הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להמשיך את החיטוב?

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אני כרגע על 1800 קלוריות, שבוע שעבר בשקילה הייתי 69.1, היום בשקילה אני 69.4, משמע רק עליתי (כבר שלושה שבועות תקוע בטווח של 69, כל פעם עם מספר אחר לידו).
כרגע אני לא עושה אירובי, אז מה שחשבתי לעשות זה להוריד את התפריט ל1700 ולהוסיף אירובי 1 בשבוע של הליכה לבערך 40-50 דקות, רעיון טוב? להוריד לפחות קלוריות אולי? אני כרגע די רעב ביום יום אבל נשרוד.
בנוסף אני אתחיל לבצע שקילות יומיות ולעשות ממוצע שבועי.
המטרה שלי להגיע לאחוז שומן נמוך לדרגה שיראו את הקוביות (לא הקוביות זה מה שמעניין אותי, אלא הקטע של האחוז שומן המספיק נמוך כדי להתחיל מסה כמו שצריך)
כרגע מעריך את עצמי על 16-17%, יש עוד דרך...
@kotzer @Mike
יש מצב לקצת עזרה מאחד מכם, אני יעריך את זה מאוד, תודה 😃

מצאת בעצמך כבר את כל הפתרונות: ממוצע שבועי בשקילות, להוריד מעט מהקלוריות ולהעלות מעט את ההוצאה היומית, במקרה הזה רק הייתי מעלה את האירובי ללפחות פעמיים בשבוע

• פותח/ת השרשור
מצאת בעצמך כבר את כל הפתרונות: ממוצע שבועי בשקילות, להוריד מעט מהקלוריות ולהעלות מעט את ההוצאה היומית, במקרה הזה רק הייתי מעלה את האירובי ללפחות פעמיים בשבוע
דבר ראשון שוב תודה רבה.
כמה קלוריות להוריד לדעתך? ולגבי האירובי, לדעתי יש לי עוד 8-10 קילו להוריד ואני רוצה להשתמש באירובי יותר אגרסיבי במשקל יותר נמוך כדי לא להגיע למצב של יותר מידי, אז לא עדיף "לשמור" את הכלי הזה לשלב יותר מתקדם בחיטוב?

דבר ראשון שוב תודה רבה.
כמה קלוריות להוריד לדעתך? ולגבי האירובי, לדעתי יש לי עוד 8-10 קילו להוריד ואני רוצה להשתמש באירובי יותר אגרסיבי במשקל יותר נמוך כדי לא להגיע למצב של יותר מידי, אז לא עדיף "לשמור" את הכלי הזה לשלב יותר מתקדם בחיטוב?
תנסה להוריד את המאזן הקלורי ב-200 קלוריות ביום, תחשב את זה איך שבא לךבין הורדת הצריכה להעלאת שריפת הקלוריות.
ואין לך למה לשמור את. כשתשקול פחות אז תשקלל מחדש את ההוצאה הקלורית ותראה כמה אתה צריך ויכול לאכול, וכמה להשלים בשריפת קלוריות

• פותח/ת השרשור
תנסה להוריד את המאזן הקלורי ב-200 קלוריות ביום, תחשב את זה איך שבא לךבין הורדת הצריכה להעלאת שריפת הקלוריות.
ואין לך למה לשמור את. כשתשקול פחות אז תשקלל מחדש את ההוצאה הקלורית ותראה כמה אתה צריך ויכול לאכול, וכמה להשלים בשריפת קלוריות
הכוונה היא בעצם שבטוטאל השבועי יהיה עוד 1400- ? (200*7, מקווה שהבנת אותי) ולבצע אותו באיזה צורה שאני בוחר?

אתה עושה העמוסת פחממה או ארוחת ציט פעם בתקופה?
תכלס זה באמת עוזר העמסת פחמימות או שזה סתם לנפש? כי כשהייתי בחיטוב גם כן היה לי תקיעה וניסיתי לעשות העמסת פחמימות איכותית של חזה עוף פסטות וכו' ולא סתם ג'אנק ובתכלס זה לא עזר לי בשיט.. כרגע אני שוב פעם בחיטוב וגם די נתקעתי בזמן האחרון ומתלבט אם לנסות שוב פעם העמסת פחמימות אבל לא יודע אם זה כדאי בהתאם לתוצאות שהיו פעם שעברה

תכלס זה באמת עוזר העמסת פחמימות או שזה סתם לנפש? כי כשהייתי בחיטוב גם כן היה לי תקיעה וניסיתי לעשות העמסת פחמימות איכותית של חזה עוף פסטות וכו' ולא סתם ג'אנק ובתכלס זה לא עזר לי בשיט.. כרגע אני שוב פעם בחיטוב וגם די נתקעתי בזמן האחרון ומתלבט אם לנסות שוב פעם העמסת פחמימות אבל לא יודע אם זה כדאי בהתאם לתוצאות שהיו פעם שעברה
זה נפשי

אז אם אין לי בעיה לאכול חזה עוף ואורז כל הזמן אני לא צריך העמסות? ראיתי בכמה מקומות שזה עוזר כי זה מוציא את הגוף ממצב הסטרס שהוא נמצא בו וכאילו אני אומר לגוף:"הנה אתה מקבל מספיק אוכל הכל טוב, אתה יכול להמשיך לשרוף שומן"

אז אם אין לי בעיה לאכול חזה עוף ואורז כל הזמן אני לא צריך העמסות? ראיתי בכמה מקומות שזה עוזר כי זה מוציא את הגוף ממצב הסטרס שהוא נמצא בו וכאילו אני אומר לגוף:"הנה אתה מקבל מספיק אוכל הכל טוב, אתה יכול להמשיך לשרוף שומן"
העמסות לא באמת עוזרות, אם אין לך בעיה עם האוכל שלך אז אתה יכול להמשיך עם החיטוב כרגיל

העמסות לא באמת עוזרות, אם אין לך בעיה עם האוכל שלך אז אתה יכול להמשיך עם החיטוב כרגיל
תודה על התשובה המהירה, מה שכן איך ראיתי פה בפורטל אפילו מאמרים שבעד העמסות? ולא בפן הנפשי אלא בפן הפיזיולוגי?

מנסיון אישי ומפדבקים רבים של מפתחי גוף בעלי תארים בארץ חלקם מוזרקים וחלקם לא עניין העמסת הפחמימות או יציאה ממאזן קלורי שלילי לחיובי לתקופה מסויימת אכן מאוד חשוב ברמה הנפשית וגם ברמה המטבולית. אני ממליץ לך מאוד לעשות העמסות וככול שאחוז השומן נמוך יותר אז לעיתים דחופות יותר

סתם שאלה, מה הגובה והגיל שלך?
נשמע לי מוזר 16-17% שומן על 69 קילו..
ולמה לא לעשות יותר אירובי ולאו דווקא להפחית בקלוריות? גם ככה 1700 זה מעט..

מנסיון אישי ומפדבקים רבים של מפתחי גוף בעלי תארים בארץ חלקם מוזרקים וחלקם לא עניין העמסת הפחמימות או יציאה ממאזן קלורי שלילי לחיובי לתקופה מסויימת אכן מאוד חשוב ברמה הנפשית וגם ברמה המטבולית. אני ממליץ לך מאוד לעשות העמסות וככול שאחוז השומן נמוך יותר אז לעיתים דחופות יותר
איך זה טוב ברמה המטבולית? כי בהנחה שאני חולה נפש ולא מזיז לי לאכול כל יום אורז וחזה עוף במשך 4 חודשים מה היתרון בלעשות העמסת פחמימות אחת לשבועיים~?

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה, מה הגובה והגיל שלך?
נשמע לי מוזר 16-17% שומן על 69 קילו..
ולמה לא לעשות יותר אירובי ולאו דווקא להפחית בקלוריות? גם ככה 1700 זה מעט..
גובה 175, גיל 17.
ואני מעריך 16-17% שומן, כי פשוט לא רואים קוביות ויש שומן מעצבן בבטן שפשוט מסרב לרדת (הבטן סוג של נוזלית כזאת)
ואני עכשיו התחלתי לעבוד, ככה שאני גם יזוז יותר ויאכל אותו מספר קלוריות, אז אני מקווה שזה יחשב לי ''כאירובי'' (בכל זאת 8-10 שעות עבודה על הרגליים) ונקווה שנרד.

איך זה טוב ברמה המטבולית? כי בהנחה שאני חולה נפש ולא מזיז לי לאכול כל יום אורז וחזה עוף במשך 4 חודשים מה היתרון בלעשות העמסת פחמימות אחת לשבועיים~?
ממחקרים שקראתי פה ובאתרים נוספים אם זיכרוני אינו מטעה לאחר תקופה ממושכת של גירעון קלורי הגוף מוריד את חילוף החומרים עד למצב של כ60 אחוז, העמסת פחמימות סוכרים או עודף קלורי מכל סוג אב מזון שהו מחזירה את הפעילות המטבולית למצב נורמה של 100 אחוז ואפילו יותר בימים הראשונים.
אגירת השומן במצב של העמסה כלל לא מתבצעת חילוף החומרים חוזר לעצמו והירידה פשוט נמשכת. בל נשכח שהעליה במשקל רוב רובה מנוזלים שבעצם יורדים לאחר שלושה ימים בממוצע משתנה מאדם לאדם, מאגרי הגליקוגן מתמלאים מה שתורם לפעילות אן אירובי עצימה והכי חושב זה ההרגשה הנפשית שוואלה פעם ב 14 יום מותר לי לכל היום.
כמובן שיש עדיפות לפחמימות איכותיות.
ההמלצה להעמסה היא לאחר אימון עצים
המטרה פה היא להחזיר את חילוף החומרים למצב של 100 אחוז ולהמשך ירידה באחוז השומן תוך כדי מצב הורמונלי תקין ואגירת מאגרי גליקוגן אשר יסיעו בפעילות האן אירובית או אירובית לחלופין תלוי בסוג האימון

ממחקרים שקראתי פה ובאתרים נוספים אם זיכרוני אינו מטעה לאחר תקופה ממושכת של גירעון קלורי הגוף מוריד את חילוף החומרים עד למצב של כ60 אחוז, העמסת פחמימות סוכרים או עודף קלורי מכל סוג אב מזון שהו מחזירה את הפעילות המטבולית למצב נורמה של 100 אחוז ואפילו יותר בימים הראשונים.
אגירת השומן במצב של העמסה כלל לא מתבצעת חילוף החומרים חוזר לעצמו והירידה פשוט נמשכת. בל נשכח שהעליה במשקל רוב רובה מנוזלים שבעצם יורדים לאחר שלושה ימים בממוצע משתנה מאדם לאדם, מאגרי הגליקוגן מתמלאים מה שתורם לפעילות אן אירובי עצימה והכי חושב זה ההרגשה הנפשית שוואלה פעם ב 14 יום מותר לי לכל היום.
כמובן שיש עדיפות לפחמימות איכותיות.
ההמלצה להעמסה היא לאחר אימון עצים
המטרה פה היא להחזיר את חילוף החומרים למצב של 100 אחוז ולהמשך ירידה באחוז השומן תוך כדי מצב הורמונלי תקין ואגירת מאגרי גליקוגן אשר יסיעו בפעילות האן אירובית או אירובית לחלופין תלוי בסוג האימון
מהפעם היחידה שניסיתי לעשות העמסה איכותית בחיטוב הקודם שעשיתי לאחר שראיתי שאני תקוע על אותו משקל איזה חודש וחצי עשיתי העמסה איכותית של מלא פסטה וחזה עוף ולא סתם ג'אנק ומה שקרה זה שבאמת עליתי קצת במשקל ואחרי כמה ימים חזרתי לאותו משקל, אבל החיטוב עדיין נשאר תקוע ולא היה שום שינוי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית