הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון על שריר תפוס

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
שריר החזה שלי תפוס מעט ובכל זאת לאחר התלבטות האם לעשות אימון היום או מחר החלטתי לעשות אימון היום.

כבר בתחילת האימון הרגשתי פחות טוב הרגשתי את השריר תפוס והביצוע היה פחות טוב כלומר המשקל היה לי כבד יותר והצלחתי לעשות פחות חזרות בהשוואה לאימון הקודם שאליו ניגשתי כשאני רענן ולא תפוס בכלל.

השאלה שלי היא האם אימון על שריר תפוס הוא פחות אפקטיבי?
מיותר לציין אגב בעקבות הקושי שנחווה באימון פשוט תוך כדי אימון הורדתי עומסים הורדתי משקלים הורדתי נפח והורדתי ווליום

זוכר ששאלתי את זה פעם כאן, התשובה היא שאין קשר, פשוט אימון מסיבי מידי כן יכול לגרום לכך שתרגיש יותר תפוס, וגם שאולי לא תתאושש ממנו..
זה יותר עניין של פיזור חומצות חלב או משהו בסגנון אם אני זוכר נכון..

• פותח/ת השרשור
אני בטוח בדיעבד שהיה עדיף לנוח ולהתאמן למחרת היום, השאלה אם אני פןגע בהתאוששות או תורם להתקדמות

אם אתה מגיע למצב שאתה שאתה לא מצליח לבצע את מה שאתה אמור, ורק יורד בנפח שאתה יכול לבצע, אז כנראה ההתאוששות שלך לא מספיקה\התוכנית דורשת ממך יותר ממה שאתה יכול להתאושש ממנו.
זה לא שהשריר התפוס פוגע בהתאוששות, אלא הוא אחד הסימנים שההתאוששות שלך לא מספקת

• פותח/ת השרשור
אז....
האם הייתי צריך לנוח עוד יום?
או שמא, להוריד מהעומס של אותו אימון ארורה שעשה לי DOMS?

דומס זה לאו דווקא אינדיקציה של התאוששות לא מספקת. זה אינדיקציה שהגוף שלך לא רגיל לגמרי למה שעשית באימון הקודם, שזה לאו דווקא דבר רע.

אם אני לא התאמנתי שבועיים ואני אעשה 60 קילו לעשיריות, כנראה יהיה לי דומס קשים למחרת, זה לא אומר שלא התאוששתי כי המשקל הוא נמוך בשבילי.

אינדיקציה טובה להתאוששות לא מספקת היא ירידה בביצועים.

אז....
האם הייתי צריך לנוח עוד יום?
או שמא, להוריד מהעומס של אותו אימון ארורה שעשה לי DOMS?
כאבי שרירים הם לא סיבה לא להתאמן כרגיל אלא אם הם כל כך קשים שאתה לא מצליח להתאמן כראוי. אבל כמו שנאמר מעלי, ירידה בביצועים צריכה להיות האינדיקציה שלך להתאוששות לא טובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית