הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיפור האמה

• פותח/ת השרשור Lihex
  • פורסם בתאריך

Lihex

משתמש מתחיל
114
6
נק' מוניטין:
23
114
6
שלום אני אף פעם לא בודדתי את האמה ואני חושב שהשריר שלי בפיגור
אני עושה דדליפט חתירה וכו ותרגילים מורכבים אבל אני חושב ספציפית האמה שלי די חלשה
אני עושה מתח רחב עם 32 קילו תוספת משקל ומתח בלי 32 משקל ממש קל לי אבל אתמול נסיתי לעשות עליית כוח בפעם הראשונה ולא הצלחתי
הרגשתי כאבים באמה אז אני מניח שהאמה שלי ממש חלשה
איזה תרגילים אתם ממליצים לשיפור האמה? ככה שאני יוכל להשתפר בטיפוס/עליית כוח וכל מה שקשור ללהחזיק דברים חחח

שלום אני אף פעם לא בודדתי את האמה ואני חושב שהשריר שלי בפיגור
אני עושה דדליפט חתירה וכו ותרגילים מורכבים אבל אני חושב ספציפית האמה שלי די חלשה
אני עושה מתח רחב עם 32 קילו תוספת משקל ומתח בלי 32 משקל ממש קל לי אבל אתמול נסיתי לעשות עליית כוח בפעם הראשונה ולא הצלחתי
הרגשתי כאבים באמה אז אני מניח שהאמה שלי ממש חלשה
איזה תרגילים אתם ממליצים לשיפור האמה? ככה שאני יוכל להשתפר בטיפוס/עליית כוח וכל מה שקשור ללהחזיק דברים חחח
אם, וזה אם גדול, יש לך מתח עם 32 קג עליך אני מבטיח לך שהאמה שלך חזקה וגדולה יותר משל רוב האנשים במכון שלך.
לגבי תרגילים, farmer walk, מתח עם כול מיני אחיזות מיוחדות(על מגבת, אחיזה עבה,), ווריאציות של דדליפט(רגיל, ראק פול, אחיזה עבה, אחיזת סנאץ) יעשו את העבודה יותר מכול תרגיל מבודד.

• פותח/ת השרשור
חחח אני כרגע עושה דדליפט רגיל אם אני אאוסיף עוד דדליפטים אני לא אשרוד
לא עדיף לבודד את האמה?

אם האחיזה היא לא נושא שמפריע לך במתח או דדליפט אז האמה שלך לא חלשה, ואין צורך בעבודה מבודדת.
אם אתה בכל זאת רוצה עבודת אחיזה, יש לך את התרגילים שהציעו לך פה

• פותח/ת השרשור
עשיתי Farmer walk
והרגשתי את האמה שלי כאילו אף פעם לא עבדתי עלייה חח
עשיתי 40 קילו כל צד עם המוט המיוחד הזה..
איך זה עובד כלכך טוב זה לא סטטי כזה?

עשיתי Farmer walk
והרגשתי את האמה שלי כאילו אף פעם לא עבדתי עלייה חח
עשיתי 40 קילו כל צד עם המוט המיוחד הזה..
איך זה עובד כלכך טוב זה לא סטטי כזה?
אז מה אם זה סטטי? זה אומר שזה לא טוב?

אמות זה איזור שנקבע גנטית עם מעט יחסית שאפשר לשפר. אם אין לך פרק כף יד גדול אז כנראה שאמה בהיקף 40 סמ כבר לא יהיה לך. אבל אל ייאוש עם הרבה עבודה מבודדת (וחייבים לבודד את האמות כי הדלליפט ממש לא מספיק), אתה תראה שיפור. כדאי במקביל לשפר את האחיזה כי יש קורלציה בין אמות חזקות לאחיזה חזקה.

אמות זה איזור שנקבע גנטית עם מעט יחסית שאפשר לשפר. אם אין לך פרק כף יד גדול אז כנראה שאמה בהיקף 40 סמ כבר לא יהיה לך. אבל אל ייאוש עם הרבה עבודה מבודדת (וחייבים לבודד את האמות כי הדלליפט ממש לא מספיק), אתה תראה שיפור. כדאי במקביל לשפר את האחיזה כי יש קורלציה בין אמות חזקות לאחיזה חזקה.
המון המון המון מיתוסים ושטויות
לפותח האשכול, כול עוד אתה לא באדיבילדר מקצועי, אין לך מה לבודד אמות. זה מטומטם ומפגר ויפצע אותך במקרה הפחות טוב.
תתקדם בדדליפט, מתח וחתירות עם קצת תרגילי גריפ ויהיה לך אמות גדולות וחזקות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית