הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומנויות לחימה ונזק מוחי

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
האם יש דרך לעסוק באומנויות לחימה ולמזער/למנוע את הנזק המוחי שנגרם מזעזועים לראש?

הייתי רוצה לעסוק באגרוף/MMA, אבל אפשר לעשות את זה לתקופה ארוכה בלי לחוות המון זעזועים לראש?

בנוסף לכך, כמה חזק זעזוע לראש צריך להיות בשביל לתרום לכיוון הפגיעה במוח לטווח הארוך?

לא רשמת עם אתה רוצה לעסוק באגרוף/MMA בצורה מקצועית, חובבנית , אימונים בלבד או קרבות של ממש? כי עם זה אימונים בלבד אז אף פעם לא נותנים שם 100% כוח בכל מכה . עם אתה נכנס לזה מקצועי אז כן יש פציעות ויש נזקים אין דרך למנוע... מי שמכניס לך אגרוף לראש זה בשביל שתילך לישון ולא לשחק איתך.

• פותח/ת השרשור
ארצה לעסוק באופן חובבני,

אין לי מושג מכמה % בערך צריך להשתמש בספארינג באופן קבוע, בשביל לגרום לנזק לטווח ארוך ולכן השאלות הנל.

בנוסף לכך פעם בכמה חודשים ארצה להתנסות בקרבות ספארינג של 100%, האם פעמים בודדות של זה יכולות לגרום לנזק לטווח ארוך?

זו שאיפה קצת בעייתית.
בספארינג 100% בעמידה בוודאות יגרם נזק מוחי ברמה כזו או אחרת אם אתה לא ממש מתחיל/מתאמן עם מתחילים.
גם לא ב100% סביר שיגרם נזק כזה או אחר, כי תמיד בורחת מכה קצת חזקה מדי, במיוחד אם אתה עובד עם מישהו במשקל בינוני ומעלה.

אפשר למזער נזקים עם קסדה (וכמובן מגן שיניים), ואם תמצא פרטנרים לאימון שגם חושבים על הבריאות יכול להיות שתמנע מנזק.
בראפלינג, בכל אופן, אין נזק מוחי.

שימוש בקסדה.
ספארינג נעשה למטרת למידה ולא כדאי להראות למי יש יותר כוח ומי יותר טוב.

תמיד יהיה את הטמבל שיתן חזק, לי נשבר האף מבעיטה ונגע בלחי מרוב החוזק

האם יש דרך לעסוק באומנויות לחימה ולמזער/למנוע את הנזק המוחי שנגרם מזעזועים לראש?

הייתי רוצה לעסוק באגרוף/MMA, אבל אפשר לעשות את זה לתקופה ארוכה בלי לחוות המון זעזועים לראש?

בנוסף לכך, כמה חזק זעזוע לראש צריך להיות בשביל לתרום לכיוון הפגיעה במוח לטווח הארוך?
פציעות זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה מתחיל לעסוק בספורט. כל עוד אתה לא הולך להיות מקצוען (סוד קטן - אתה לא), אתה תהיה בסדר.
בראפלינג, בכל אופן, אין נזק מוחי
כנראה שלא ממש עשית גראפלינג. יש סיבה שהטלות כמו Suplex אסורות בIBJJF.

פציעות זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה מתחיל לעסוק בספורט

יש פציעות ויש פציעות.
כשאתה מכניס את עצמך לתחום של האיגרוף אתה יודע מראש שייגרם לך נזק מוחי, כל מכה חזקה לראש גורמת נזק מוחי מסויים, וכשמקבלים מכות כאלה כמה וכמה פעמים בשבוע למשך שנים זה מצטבר.
וזה לא ניתן למניעה כי מכות בראש זה חלק מהספורט, ואלה לא פציעות שמחלימים מהן תוך חודש-חודשיים כמו פציעות באימוני כוח.

אתה יודע מראש שייגרם לך נזק מוחי,
וזו בדיוק הייתה הכוונה, כשהוא מתחיל להתעסק בספורט, כל ספורט, לא משנה איזה, הוא צריך להבין מה הסיכונים הכרוכים בספורט הספציפי הזה במקום לנסות להמנע מהם בכל רגע נתון.

פציעות זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה מתחיל לעסוק בספורט. כל עוד אתה לא הולך להיות מקצוען (סוד קטן - אתה לא), אתה תהיה בסדר.

כנראה שלא ממש עשית גראפלינג. יש סיבה שהטלות כמו Suplex אסורות בIBJJF.
אני מתעסק בספורט מגיל 17, ואמנם אני לא נפצעתי, אבל רוב האנשים שהתאמנתי איתם והתאמנו בצורה רצינית נפצעו בשלב מסוים.
זה לגיטימי לחלוטין לרצות לעשות קצת סטרייקינג בלי להקריב את הבריאות שלך.

כמות הפעמים שמישהו יעלה עליך סופלקס בקריירה לא מקצועית כנראה שקטנה מכמות האגרופים שתחטוף ללסת באימון אחד...

זה לגיטימי לחלוטין לרצות לעשות קצת סטרייקינג בלי להקריב את הבריאות שלך.
לגיטימי, אבל צריך לקחת בחשבון שזה הסיכון שאתה לוקח כשאתה נכנס לספורט הזה.
כמות הפעמים שמישהו יעלה עליך סופלקס בקריירה לא מקצועית כנראה שקטנה
זה לא חייב להיות סופלקס. כל הטלה יכולה להסתיים ככה, גם אם אתה יודע ליפול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית