הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצות כתפיים למתאמן עם חשד לפריצת דיסק

• פותח/ת השרשור K-Dot
  • פורסם בתאריך

K-Dot

משתמש מתחיל
100
9
נק' מוניטין:
23
100
9
היי, יש לי מתאמן שאובחן כבעל חשד לפריצת דיסק לומבארית. רציתי להתייעץ אם זה רעיון טוב לבצע לחיצת כתפיים מכיוון שקיים עומס דחיסתי שיכול לגרום לכאב או להחמרה במצב.
חשבתי לקחת את הספסל ל60-75° מעלות, להגביה מעט את הרגליים במידת הצורך ולדאוג לעבוד תוך שמירה גבוהה על לחץ תוך ביטני והצימדות לספסל. מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
@Michael Pichenuk
הייתי מנחש שאוברהד-פרס נכון בעמידה, אולי תוך ייצוב רגליים בעמידת-פסיעה, לא יזיק ואפילו עשוי להועיל...
מיכאל?
היי תודה על התשובה, אשמח לעוד חוות דעת.
ניסיתי היום את הלחיצה ב60° תוך שמירה על לחץ תוך בטני גבוה והרמת הרגליים ועדיין הורגש מעט לחץ בגב. הורגש לחץ מועט יותר גם כאשר המשקלי עבודה ירדו מעט לטובת חזרות בקצב איטי יותר

• פותח/ת השרשור
אני שמעתי שבעמידה זה יוצר יותר לחץ על הגב,
בכל אופן הייתי ממליץ לבצע במכונה.
פיסוק מספיק רחב, הפעלה של הגלוטס והבטן ימתנו את הקשת ויעזרו לדחוק יותר משקל.
מעבר לזה שבישיבה קיים יותר לחץ על הגב..

פיסוק מספיק רחב, הפעלה של הגלוטס והבטן ימתנו את הקשת ויעזרו לדחוק יותר משקל.
מעבר לזה שבישיבה קיים יותר לחץ על הגב..
נכון מאד.
אבל ההצעה שלי היא לא פיסוק, אלא עמידת-פסיעה (רגל קדימה ורגל אחורה). נראה לי שזה ישים את הגב בהטייה לאחור, שתפעיל על הדיסק לחץ קל בכיוון הפוך לכיוון הפריצה שלו. למרות שזה יהיה פחות אפקטיבי לדיסק לומבארי.

• פותח/ת השרשור
נכון מאד.
אבל ההצעה שלי היא לא פיסוק, אלא עמידת-פסיעה (רגל קדימה ורגל אחורה). נראה לי שזה ישים את הגב בהטייה לאחור, שתפעיל על הדיסק לחץ קל בכיוון הפוך לכיוון הפריצה שלו. למרות שזה יהיה פחות אפקטיבי לדיסק לומבארי.
פריצה לומברית L4-L5 אז פחות..
הכאב כנראה כבר לא מורגש מזווית של 45° ומטה.
שקלתי אולי לשלב את הוריאציה של Landmine Press בגלל המיקום של המוט ביחס לגוף

נכון לעכשיו עיקר עבודת הכתפיים היה מלחיצות ומשיכות ומעט הרחקות כתף ופייס פולס

בגדול זה תלוי במצב של הבן אדם, אם הוא עבר שיקום ואין לו כאבים, לא צריכים להיווצר כאלו מאוברהד פרס (בעמידה, אפילו לא חייב פסיעה).
אם יש לו כאבים, אתה בתור מאמן צריך למצוא את המסלול שעוקף אותם ואת הדברים שלא מפריעים לו.
אבל ברמת העיקרון לא צריכה להיות שום בעיה עבורו לבצע את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
בגדול זה תלוי במצב של הבן אדם, אם הוא עבר שיקום ואין לו כאבים, לא צריכים להיווצר כאלו מאוברהד פרס (בעמידה, אפילו לא חייב פסיעה).
אם יש לו כאבים, אתה בתור מאמן צריך למצוא את המסלול שעוקף אותם ואת הדברים שלא מפריעים לו.
אבל ברמת העיקרון לא צריכה להיות שום בעיה עבורו לבצע את התרגיל.
נכון, מסכים.
הוא הגיע אליי עם חשד לפריצת דיסק ב-L4-L5.
אני מאמין שזאת לא פריצת דיסק עדיין בהתייחס לזה שהוא הגיע אליי אחרי האבחון ללא כאבים אקוטיים או התקפים פתאומיים במיוחד בתנועות שהוא מבצע ביום יום.
אני כן מנסה לעשות את הניסיונות שלי אבל הרגליים והליבה הן החוליה החלשה (הגיוני גם).
יש עוד זמן עד שאוכל להעמיד אותו מתחת למוט או לתת לו להרים דדליפט במוט במקום קטלבלס או טראפ בר אבל זה נטו מחולשה שרירית לפי איך שזה נראה.

היי.
על סמך מה האבחון ? מה הכוונה בחשד ? אני לא מכיר אבחנה כזו חשד ב... אלא אם כן זה על רקע אונקולוגי ואז חובה בירור.

L4-L5-S1 זה איזור שכמעט לכל אדם שני יש איזו פתולוגיה שם, זה איזור מעבר בין החוליות בלומבריות לסקרליות וגם איזו בו עוברים כוחות רבים.
אם יש לו כאבים בזמן ביצוע כמאמן צריך למצוא את נקודת התורפה בטכניקה, באיזה שלב הכאב, אילו תרגילים, מה משותף לכל התרגילים , אילו מנחים כואב, האם רק בנשיאת משקל או בלי משקל גם כואב.

אין שום בעיה בעומס דחיסתי , גזירתי או כל עומס אחר כל עוד התאמן שולט היטב בתרגילים ובתנועות .
לא צריך להתייסח אליו כאל מקרה חריג אבל אם יש כאבים שחוזרים על עצמם ושום ניטור עומסים לא עוזר אז צריך להפנות לפיזיותרפיטס ולקבל ממנו את ההמלצות אחרי בדיקה מקיפה.
יש לי לא מעט ספורטאים ממגוון תחומים בין היתר פאורליפטינג עם פריצת דיסק אחת וגם יותר שמתאמנים רגיל בלי שום כאבים והגבלות .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היי.
על סמך מה האבחון ? מה הכוונה בחשד ? אני לא מכיר אבחנה כזו חשד ב... אלא אם כן זה על רקע אונקולוגי ואז חובה בירור.

L4-L5-S1 זה איזור שכמעט לכל אדם שני יש איזו פתולוגיה שם, זה איזור מעבר בין החוליות בלומבריות לסקרליות וגם איזו בו עוברים כוחות רבים.
אם יש לו כאבים בזמן ביצוע כמאמן צריך למצוא את נקודת התורפה בטכניקה, באיזה שלב הכאב, אילו תרגילים, מה משותף לכל התרגילים , אילו מנחים כואב, האם רק בנשיאת משקל או בלי משקל גם כואב.

אין שום בעיה בעומס דחיסתי , גזירתי או כל עומס אחר כל עוד התאמן שולט היטב בתרגילים ובתנועות .
לא צריך להתייסח אליו כאל מקרה חריג אבל אם יש כאבים שחוזרים על עצמם ושום ניטור עומסים לא עוזר אז צריך להפנות לפיזיותרפיטס ולקבל ממנו את ההמלצות אחרי בדיקה מקיפה.
יש לי לא מעט ספורטאים ממגוון תחומים בין היתר פאורליפטינג עם פריצת דיסק אחת וגם יותר שמתאמנים רגיל בלי שום כאבים והגבלות .
לא שמתי לב שהגבת אחי,
עדכון קטן: למתאמן בלטים L4-L5.
מסתבר שהוא סתם אמר לי בהתחלה שאמרו לו שזה חשד לפריצת דיסק וככה הם או הוא קראו לזה..
הוא אמנם לא זוכר לאן הבלט הולך אבל הוא זוכר בעיקר כאבים בכפיפה לטרלית וכאשר הגב נכנס לפשיטת יתר וזה אומר לא מעט את האמת.
בכל מקרה ניסינו בשבועות האחרונים להכניס פרס לשגרת האימונים. התחלתי עם הגבהה קטנה של מדרגה וספסל ב60 מעלות, מעט כאב לו. בסטים ובאימונים הבאים שמתי דגש מאוד גדול על לג דרייב ושמירה על לחץ תוך בטני וכמובן שהכאב נעלם כלא היה.
התחלנו להעלות משקלי עבודה אצלו קצת יותר בקצב. כרגע נכנסנו לדילואד אך בסוף בלוק האימונים הקרוב אני אעלה את השיפוע מעט או שאעבור איתו לעמידה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית