נק' מוניטין:
9,550
- 5,874
- 2,127
- נהלל, טבעון, וינגייט
אתה שוב הולך מסביב לנקודה. "כי גרייסי אמרו" זה מה שאני אומר לגביי למה זו הטענה של BJJ.אז האקדח המעשן שלך זה "כי גרייסי אמרו"? צודק, באמת לא נוכל לגשר על זה, ואם מישהו היה נותן לך טיעון כזה בקשר לאימוני משקולות היית אומר בדיוק את אותו הדבר, מה שאמרת זה שווה ערך ללהגיד "כי ריץ' פרונינג אמר והוא הכי טוב בקרוספיט".
לגביי למה הטענה של BJJ נכונה אני לא משתמש ב"כי גרייסי אמרו".
כי אתה תלמד להלחם. תוך שנה אתה תגיע לרמה שבכל רגע בו אתה מגיע לקרקע מול אדם שלא יודע BJJ אתה מנצח אותו. זה לא אומר שאתה אלוף העולם בBJJ, אבל מול אדם שלא יודע to grapple (שזה כולם חוץ ממי שהתאמן בBJJ) אתה עליון בהרבה.עכשיו כשהסברתי את עצמי, אשמח לשמוע למה אתה חושב ששנה ב BJJ לאדם הממוצע תהיה מועילה יותר לרחוב מקרב מגע.
קח מדריך קרב מגע, כלומר מישהו שהוא "קצת" יותר משנה בקרב מגע, תן לו קרב גראפלינג מול חגורה כחולה (~שנה), ותראה שהתוצאה מאוד חד כיוונית. כמובן בהנחה שהוא לא התאמן בBJJ (וזו לא הנחה שתמיד מתקיימת - כי גם הם התחילו לחשוב מדי פעם).
לצורך העניין, תן לו גם קרב MMA מול חגורה כחולה ותראה שהתוצאה חד כיוונית. פשוט זה לא כזה פשוט להכניס מישהו לקרב MMA, אבל לקרב גראפלינג סיכוי טוב שיסכימו להכנס.
וכשאני אומר כחולה, אני מתכוון כחולה תחת מאמן BJJ רציני. ויש כאלה בארץ.
ספוילר:
הניסוי עליו אני מדבר כבר התרחש, לא פעם ולא פעמיים, מול העיניים שלי, והכחולות מנצחות אנשים שמתאמנים בקרב מגע שנים.