בלט דיסק בטירונות קרבית

yahav m

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אז הסיפור הולך ככה, אני הייתי עם כאבי גב תחתון בצד ימין בלבד, יחסית חלשים שלפעמים באים והולכים ולפעמים נהייים קצת יותר חזקים משהו כמו 3 וחצי שנים. לפני כחצי שנה עבדתי בעבודה פיזית שדרשה ממני לכופף את הגב ולהרים קצת משקלים, לא עבדתי שם הרבה זמן אבל הרגשתי את הכאבים מחמירים. החלטתי שצריך כבר לבדוק את זה ואובחנתי עם 2 בלטי דיסק עם לחץ קל, האורטופד אמר שזה כנראה לא מקור הכאב ושלח אותי לפיזיוטרפיה, עברו 3 חודשים בפיזיו שהכאבים לא השתפרו ואז התגייסתי לקרבי, בהתחלה הכאבים היו נסבלים והמשיכו כרגיל ואז לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים בכל הרגל ולפעמים הבזקים כאלו של כאב חד ברגל, מאז הכאבים טיפה נרגעו ברגל אבל עדיין מורגשים באותם מקומות, אני מפחד להמשיך ככה במסלול הזה ומפחד מהחמרה נוספת אחרי שהחמרה כזאת קרתה אחרי חודש ראשון בלבד של טירונות, בנתיים מה שהאורטופד הצבאי אמר לי זה רק להמשיך לעשות תרגילים פיזיוטרפיים. אני מפחד על הבריאות שלי ולא יודע מה לעשות

האורטופד אמר שזה כנראה לא מקור הכאב ושלח אותי לפיזיוטרפיה
התנהלות תקינה, כמעט תמיד אורטופדים ינסו טיפול לא ניתוחי.
בהתחלה הכאבים היו נסבלים והמשיכו כרגיל ואז לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים בכל הרגל ולפעמים הבזקים כאלו של כאב חד ברגל
ככל הנראה ההבזקים האלה הם הקרנות. העצבים עוברים מהמוח לרגל דרך עמוד השדרה, ומשהו בדרך לוחץ על העצב וגורם לך להרגיש כאב במקום שבו לא אמור להיות הכאב. יכול להיות שמה שלוחץ זה הבלט\ים שיש לך.
בנתיים מה שהאורטופד הצבאי אמר לי זה רק להמשיך לעשות תרגילים פיזיוטרפיים. אני מפחד על הבריאות שלי ולא יודע מה לעשות
אם הבריאות שלך היא במקום ראשון - להפסיק את הטירונות הקרבית. אם היית באזרחי היית יכול להתייעץ בקלות עם רופא אחר. לדרוש MRI (או לעשות MRI פרטי בעלות של כמה אלפי שקלים). המערכת הצבאית היא בעייתית. אם תאיים בתביעת רשלנות אולי זה יזרז דברים בצבא.

אז הסיפור הולך ככה, אני הייתי עם כאבי גב תחתון בצד ימין בלבד, יחסית חלשים שלפעמים באים והולכים ולפעמים נהייים קצת יותר חזקים משהו כמו 3 וחצי שנים. לפני כחצי שנה עבדתי בעבודה פיזית שדרשה ממני לכופף את הגב ולהרים קצת משקלים, לא עבדתי שם הרבה זמן אבל הרגשתי את הכאבים מחמירים. החלטתי שצריך כבר לבדוק את זה ואובחנתי עם 2 בלטי דיסק עם לחץ קל, האורטופד אמר שזה כנראה לא מקור הכאב ושלח אותי לפיזיוטרפיה, עברו 3 חודשים בפיזיו שהכאבים לא השתפרו ואז התגייסתי לקרבי, בהתחלה הכאבים היו נסבלים והמשיכו כרגיל ואז לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים בכל הרגל ולפעמים הבזקים כאלו של כאב חד ברגל, מאז הכאבים טיפה נרגעו ברגל אבל עדיין מורגשים באותם מקומות, אני מפחד להמשיך ככה במסלול הזה ומפחד מהחמרה נוספת אחרי שהחמרה כזאת קרתה אחרי חודש ראשון בלבד של טירונות, בנתיים מה שהאורטופד הצבאי אמר לי זה רק להמשיך לעשות תרגילים פיזיוטרפיים. אני מפחד על הבריאות שלי ולא יודע מה לעשות

התיאור שלך לא נשמע כמו משהו שכדאי פשוט למשוך איתו כרגיל, במיוחד אם הכאב שהיה ממוקד בגב התחיל להקרין לרגל אחרי עומס בטירונות.
זה מצדיק בדיקה רפואית חוזרת ורצינית יותר, ולא רק להמשיך תרגילי פיזיותרפיה בלי הערכה מחדש.

אל תשתוק ואל תנסה 'להסתדר' עם זה במסלול.
תהיה אסרטיבי ופרו-אקטיבי, תדווח למפקדים ולרופאים, תבקש בדיקה חוזרת, ותדרוש בירור מסודר.

ואם יש לך אפשרות, שווה מאוד לפנות גם לאורתופד מומחה באופן פרטי ולשקול MRI, כדי להבין אם יש החמרה או לחץ עצבי שלא מקבל מענה.
הצבא לעתים זז לאט, לעתים חפיפניק, לעתים לא לגמרי רואה את טובת החייל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית