הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דאמבל בנץ פרס - יותר מסוכן ממוט?

YoYoBro

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אז ככה, חשבתי על זה טיפה והגעתי למסקנה אישית שכנראה הדאמבל בנץ פרס יותר מסוכן מבחינת פציעות. אבל אשמח לתשובה מפורטת על למה אני אולי טועה
נתחיל בכך שבמוט אתה יחסית מקובע, ובזמן בנץ עם דאמבלים הטווח תנועה חופשי לגמרי וזה יכול להיות גם לרעה ואפרט למה אני מתכוון
רוב האנשים לא נעזרים בספוטר בבנץ עם דאמבלים מהסיבה שתמיד אפשר לזרוק את המשקולות

מה שאני שמתי לב זה שיש תמיד את החזרה בהתחלה שהיא הרבה יותר קשה משאר החזרות, זה בעצם עומס רציני על הכתף וככה ל3 סטים או כמה שלא יהיה
לעומת מוט שאתה מתחיל מלמעלה (מתחיל מהקל אם תרצו) וכל החזרות שוות ערך ואין איזו חזרה שהיא סופר טווח תנועה או משהו בסגנון. החזרה הזו
בהתחלה היא משמעותית יותר קשה ולכן יש יותר מקום לטעויות (למקם את המשקולות להתחיל את התרגיל וכו')

דבר שלישי זה שכדי להתקדם בדאמבלים בבנץ אתה צריך להגיע לטווח חזרות גבוה, כי אם תגיע ל8 חזרות ותקפוץ לדאמבל הבא אתה תקלע למצב יותר חמור
של הנקודה שאמרתי למעלה, ככה שצריך מהניסיון שלי 10-12 חזרות סבבה כדי להתחיל לעשות 6-7 בערך עם הדאמבל הבא ולא להיות על 3-4 עם התאמצות
מטורפת בהתחלה.

בעצם יתרונות של מוט:

- פחות מקום לטעויות בבנץ מבחינת החזרה הראשונה
- טווח תנועה מקובע, פחות סיכויים לתזוזה מוזרה כמו בבנץ דאמבלים שאפשר לאבד טיפה שליטה

האם יש משהו שאני לא יודע? אולי יש כאן מישהו שמתנגד לטענות? אני עושה 35 כל צד דאמבל ואני כן מתחזק אבל חטפתי דלקת רצינית לא מזמן
ואני חושש שזה בגלל הקטע הזה של לייצב את המשקולות כל הזמן / החזרה הראשונה שהיא סופר מאמצת, אני עושה בבנץ פרס בערך כמו בבנץ דאמבלים
מבחינת משקל ככה שהמייצבים שלי אפילו ''טובים''

אם כי יאמר שהייתי בערך תמיד מגיע לכשל, הייתי עושה בנץ דאמבלים פעמיים בשבוע ל3 סטים בערך ותמיד דוחף את עצמי, אני קצת בהתלבטות
אם זה היה הגורם או דווקא בגלל שלא עשיתי במוט ואז עלו לי הנקודות שציינתי למעלה לגבי הדאמבלים.
ההתלבטות שלי בין 2 התרגילים האלו היא שאין לי כ''כ לדרך לבצע את הבנץ פרס עם מוט מכיוון שבמכון כל אחד עסוק בתחת של עצמו ואין לי עניין
לבקש 3 סטים כל רגע מבן אדם לבוא ולשמור עלי, ואני מתקדם די מהר בבנץ דאמבלים אם כי נפצעתי ממנו (לא בטוח, רק משער)

המטרה של האשכול זה לגרום לי להבין האם אני צודק או שלא. אני לא מעוניין לקבל דלקת עוד הפעם ולכן אומר מה שאני חושב ומחפש תשובה על מנת
שאוכל לתקן את המצב ואולי אבחר תרגיל מתאים יותר / אשאר עם זה ולא אגיע לכשלים וכו' ברור לי שאין לי ידע מושלם. לכן אני אומר מה שאני חושב
ושאשאב מכאן מה שנראה לי לנכון כי לחיצות באימון זה די חשוב.

אין לתרגילי הבסיס טבע של גורמי פציעה, זה נכון כמעט לכל התרגילים של משקולות חופשיות ורוב המכונות.
פציעה נגרמת מטכניקה לא טובה ושימוש חוזר של הטכניקה הלא טובה הזאת, או כתוצאה מחוסר שימוש בסרגל מאמצים, כלומר לנסות תמיד לגמור את עצמך, לעבוד בצורה רנדומלית עם משקלים, או "רמאות" בטכניקה כדי להרים יותר משקל.
עבודה עם דאמבלים הייתי אומר שזה יותר בטוח למפרקים מאשר מוט, כי מוט מקבע את טווח התנועה ברמה מסויימת, ומחייב טווחי תנועה מסויימים, בעוד שבדאמבלים אפשר לעבוד בצורה חופשית יותר. אבל שוב, זה הכל שאלה של האם אתה משתמש בפוטנציאל הפציעה הזה ע"י עבודה לא נכונה או לא

• פותח/ת השרשור
אין לתרגילי הבסיס טבע של גורמי פציעה, זה נכון כמעט לכל התרגילים של משקולות חופשיות ורוב המכונות.
פציעה נגרמת מטכניקה לא טובה ושימוש חוזר של הטכניקה הלא טובה הזאת, או כתוצאה מחוסר שימוש בסרגל מאמצים, כלומר לנסות תמיד לגמור את עצמך, לעבוד בצורה רנדומלית עם משקלים, או "רמאות" בטכניקה כדי להרים יותר משקל.
עבודה עם דאמבלים הייתי אומר שזה יותר בטוח למפרקים מאשר מוט, כי מוט מקבע את טווח התנועה ברמה מסויימת, ומחייב טווחי תנועה מסויימים, בעוד שבדאמבלים אפשר לעבוד בצורה חופשית יותר. אבל שוב, זה הכל שאלה של האם אתה משתמש בפוטנציאל הפציעה הזה ע"י עבודה לא נכונה או לא

אני מכניס קצת את הידיים פנימה (לא ישרות 90 מעלות) משתדל להכניס את הכתפיים ואת הגב אם כי לא יכול להגיד שאני עושה את זה 100%
זה לא מה שעולה לי בראש בתחילת סט.

אגב שאלה שאולי קצת תזרוק כאן היגיון, גם עם הפציעה שעשיתי בנץ עם דאמבלים לא הרגשתי איזה כאב מהסרטים אלא סתם הרגשתי
את הנקודה אבל זה לא ''כאב'' לעומת הרחקות לצדדים שבאמת הרגשתי כאב, אני חושש שאולי זה בגלל שעבדתי יחסית כבד בהרחקות לצדדים (בשבילי)
אני בדרך כלל עושה עם 6-7 קילו והחלטתי לעלות משקלים איזו תקופה והייתי עושה גם עם 10 וזה די לקחת תנופה בקטנה וכו'

אין לי מושג מה לעשות, אני לא רוצה להשקיע כמה חודשים ואז לחטוף עוד פציעה, הרגשה מבאסת שאתה לא יודע להצביע מה הבעיה
אני עדיין מרגיש את הכתף טיפ טיפה אבל זה לא כואב או משהו כזה כמו פעם, כנראה סתם משהו שישאר איתי לכל המשך האימונים

אגב אני אגיד שכן, הייתי דוחף את עצמי ממש, כאילו כל סט הייתי בראבק ברמה של מחשבות על החיים ודוחף את עצמי
פעם מישהו התערב לי בסט וזה הגיע לרמה שצעקתי עליו ככה שאני זוכר שכן, הייתי ממש מנסה לדחוף את עצמי בכל סט
ככה זה היה 3 סטים פעמיים בשבוע של בנץ דאמבלים כבד יחסית בשבילי וכל סט בערך כשל

אגב שאלה שאולי קצת תזרוק כאן היגיון, גם עם הפציעה שעשיתי בנץ עם דאמבלים לא הרגשתי איזה כאב מהסרטים אלא סתם הרגשתי
את הנקודה אבל זה לא ''כאב'' לעומת הרחקות לצדדים שבאמת הרגשתי כאב, אני חושש שאולי זה בגלל שעבדתי יחסית כבד בהרחקות לצדדים (בשבילי)
אני בדרך כלל עושה עם 6-7 קילו והחלטתי לעלות משקלים איזו תקופה והייתי עושה גם עם 10 וזה די לקחת תנופה בקטנה וכו'
כנראה בגלל הקפיצות הלא סדירות זה הוביל לפציעה

אין לי מושג מה לעשות, אני לא רוצה להשקיע כמה חודשים ואז לחטוף עוד פציעה, הרגשה מבאסת שאתה לא יודע להצביע מה הבעיה
אני עדיין מרגיש את הכתף טיפ טיפה אבל זה לא כואב או משהו כזה כמו פעם, כנראה סתם משהו שישאר איתי לכל המשך האימונים
אם אתה רוצה להתאמן כל החיים, או לפחות להרבה שנים, אתה תצטרך להתחיל לחשוב על הטווח הארוך באימונים, במקום לחשוב איך אתה נהיה גדול וחזק יותר מהאימון הקרוב, לחשוב איך אתה משתפר לאורך זמן, לדעת לרכב על גל ההצלחה, ולא לנסות עם הסימן הראשון לשיפור לבדוק את הגבולות שלך.
בנוסף תצטרך להכיר בעובדה שפציעות זה חלק מהשגרה, וזה לא חייב להיות משהו תמידי. הרוב המוחלט של הפציעות ניתנות לטיפול והחלמה, וכל עוד לא תלך ראש בקיר הן יעברו. אם תעבוד חכם גם הן יקרו לך פחות

אגב אני אגיד שכן, הייתי דוחף את עצמי ממש, כאילו כל סט הייתי בראבק ברמה של מחשבות על החיים ודוחף את עצמי
פעם מישהו התערב לי בסט וזה הגיע לרמה שצעקתי עליו ככה שאני זוכר שכן, הייתי ממש מנסה לדחוף את עצמי בכל סט
ככה זה היה 3 סטים פעמיים בשבוע של בנץ דאמבלים כבד יחסית בשבילי וכל סט בערך כשל
זו אחלה דרך להיפצע ולהיתקע בהתקדמות

• פותח/ת השרשור
כנראה בגלל הקפיצות הלא סדירות זה הוביל לפציעה

אם אתה רוצה להתאמן כל החיים, או לפחות להרבה שנים, אתה תצטרך להתחיל לחשוב על הטווח הארוך באימונים, במקום לחשוב איך אתה נהיה גדול וחזק יותר מהאימון הקרוב, לחשוב איך אתה משתפר לאורך זמן, לדעת לרכב על גל ההצלחה, ולא לנסות עם הסימן הראשון לשיפור לבדוק את הגבולות שלך.
בנוסף תצטרך להכיר בעובדה שפציעות זה חלק מהשגרה, וזה לא חייב להיות משהו תמידי. הרוב המוחלט של הפציעות ניתנות לטיפול והחלמה, וכל עוד לא תלך ראש בקיר הן יעברו. אם תעבוד חכם גם הן יקרו לך פחות

זו אחלה דרך להיפצע ולהיתקע בהתקדמות

אתה אומר הקפיצות הלא סדירות בהרחקות לצדדים יכול להיות הבעיה? זה לא כ''כ קפיצות אדירות, נניח מ7 קילו ל10 ככה, כן זה תרגיל רציני
ו3 קילו זה די הבדל, אבל עדיין....

בקשר לפסקה השניה, אני חושב על זה פשוט הכל היה בסדר והתקדמתי ממש טוב בגוף ובמשקלים

ובקשר לפסקה השלישית (לא יודע איך אתה מחלק את זה) הקטע הוא שהתקדמתי ממש ממש טוב, התחלתי עם 5 קילו כל צד בנץ דאמבלים
כן זה מביך אבל ככה התחלתי בחדר כושר והיה לי אפילו די קשה, והגעתי לרמה שאני כן יכול לשחק עם ה32-35 כל צד, ברמה של כמה חודשים
אז התקדמתי ממש טוב מבחינת משקלים, הבעיה היא שכן אולי עבדתי יותר מידי חזק

איך אתה ממליץ לעבוד? נניח יש לי פעמיים בשבוע בנץ דאמבלים כבד....או שלא לעשות פעמיים בשבוע כבד? אם אעשה פעמיים בשבוע
אז כמה סטים לתת עבודה קשה וכמה ''לנפח'' זה מה שאני לא כ''כ מתמצה בו.

אתה אומר הקפיצות הלא סדירות בהרחקות לצדדים יכול להיות הבעיה? זה לא כ''כ קפיצות אדירות, נניח מ7 קילו ל10 ככה, כן זה תרגיל רציני
ו3 קילו זה די הבדל, אבל עדיין....
תחשוב על זה באחוזים, קפיצה, מ-7 ל-10 זה קפיצה די גדולה יחסית, אבל זה כנראה לא הגורם היחיד, זה כנראה היה הקפיצות וזה שדחפת את עצמך יותר מדי

איך אתה ממליץ לעבוד? נניח יש לי פעמיים בשבוע בנץ דאמבלים כבד....או שלא לעשות פעמיים בשבוע כבד? אם אעשה פעמיים בשבוע
אז כמה סטים לתת עבודה קשה וכמה ''לנפח'' זה מה שאני לא כ''כ מתמצה בו.
סתם ככה על רגל אחת אי אפשר להמליץ על שום דבר, זה מאוד תלוי בשאר התוכנית שלך והניסיון שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית