הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מתקדם בידיים

liko_trainer

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
פרופיט אשלים
אני מבצע תוכנית אימונים 3 פעמים בשבוע. התחלתי אותה לפני מספר חודשים. המטרה היא העלאה במסת שריר. לפניה עשיתי מספר חודשים תכנית AB ארבע פעמים בשבוע אבל לא ראיתי תוצאות משמעותיות ונתקעתי במשקלי עבודה. בתכנית הנוכחית אני מצליח לעלות במשקלי עבודה ברוב התרגילים ואני נהנה ממנה. היא מבוססת בעיקר על תרגילים מורכבים, מעט חזרות עם משקל מקסימלי (במידת הצורך אני יכול להסביר איך הגעתי לתכנית הזאת):

אימון 1 גב + קדמית:

דדליפט (קלאסי) 3*4-6

בנט אובר רו (חתירה עם מוט) 3*4-6

מתח (pull ups) עם משקל 3*4-6

כפיפת מרפקים מוט W אחיזה רחבה מרוחב כתפיים 3*4-8

פטישים יד יד 3*6-8

אימון 2 חזה + אחורית

בנץ פרס עם מוט 3*4-6

לחיצת חזה בשיפוע עליון עם משקולות 3*4-6

דיפס (וואראיציה עם דגש לחזה, ברור שגם האחורית עובדת) עם משקל 3*4-6

פשיטת מרפקים עם כאבל 3*6-8

צרפתית מוט W (skull crusher) 3*4-6

לחיצת חזה באחיזה צרה (ליד אחורית) 3*4-6

אימון 3 רגליים + כתפיים

סקוואט (קלאסי) 3*4-6

לג פרס מאוזן 3*4-6

מכשיר legs curl בשכיבה 3*6-8

פרס בעמידה (אוברהד מיליטרי, לא פוש) 3*4-6

הרחקה לצדדים 3*6-8

פרפר הפוך במכשיר 3*6-8

אני מוסיף בטן ותאומים די רנדומלי. אחת לבערך 10 שבועות עושה דילואד, אחת לכמה שבועות שבוע כח.

אני בן 35, גובה 183, משקל נכון להיום 78.3, א"ש 12. מבנה גוף די אקטומורפי עם קצב חילוף חומרים של מטוס סילון. היום יש לי תפריט שבניתי בעצמי, כרגע אוכל ביום ללא אימון בערך 3200 קלוריות וביום עם אימון 3500 קלוריות (מוסיף כל פעם טיפה כדי לעלות במשקל). התחלתי להתאמן לפני כ-4 שנים, בחצי השנה הראשונה עשיתי SS ולינארית. מאז ועד לפני כמה חודשים עשיתי תוכניות שלפעמים לא הותאמו לתזונה ולפעמים היו פשוט לא יעילות ולא נהניתי מהן. אני די בסדר עם איך שאני נראה למרות שאני יותר נראה כמו אחד שמתאמן שנה ולא 4 שנים.

הבעיה שלי בעיקר היא הידיים- שם אני תקוע במשקלי עבודה (במיוחד ביד קדמית), והידיים שלי פיזית פשוט לא גדלות. אני לא יודע אם להוסיף תרגילי ידיים מחשש לאימון יתר כי בכל זאת אני למשל מאמן יד קדמית אחרי תרגילי גב אגרסיביים, או אם להוסיף יום ידיים (יש פה המלצות לא לעשות את זה), או כל רעיון אחר (טכנית אני יכול לחזור ל-4 אימונים בשבוע, גג). יכול להיות שאני סתם אוכל סרטים ורק צריך עוד לעלות במשקל.

אודה לייעוץ בנוגע לכך. תודה! (כמובן שגם הערות כלליות על התכנית תתקבלנה בברכה, אבל אולי זה לא לשרשור הנוכחי)

• פותח/ת השרשור
משקלי עבודה בתרגילים המורכבים:
סקוואט - 107.5
דדליפט- 117.5
בנץ פרס- 77.5 (עד התכנית הנוכחית הייתי תקוע על משקלים יותר נמוכים במשך זמן רב מאוד)
בנט אובר רו- 75
פרס- 47.5

משקלי עבודה בתרגילים המורכבים:
סקוואט - 107.5
דדליפט- 117.5
בנץ פרס- 77.5 (עד התכנית הנוכחית הייתי תקוע על משקלים יותר נמוכים במשך זמן רב מאוד)
בנט אובר רו- 75
פרס- 47.5
התוכנית הזאת טיפה מתקדמת בשבילך.
הייתי הולך על fbw או AB שבנויה כמו שצריך.
תעלה את הבנץ והחתירה שלך ל100 קילו ואת הפרס ל60 קילו, ותתקדם בתרגילים מבודדים לידיים , והידיים שלך יגדלו.

• פותח/ת השרשור
התוכנית הזאת טיפה מתקדמת בשבילך.
הייתי הולך על fbw או AB שבנויה כמו שצריך.

עשיתי FWB לפני שנה, מהר מאוד נתקעתי. אחרי זה עשיתי AB, בלי שום (!) עלייה במשקלים. שתי התכניות האלה הורכבו ע"י מאמן מקצועי בתשלום שהפסקתי כמובן ללכת אליו. בנוכחית אני כן רואה התקדמות. יש כאן עניין של התאוששות, וכנראה שגם הגיל עושה את שלו (בן 35). את התכנית הוצאתי מספר שקניתי שמפרט בדיוק איך לבנות תכנית אימונים עם הרבה הסברים מדעיים, ומדובר שם על התאוששות מיטבית של 5-7 לקבוצת שריר. העניין הוא שידיים נחשבים קבוצת שריר קטנה ממה שאני יודע, ורק שם אני תקוע במשקלים.

• פותח/ת השרשור
ברור לי שחלק מהעניין זה בגלל שמשקלי העבודה שלי לא גבוהים. כל הזמן אני שואף לעלות. לעלות משקלי עבודה דווקא במתח ובדיפס יותר קשה לי כי מתח אני עושה אחרי דדליפט ורו אז אני קצת גמור שם, ודיפס עושה אחרי בנץ ולחיצה בשיפוע, אז גם שם יש טיפה פחות כח. ממה שאני מבין כדאי לי באימון גב לעשות קודם דדליפט שעובד על הרבה שרירים ולא להתחיל עם מתח, אבל אולי אני טועה...
כדי לסגור עניין- התכנית מספיק טובה גם לידיים ופשוט צריך לעלות במשקלי עבודה?

כמה אנקדוטות-
1. הטווח חזרות שלך בידיים לדעתי נמוך מדי, לא רואה טעם לעבוד ככ כבד בתרגיל מבודד, זה יפה באיכות הביצוע של התרגיל. עדיף לפמפם חזרות וסטים (ספציפית בידיים).

2. ההתקדמות שלך לאורך 4 שנים היא לא אידיאלית. אתה כל פעם מגיע למכון ומרים הכי הרבה שאתה יכול באימון?

• פותח/ת השרשור
. הטווח חזרות שלך בידיים לדעתי נמוך מדי, לא רואה טעם לעבוד ככ כבד בתרגיל מבודד, זה יפה באיכות הביצוע של התרגיל. עדיף לפמפם חזרות וסטים (ספציפית בידיים).
אנסה את זה, תודה! היית ממליץ על 4*10-12 בידיים? אולי עדיף גם להוסיף תרגיל בביספס (או לחלופין לשנות pull ups ב- chin ups(?

ההתקדמות שלך לאורך 4 שנים היא לא אידיאלית. אתה כל פעם מגיע למכון ומרים הכי הרבה שאתה יכול באימון?
לצערי אני מסכים. בחצי השנה הראשונה שלי התקדמתי מעולה, אבל אז קיבלתי כל מיני תכניות אימון ממאמנים (הכל בתשלום) שנתנו פחות דגש על עצימות. המאמן האחרון שהלכתי אליו נתן לי fwb (עם התקדמות מעטה שמהר מאוד הגיעה למקסימום, מלווה בתפריט שהיום אני יודע שהיה איום ונורא) ואז ab שם לא התקדמתי בכלל. אז רק בחודשים האחרונים חזרתי להתקדם עם התכנית הנ"ל ותפריט טוב שבניתי בעצמי. בגדול אני תמיד נותן את המקסימום בכל אימון, יש לי מוטיבציה בשמיים אבל כאמור עם מלא טעויות בדרך (וייתכן שעדיין).

אני תמיד מעודד ללכת למאמן טוב, הבעיה שלא כולם יודעים איך למצוא מאמן טוב.
לתת רשימת תרגילים, סטים וחזרות זה לא מספיק. תכנית צריכה להיות עם מחשבה לטווח בינוני-ארוך, מה נעשה עוד חודש, איפה רוצים להיות עוד שנה. צריך למצוא מאמן שידע לענות על השאלות האלה ויוכל להגיד לך איך תגיע לשם.

חלק מתכנית זה לכלול התקדמות בין שבועות / בלוקים של אימונים ושבוע קל לדוגמא בין לבין. אם המאמן שלך אומר לך ״תעלה משקל אם אתה יכול״ סימן שהוא לא מאמן טוב.

התקדמות צריכה לבוא בצורה מתוכננת שחלק מהאימונים יהיו יותר קלים כדי שתוכל להגיע לשיא כלשהו (שיא משקל, שיא חזרות, שיא סטים) בסיום אותו מקטע אימונים (שבוע/חודש וכו׳).
העקרון הכי חשוב שחסר כאן בכל תכניות האימונים

• פותח/ת השרשור
אני תמיד מעודד ללכת למאמן טוב, הבעיה שלא כולם יודעים איך למצוא מאמן טוב.
אחרי שאתה מוציא כמה אלפי שקלים על מאמנים בתקווה שהם ידריכו אותך למטרות שלך (ולפחות אחד מהם היה מקצוען "עם תעודות") וזה לא עובד, אתה די מאבד אמונה. וקצת כסף. אז עכשיו פשוט הרכבתי לבד תפריט ותכנית אימונים. אבל לקחתי לתשומת ליבי, ואשמח לדעת מה הקריטריונים למציאה של מאמן " נדיר" כזה.

תודה רבה על ההתייחסות.

הדרך הכי טובה למצוא מאמן שיתאים לך, זה לחפש לקוחות שלו שעשו את השינוי שאתה רוצה לעשות. אל תסתכל על המאמן עצמו, איך הוא נראה, כמה עוקבים באינטסה, אם זכה במר ישראל או אליפות עולם - כל זה לא רלוונטי.

מאמן שתדבר איתו לא יבטיח לך הרים וגבעות, אלא ידבר על תהליך לטווח ארוך, צורת התקדמות ותיאום ציפיות ריאלי. מאמן שלא יהיה ״שחצן״ בדיבור כמו ״אחי אני אהפוך אותך שמיים וארץ נוסיף 10 קילו שריר תוך חודש תראה פגז״. אלא בטוח בעצמו בסגנון ״נבנה בסיס, נתרגל לשגרה, נחדד טכניקה ולאט לאט נעלה הילוך משם״.

מעבר לכך אם התכנון שלך להיות טבעי, הייתי נמנע מהתייחסות למתאמנים שעשו שינויים ״מדהימים״ עם חומרים / מאמן שדוחף חומרים.

אני בטוח שיש מאמנים מעולים בארץ, אני פשוט לא מכיר מעולם פיתוח הגוף, בחו״ל לא חסרים מאמנים שבונים תכניות / עושים ליווי און ליין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית