הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תיקון חילוף חומרים שנפגע

• פותח/ת השרשור Everdan
  • פורסם בתאריך

Everdan

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם,
אני בחורה מתחת לגיל 30, סבלתי מהפרעות אכילה קשות מאוד מגיל 10, תחילה אנורקסיה עם אישפוז ולאחר מכן בולימיה קשה עם המון הקאות.
היום סופסוף בריאה, עובדת, משתקמת ואפילו מתאמנת, אימוני כוח 3 פעמים בשבוע.
כיום מעוניינת להתחטב, הבעיה שבגלל שנים של צומות והקאות מגיל צעיר המאזן הנייטרלי שלי מוערך בהערכה גסה בכ-1200 קלוריות בלבד (לפי דיאטנית להפרעות אכילה). כלומר שכדי להתחטב עדיין צריכה לאכול תפריטי רעב, או לעשות המון אירובי.
אם אני אוכלת 1200 קלוריות במשך שבוע אני מעלה קילו במשקל (ולא אני ממש לא מזייפת בדיווח. אני אנורקסית לשעבר אין מדוייקת ממני)
מה ניתן לעשות כדי להתחטב במצב כזה?

רוצה רק לשנות הרכב גוף
מתאמנת מתחילה
תודה לעוזרים

כדי לשקם חילוף חומרים שנדפק, את צריכה לעלות במסת השריר (מסת הגוף הרזה) וכפועל יוצא גם לעלות במשקל.
אחרי שהתרגלת לרעיון, שאני מבין שעלול להרתיע, נסי להתחיל מ1200 קלוריות ליום באימוני כוח (התנגדות),
תוך הקפדה על צריכת חלבון נאותה (1.5 גרם לקילו משקל גוף לפחות) וכווני לעליה של כקילו -שניים לחודש.
תהליך של עליה איטית במסה הרצויה, יכול לקרב אותך לקבלת המראה החטוב המיוחל. גם אם עלית במשקל מבלי להתחטב,
כל עוד עבדת נכון, קצב חילוף החומרים הבסיסי יעלה, וכך תוקל עליך מלאכת החיטוב העתידית, שתיעשה בצורה נכונה.

רק תהליך נכון, ארוך ומדוייק כמו זה יכול לשקם נזק לקצב חילוף החומרים בצורה בריאה וטבעית, ולמרות שהוא כזה, אני באמת ממליץ למרות שאיני רופא, ואני מדבר אך ורק מניסיוני האישי בתור מי שדפק לעצמו בעבר את קצב חילוף החומרים ועבד קשה כדי להגיע חזרה למצב הגיוני.

התהליך לקח לי שנה (לעלות ולרדת מעט, לא לאותו משקל, אבל לאותה המידה במכנס) ושיפר לי את החיים משמעותית.

הבעיה שבגלל שנים של צומות והקאות מגיל צעיר המאזן הנייטרלי שלי מוערך בהערכה גסה בכ-1200 קלוריות בלבד (לפי דיאטנית להפרעות אכילה). כלומר שכדי להתחטב עדיין צריכה לאכול תפריטי רעב, או לעשות המון אירובי.
הדיאטנית לא מבינה על מה היא מדברת. יש לנו כמה עשרות מחקרים על אנורקסיות/בולמיות שהראה שאין שום שינוי בחילוף החומרים אצל אנשים שהיו במצב הזה.
אם אני אוכלת 1200 קלוריות במשך שבוע אני מעלה קילו במשקל (ולא אני ממש לא מזייפת בדיווח. אני אנורקסית לשעבר אין מדוייקת ממני)
שבוע זה לא מדד. את צריכה למדוד על פני 3-4 שבועות ולראות לאן המשקל עולה/יורד. אם את באמת עולה מ-1200 קל' אז את לא באמת אוכלת 1200 קל' עם כמה מדוייקת שתהיי

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים.
שאלה למשה המנהל-
לגבי המחקרים שמראים שאנורקסיה/בולימיה אינה פוגעת בחילוף החומרים,
זה תקף רק להחלמה מלאה?
כי עדיין קורה לי שאני מקיאה לפעמים. האם ההקאות מידי פעם יכולות להשפיע או לגרום לכך שחילוף החומרים לא תוקן לגמרי?
אשמח לתשובתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית