הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומנות לחימה - לרחוב.

אז האקדח המעשן שלך זה "כי גרייסי אמרו"? צודק, באמת לא נוכל לגשר על זה, ואם מישהו היה נותן לך טיעון כזה בקשר לאימוני משקולות היית אומר בדיוק את אותו הדבר, מה שאמרת זה שווה ערך ללהגיד "כי ריץ' פרונינג אמר והוא הכי טוב בקרוספיט".
אתה שוב הולך מסביב לנקודה. "כי גרייסי אמרו" זה מה שאני אומר לגביי למה זו הטענה של BJJ.
לגביי למה הטענה של BJJ נכונה אני לא משתמש ב"כי גרייסי אמרו".

עכשיו כשהסברתי את עצמי, אשמח לשמוע למה אתה חושב ששנה ב BJJ לאדם הממוצע תהיה מועילה יותר לרחוב מקרב מגע.
כי אתה תלמד להלחם. תוך שנה אתה תגיע לרמה שבכל רגע בו אתה מגיע לקרקע מול אדם שלא יודע BJJ אתה מנצח אותו. זה לא אומר שאתה אלוף העולם בBJJ, אבל מול אדם שלא יודע to grapple (שזה כולם חוץ ממי שהתאמן בBJJ) אתה עליון בהרבה.

קח מדריך קרב מגע, כלומר מישהו שהוא "קצת" יותר משנה בקרב מגע, תן לו קרב גראפלינג מול חגורה כחולה (~שנה), ותראה שהתוצאה מאוד חד כיוונית. כמובן בהנחה שהוא לא התאמן בBJJ (וזו לא הנחה שתמיד מתקיימת - כי גם הם התחילו לחשוב מדי פעם).
לצורך העניין, תן לו גם קרב MMA מול חגורה כחולה ותראה שהתוצאה חד כיוונית. פשוט זה לא כזה פשוט להכניס מישהו לקרב MMA, אבל לקרב גראפלינג סיכוי טוב שיסכימו להכנס.

וכשאני אומר כחולה, אני מתכוון כחולה תחת מאמן BJJ רציני. ויש כאלה בארץ.

ספוילר:
הניסוי עליו אני מדבר כבר התרחש, לא פעם ולא פעמיים, מול העיניים שלי, והכחולות מנצחות אנשים שמתאמנים בקרב מגע שנים.

@DDT
אתה מתווכח עם אנשי תאוריה , bjj ברחוב זה אסון- אם ירדת לקרקע עם אחד כל השאר יבעטו בך עד מוות ( שלא יספרו סיפורים על ג׳נטלמניות במכות), בנוסף כיף להתגלגל על מזרון באולם ממוזג אבל לעשות את אותו הדבר על אספלט או בחול זה כבר סיפור אחר.זה מתיחס לכל סוגי היאבקות.
לגבי איגרוף קלאסי מסכים איתך בכללי ( אחרי ניסיון של לא מאט שנים ) , אבל לא כל מאמן מלמד אותך לזוז בצורה אפקטיבית , הייתי אצל כמה מאמנים בצפון ולא ראיתי הרבה ששמים לזה דגש כמו כן תלוי במשקל שלך אם אתה עד 80 קילו יש יותר השקעה בתנוע ומהירות אם אתה מעל אז יתר עוצמה.
לדעתי במכות ברחוב אומנות עדיפה זה לדבר טוב ולרוץ מהר. אם כבר נתקלת למצב של מכות צריך קומבינציה של לוא קיק , וזוג ימין -שמאל בידים ועוד הפעם לרוץ מהר.

@DDT
אתה מתווכח עם אנשי תאוריה , bjj ברחוב זה אסון- אם ירדת לקרקע עם אחד כל השאר יבעטו בך עד מוות ( שלא יספרו סיפורים על ג׳נטלמניות במכות), בנוסף כיף להתגלגל על מזרון באולם ממוזג אבל לעשות את אותו הדבר על אספלט או בחול זה כבר סיפור אחר.זה מתיחס לכל סוגי היאבקות.
לגבי איגרוף קלאסי מסכים איתך בכללי ( אחרי ניסיון של לא מאט שנים ) , אבל לא כל מאמן מלמד אותך לזוז בצורה אפקטיבית , הייתי אצל כמה מאמנים בצפון ולא ראיתי הרבה ששמים לזה דגש כמו כן תלוי במשקל שלך אם אתה עד 80 קילו יש יותר השקעה בתנוע ומהירות אם אתה מעל אז יתר עוצמה.
לדעתי במכות ברחוב אומנות עדיפה זה לדבר טוב ולרוץ מהר. אם כבר נתקלת למצב של מכות צריך קומבינציה של לוא קיק , וזוג ימין -שמאל בידים ועוד הפעם לרוץ מהר.
איזו תגובה של מתאגרף 🤣

דיי מגניב שעוד לא הובן כאן שBJJ לא אומרת לרדת לקרקע נגד 3 תוקפים... אבל מה אפשר לצפות ממתאגרפים?
משעשע

אתה שוב הולך מסביב לנקודה. "כי גרייסי אמרו" זה מה שאני אומר לגביי למה זו הטענה של BJJ.
לגביי למה הטענה של BJJ נכונה אני לא משתמש ב"כי גרייסי אמרו".

כי אתה תלמד להלחם. תוך שנה אתה תגיע לרמה שבכל רגע בו אתה מגיע לקרקע מול אדם שלא יודע BJJ אתה מנצח אותו. זה לא אומר שאתה אלוף העולם בBJJ, אבל מול אדם שלא יודע to grapple (שזה כולם חוץ ממי שהתאמן בBJJ) אתה עליון בהרבה.

קח מדריך קרב מגע, כלומר מישהו שהוא "קצת" יותר משנה בקרב מגע, תן לו קרב גראפלינג מול חגורה כחולה (~שנה), ותראה שהתוצאה מאוד חד כיוונית. כמובן בהנחה שהוא לא התאמן בBJJ (וזו לא הנחה שתמיד מתקיימת - כי גם הם התחילו לחשוב מדי פעם).
לצורך העניין, תן לו גם קרב MMA מול חגורה כחולה ותראה שהתוצאה חד כיוונית. פשוט זה לא כזה פשוט להכניס מישהו לקרב MMA, אבל לקרב גראפלינג סיכוי טוב שיסכימו להכנס.

וכשאני אומר כחולה, אני מתכוון כחולה תחת מאמן BJJ רציני. ויש כאלה בארץ.

ספוילר:
הניסוי עליו אני מדבר כבר התרחש, לא פעם ולא פעמיים, מול העיניים שלי, והכחולות מנצחות אנשים שמתאמנים בקרב מגע שנים.

אני לא מכיר שום מדריך קרב מגע שהתאמן רק שנה, כל מי שלימד אותי אי פעם היה לפחות שחורה (שזה בדרך כלל סביב ה 5-7 שנים).
ושוב, לא מדובר פה על mma, מדובר פה על קרב רחוב.
בקרב mma אי אפשר לשחק מלוכלך אז שום ניסוי לא רלוונטי פה, אם אאתה מבטל משחק מלוכלך אתה מוריד נתח בסיסי מהאפקטיביות של קרב מגע.
אני לא יודע אם האחים גרייסי יודעים איך מרגיש בקבוק זכוכית בראש.
דיי מגניב שעוד לא הובן כאן שBJJ לא אומרת לרדת לקרקע נגד 3 תוקפים... אבל מה אפשר לצפות ממתאגרפים?
משעשע

אתה בזירה עם קרוספיטר, שלי לנינמוביץ', קרל מרקס ומייק צ'אנג.
מה תעדיף, להסתער עליהם באגרופים, או להתחכך איתם בקרקע?😆

לדעתי אם אתה נגד מישהו אחד, ויודע BJJ ניצחת גם אם אתה מתאמן חצי שנה,
כי ברגע שהורדת אותו לריצפה ועלית למאונט או לקחת גב (לא אמור להיות קשה אם הוא לא יודע גרפלינג, במיוחד הגב כי מתוך אינסטיקט כשאתה במאונט, רוב האנשים שלמטה ולא יודעים גרפלינג או מבינים בזה יתהפכו על הבטן)
עכשיו שאתה על הריצפה בעמדה שולטת או שתכניע אותו או שפשוט תזרוק אגרופים (גם אם אין לך מושג איך לתת איגרוף) לפנים שלו, אתה במרחק של כמה סנטימטרים ממנו אני לא חושב שצריך ללמוד איך לתת איגרוף במצב כזה כי פשוט כל מכה עם יד סגורה שתנחת לו על הפנים תכאב
, חוץ מאולי לשמור פנים אין לו מה לעשות
(בהנחה שהוא לא יודע גיוגיטסו ושאתה כן והצלחת לקחת אותו לריצפה מה שבדרך כלל לא קשה בקרב רחוב)

בקרב mma אי אפשר לשחק מלוכלך אז שום ניסוי לא רלוונטי פה, אם אאתה מבטל משחק מלוכלך אתה מוריד נתח בסיסי מהאפקטיביות של קרב מגע.
אני לא יודע אם האחים גרייסי יודעים איך מרגיש בקבוק זכוכית בראש.
כן כן, כי פשוט לוחמי BJJ לא יכולים להלחם בלי חוקים ולא יודעים איפה האשכים שלך. בוודאי. הטיעון הכי גרוע. "הנשק שלנו מסוכן מדי בשביל הזירה, אנחנו טובים מדי כדי להכנס לזירה עם חוקים". ברור אחי.
אה, והסבירות שמאמן הBJJ שלך יודע איך מרגיש בקבוק זכוכית לראש זהה לסבירות שמאמן קרב המגע שלך יודע איך מרגיש בקבוק זכוכית לראש, you know.

אתה בזירה עם קרוספיטר, שלי לנינמוביץ', קרל מרקס ומייק צ'אנג.
מה תעדיף, להסתער עליהם באגרופים, או להתחכך איתם בקרקע?😆
כנגד 4 מעדיף לא לקפוץ על אף אחד. מפתיע, נכון?

כן כן, כי פשוט לוחמי BJJ לא יכולים להלחם בלי חוקים ולא יודעים איפה האשכים שלך. בוודאי. הטיעון הכי גרוע. "הנשק שלנו מסוכן מדי בשביל הזירה, אנחנו טובים מדי כדי להכנס לזירה עם חוקים". ברור אחי.
אה, והסבירות שמאמן הBJJ שלך יודע איך מרגיש בקבוק זכוכית לראש זהה לסבירות שמאמן קרב המגע שלך יודע איך מרגיש בקבוק זכוכית לראש, you know.

אתה מתאמן בגיו גיטסו?
מול אדם שלא יודע to grapple (שזה כולם חוץ ממי שהתאמן בBJJ)
וגודו, הם ידעו לעבוד עלה הקרקע

זה שהם יודעים איפה האשכים זה ברור, אבל זה לא אומר שזה מה שהם יעשו, יש פער גדול בין לדעת משהו בתיאוריה לבין לתפוס ביצים ולממש אותו.
fight or flight מכיר?

ולא יודע לגביו, אבל אני ידוע איך מרגיש בקבוק זכוכית בראש...

אל תבלבל את השכל, לא הייתה מפספס הזדמנות להיתקל במרקס ויחימוביץ יחד:Sync-0h5y1d7:

זה שהם יודעים איפה האשכים זה ברור, אבל זה לא אומר שזה מה שהם יעשו, יש פער גדול בין לדעת משהו בתיאוריה לבין לתפוס ביצים ולממש אותו.
fight or flight מכיר?

ולא יודע לגביו, אבל אני ידוע איך מרגיש בקבוק זכוכית בראש...

אל תבלבל את השכל, לא הייתה מפספס הזדמנות להיתקל במרקס ויחימוביץ יחד:Sync-0h5y1d7:
מה יש לך נגד מרקס ויחימוביץ'?...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית