

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
1
67
1
שלום לכולם, אני מתאמן די וותיק ומרגיש שהחזה אצלי זה הצד החלש יותר.
אני מעוניין לתת דגש עליו , אני מתאמן ABC כלומר 2 קבוצות שרירים באימון ו-5 אימונים בשבוע.. מה שיוצא זה ששבוע אחד מתוך 3
יוצא לי לעבוד על חזה רק פעם בשבוע. האם זה בסדר או שיש צורך להכניס כמה תרגילי חזה בעוד אימון..?
תוה רבה לעונים

5 פעמים בשבוע מתאים ל- ABC לדעתי.
כמה תרגילים אתה עושה לחזה באימון שלו?
פעם בשלושה שבועות לעשות אימון אחד של חזה זה לא נורא. עם זאת, ניתן לעשות עם זה משהו.
תנסה לעשות נגיד ב- A חזה עם עוד שריר, ובאימון C יד אחורית וכתפיים. ואז גם בשבוע שאתה עושה רק פעם אחת A, לפחות עשית גם C שקצת מגרה את החזה.

• פותח/ת השרשור
האימון חזה שלי הוא 4 תרגילים וכול תרגיל 5 סטים .
אימון A- חזה יד אחורית
B- גב יד קדמית
C- כתפיים רגליים
ולא כל כך הבנתי את ההמלצה שלך..

הייתי משנה לחלוקה כזאת:

A- חזה + יד קדמית
B- גב + רגליים
C- כתפיים + יד אחורית

מה שקורה עכשיו, זה שבשבוע שאתה מבצע רק B ו- C פעמיים, אז באימון C יש גירוי קל לחזה. זה לפחות ישמור על החזה שלך עד לאימון הבא שלו.

תגדיל את התדירות בעבודה על החזה (2-3 פעמים בשבוע). חוץ מזה אם המשקל שלך לא עולה, אז אתה לא תעלה במסת השריר לא משנה כמה אימונים תעשה וכך לא תשפר את החזה.

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים.
ואם אני יעבוד פעמיים בשבוע , איך זה יסתדר עם תכנית ABC? פשוט יהיה יום שאני יעבוד על 3 קבוצות שרירים?

• פותח/ת השרשור
התכוונתי אם אני יעבוד פעמיים בשבוע על חזה בשבוע שבו אין לי פעמיים חזה.
כי אני מתכוון תמיד לבוא להתאמן 5 פעמים בשבוע.

אה אוקי. צריך לחשוב איך לסדר את האימונים שלך בצורה אחרת. אולי תעשה ABCD ועוד אימון FBW. אולי AB בצורה כזאת: ABxABxA BxABxAB (מחזור של שבועיים)
סליחה, מחזור של שלושה שבועות: ABxABxA BxABxAB xABxABx

אפשר אכן לשנות לAB, ואם יש עדיפות מסויימת למבחר תרגילים / גיוון כלשהו אפשר לעשות A1B1A2B2 וכו׳.

שים לב שרצוי גם ליצור התקדמות מסויימת לאורך האימונים, התקדמות במשקל, מס׳ חזרות, מס׳ סטים וכו׳. אתה צריך לשאוף לאט לאט לאורך זמן להגדיל את נפח העבודה שלך (משקלXסטיםXחזרות). ברגע שתתאמן גם בנפח גבוה אבל קבוע, אתה לא תעלה מאסת שריר בסופו של דבר אחרי כמה זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית