הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוטות בפווארליפטינג

אריק12

משתמש פעיל
510
95
נק' מוניטין:
192
510
95
היי,

כמה שאלות קטנות שיעשו לי קצת סדר עם כל עניין המוטות פווארליפטינג/טקסס/דדליפט...

יצא לי להתאמן במכון חדש שפתחו אצלי בעיר, להפתעתי היה שם מוט טקסס פוואר בר(מצחיק שלאף אחד שם אין מושג מה זה).

הרגיש נהדר לדדליפט, אבל זה מוט שאמור להיות רק לדדליפט או לכל שלושת ההרמות? לא עבדתי איתו כל כך כבד בשביל להרגיש עד כמה whip יש לו אבל ב180 קילו הוא לא הרגיש נוקשה, אז אני לא סגור איך הוא יהיה לסקוואט למשל.
הוא גם קצת יותר ארוך מהמוטות הסטנדרטים בחדר כושר, או שהטבעות שלו פשוט ממוקמות יותר רחוק(הרגשתי בסומו שיש לי יותר מקום לפתוח את הרגליים).

מוט לכל ההרמות? לא מוט דדליפט כמו בתחרויות בארץ שכן מתעקם במשלים כבדים?
זה שיש לו את הלוגו של הtexas power bar בעצם אומר שהוא זה "הדבר האמיתי"?

באמת מוזר שיש שם מוט טקסס, בקושי יש כמה בארץ ובדר״כ זה לא במקרה אלא בייבוא אישי.

קצת סדר במוטות לפאוורליפטינג:
מוט ייעודי לסקוואט - לרוב שוקל 25 קילו, 32-35 מ״מ קוטר, מאוד קשיח, חספוס על רוב המוט, כולל במרכז, איפה שהכתפיים יושבות.
פאוורבר - מוט כללי לפאוורליפטינג, שוקל 20 קילו, 28.5-29 מ״מ קוטר, פחות קשיח ממוט סקוואט, יותר קשיח ממוט דדליפט. מעט יותר קשיח ממוט חדר כושר רגיל, חספוס יותר אגרסיבי ממוט חדר כושר רגיל.
מוט ייעודי לדדליפט - שוקל 20 קילו, 27 מ״מ קוטר, פחות קשיח מכל מוט רגיל אחר, לרוב המוט יותר ארוך (מספק יותר WHIP). ללא חספוס באמצע איפה שהירכיים יהיו במגע עם המוט.

רוב הפדרציות עושות שימוש במוטות ייעודיים להרמה (פאוורבר לבנץ׳) חוץ מIPF שמשתמשים בפאוורבר להכל.

יש הרבה מותגים לכל סוגי המוטות, לא רק טקסס.

יש גם במכון שלי (הולמס פלייס קיריון) את אותו מוט,בהתחלה התלהבתי גם ואחרי כמה אימונים הבנתי שזה לא הפווארבאר שלהם אלא הקרוספיט/ הרמות אולמפיות ברמה הכי נמוכה שלהם.
המקסימום ששמתי בו זה בסקואט 220 ובחימום הבנתי שזה לא יגמר טוב.
מנגד לדדליפט מבחינת גמישות מרגיש אחד לאחד כמו AF רק הוא יותר עבה (הבנתי כי פתאום הוק גריפ הרגיש שונה) ב0.5 ממ

סורי שאני נדחף לאשכול, למישהו יצא להתנסות עם הohio דדליפט באר בהשוואה לטקסס דדליפט באר? כנראה שהחברה מחול רק תהיה להם תשובה....

• פותח/ת השרשור
כן היה לי ממש מוזר שמצאתי אותו שם, חדר כושר לואו קוסט של הולמס פלייס(אייקון פיטנס), הכי לא ציפיתי שם.

יש גם במכון שלי (הולמס פלייס קיריון) את אותו מוט,בהתחלה התלהבתי גם ואחרי כמה אימונים הבנתי שזה לא הפווארבאר שלהם אלא הקרוספיט/ הרמות אולמפיות ברמה הכי נמוכה שלהם.
מנגד לדדליפט מבחינת גמישות מרגיש אחד לאחד כמו AF רק הוא יותר עבה (הבנתי כי פתאום הוק גריפ הרגיש שונה) ב0.5 ממ

סורי שאני נדחף לאשכול, למישהו יצא להתנסות עם הohio דדליפט באר בהשוואה לטקסס דדליפט באר? כנראה שהחברה מחול רק תהיה להם תשובה....

לא הבנתי, יכול להיות שרשום על זה texas powerbar וזה לא באמת זה? נשמע לי לא סביר.
זה גם נראה לי ממש לא מתאים להרמות אולפיות, החספוס שלו ממש חזק.

יש לו בדיוק את הלוגו הזה בטבעת בצד של המוט: Google Afbeeldingen resultaat voor https://i.ytimg.com/vi/-Zx8E-oIxtg/maxresdefault.jpg
אז אני מניח שהוא מעולה לי לשלושת ההרמות?

זה הבראנד, 500 פאונד על הגב והמוט רוטט בצורה פסיכית מהניסיון שלי.
דדליפט לא יכול לשפוט כי עשיתי רק פעם אחת בו אימון קל ויותר לא נגעתי בו, בנץ בכלל לא חושב על לנסות אחרי מה שהרגשתי בסקואט(התחילו רעידות מ4 פלטות כבר)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

זה הבראנד, 500 פאונד על הגב והמוט רוטט בצורה פסיכית מהניסיון שלי.
דדליפט לא יכול לשפוט כי עשיתי רק פעם אחת בו אימון קל ויותר לא נגעתי בו, בנץ בכלל לא חושב על לנסות אחרי מה שהרגשתי בסקואט(התחילו רעידות מ4 פלטות כבר)

כן זה הAmerican Bar שהבנתי שהוא שונה, מה שראיתי היה powerbar(היה רשום עליו powerbar לעומת מה שרשום על הamerican).
אפשר לזהות גם שהamerican יש גם ring לוויטליפטינג ובפווטארבר יש רק ring אחד של פווארליפטינג.

זה כן,
אבל לא טקסס דדליפט בר.
טקסס זה מותג,
יש טקסס סקוואט בר,
טקסס דדליפט בר,
וכו'.

כן עכשיו הבנתי את זה, אז זה בעצם הpowerbar כמו שרשום עליו, שאני מבין שהוא אמור להיות אחלה לשלושת ההרמות(?).

מוט ״קרוספיט״ בדר״כ יהיה בלי חספוס במרכז ועם 2 טבעות אחת ליד השניה בניגוד לאחת:

attachment.php

כן, יצא לי להתאמן עם שני המוטות די הרבה.
הטקסס יותר גמיש, הרוג עם חספוס יותר קשיח. חוצמזה הם די זהים.

בגדול אני מעדיף טקסס, אבל ספציפית פה (אוסטרליה) רוג עולה רבע מהמחיר אז הרבה מכונים מעדיפים לקנות רוג.

אני מדבר על הרוג אוהיו דדליפט.
רוג אוהיו פאוורבאר ספציפית מוט מעולה ולא רואה שום יתרון לאליקו או לכל פאוורבאר אחר (אולי ב300+ קילו יהיה הבדל, אני לא יודע).

טקסס פאוורבאר וסקוואט בר לא אמור לרקוד על הגב, אולי זה קרוספיט בר (לא ידעתי שהם מייצרים) או דדליפט בר.

מוט ״קרוספיט״ בדר״כ יהיה בלי חספוס במרכז ועם 2 טבעות אחת ליד השניה בניגוד לאחת:

attachment.php

כן, יצא לי להתאמן עם שני המוטות די הרבה.
הטקסס יותר גמיש, הרוג עם חספוס יותר קשיח. חוצמזה הם די זהים.

בגדול אני מעדיף טקסס, אבל ספציפית פה (אוסטרליה) רוג עולה רבע מהמחיר אז הרבה מכונים מעדיפים לקנות רוג.

אני מדבר על הרוג אוהיו דדליפט.
רוג אוהיו פאוורבאר ספציפית מוט מעולה ולא רואה שום יתרון לאליקו או לכל פאוורבאר אחר (אולי ב300+ קילו יהיה הבדל, אני לא יודע).

טקסס פאוורבאר וסקוואט בר לא אמור לרקוד על הגב, אולי זה קרוספיט בר (לא ידעתי שהם מייצרים) או דדליפט בר.
הוא לא עולה רק באוסטרליה רבע מהמחיר, יצא גם להזמין לארץ ברבע מחיר,השאלה אם אני גם אקבל רבע תועלת

הוא לא עולה רק באוסטרליה רבע מהמחיר, יצא גם להזמין לארץ ברבע מחיר,השאלה אם אני גם אקבל רבע תועלת
רוג זו חברה טובה ואמינה מאוד, וגם אם יש מוטות טובים יותר בשוק, אתה בהחלט תקבל מוצר טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית