הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגבלה באבקת חלבון

• פותח/ת השרשור totti99
  • פורסם בתאריך

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן, רציתי לדעת אם יש הגבלה כלשהי של כמות אבקת חלבון/חטיפי חלבון שאפשר לצרוך ביום באופן קבוע מבחינה בריאותית

3 סקופים של חלבון / 2 סקופים וחטיף חלבון זה תקין?

(צבא וכו..)

לא זוכר מאיפה, אבל ראיתי דעה שאומרת שמומלץ לצרוך עד שתי סקופים מאבקת חלבון. כלומר השאר תשלים ממזון רגיל בעל חלבון,
כמו כן שאלתי רופא בעניין והוא אמר לי שכמות גדולה של חלבון יכולה להזיק לכליות לכן צריך לשתות הרבה מים.
(יכול להיות שיכתבו לי על המשפט תגובות ויגידו שזה שטויות, אבל רופא בעל ניסיון של שלושים שנה לא הולך לשקר לי :\)

כמות גדולה של חלבון אכן יכולה לגרום נזק לכליות, אבל זה לא משנה אם החלבון מגיע מאבקה או מאוכל.
השאלה שצריכה להישאל היא למה שתיקח 3 סקופים של חלבון ביום? כמה אתה שוקל? כמה זמן אתה מתאמן? כמה גרם חלבון אתה צורך ביום?

דבר נוסף, כדאי לגוון ככל הניתן במקורות החלבון. זאת אומרת לדאוג לכך שבכל יום תכניס חלבון מכמה שיותר מקורות חלבון שונים, ולא רק מי גבינה.

כמות הנזק שתיוצור לכליה היא רק במקרה של איזה יותר מ4Xמשקל גרם חלבון , בכול מקרה תשתה הרבה המים במהלך היום וזה בכללי לעצור נזק לכליות.

דיי עם השטויות האלה כבר צאו מהסרט שהרבה חלבון פוגע בכליות. לא פוגע ולא נעליים. מי ישמע כולכם דוחפים 700 גרם חלבון ביום. החיסרון היחידי יהיה בזה שלא תקבל ויטמינים ומינירלים זה הכל.

דיי עם השטויות האלה כבר צאו מהסרט שהרבה חלבון פוגע בכליות. לא פוגע ולא נעליים. מי ישמע כולכם דוחפים 700 גרם חלבון ביום. החיסרון היחידי יהיה בזה שלא תקבל ויטמינים ומינירלים זה הכל.

גם אני חשבתי כמוך עד שראיתי את חבר שלך בבית חולים באי ספיקת כליות, נשמע קיצוני אבל כן,
בלי לפגוע אחי. אבל רופא שכבר שלושים שנה בתחום, ובמיוחד מייעץ למתאמנים אומר את זה, אז יותר קל לי להקשיב לו מאשר לך!
חג שמח שנה טובה!

גם אני חשבתי כמוך עד שראיתי את חבר שלך בבית חולים באי ספיקת כליות, נשמע קיצוני אבל כן,
בלי לפגוע אחי. אבל רופא שכבר שלושים שנה בתחום, ובמיוחד מייעץ למתאמנים אומר את זה, אז יותר קל לי להקשיב לו מאשר לך!
חג שמח שנה טובה!
גם אני יכול להמציא סיפורים מפה ועד אילת חביבי. תקשיב למי שבא לך אבל ללא סימוכין אני אפילו לא מתכוון להמשיך איתך את השיחה המיותרת הזאת. יש מחקרים ויש רופאים שעדיין חיים בעולם משלהם.

סבבה אחי, אם אתה טוען שאני שקרן. ושאני ממציא. אין לי בעיה אם זה. הייתי ממשיך איתך את הדיון לגבי החלבון אבל ציינת שאינך רוצה להמשיך. אז שנה טובה!
גם אני יכול להמציא סיפורים מפה ועד אילת חביבי. תקשיב למי שבא לך אבל ללא סימוכין אני אפילו לא מתכוון להמשיך איתך את השיחה המיותרת הזאת. יש מחקרים ויש רופאים שעדיין חיים בעולם משלהם.

אהלן, רציתי לדעת אם יש הגבלה כלשהי של כמות אבקת חלבון/חטיפי חלבון שאפשר לצרוך ביום באופן קבוע מבחינה בריאותית

3 סקופים של חלבון / 2 סקופים וחטיף חלבון זה תקין?
מומלץ שלא כי פשוט אתה מפספס נוטריינטים כשחלק גדול מהתזונה שלך מתבסס על הרבה חלבון מאבקה, אבל חוץ מזה אין הגבלה אמיתית

כמו כן שאלתי רופא בעניין והוא אמר לי שכמות גדולה של חלבון יכולה להזיק לכליות לכן צריך לשתות הרבה מים.
(יכול להיות שיכתבו לי על המשפט תגובות ויגידו שזה שטויות, אבל רופא בעל ניסיון של שלושים שנה לא הולך לשקר לי :\)
בוודאות רופאים מסתמכים על מיתוסים במקרים כאלה ועל נקודות מבט שגויות.

חג שמח שנה טובה!
אדם שנכנס לאי ספיקת כליות כתוצאה מהרבה חלבון הוא אדם עם בעיית כליות שהייתה לו מראש וכנראה לא זוהתה, ובמקרים של בעיית כליות הרבה חלבון כן יכול לפגוע, אבל אני לא מאמין שרק כתוצאה מהחלבון הוא נכנס לאי ספיקת כליות, כנראה היו פה כמה גורמים בבת אחת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית