מאמר ב ynet לגבי יעילות ״הנזק״ השרירי באימונים, כמה מהימן המאמר?

בגדול המאמר מדבר על דברים נכונים.. הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו במאמר הוא המשפט האחרון שאומר שלפני כל פעילות במכון כדאי להיוועץ עם המדריך...
80% מהמדריכים במכונים סיימו קורס אתמול ולא יודעים הרבה מדיי...

• פותח/ת השרשור
בגדול המאמר מדבר על דברים נכונים.. הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו במאמר הוא המשפט האחרון שאומר שלפני כל פעילות במכון כדאי להיוועץ עם המדריך...
80% מהמדריכים במכונים סיימו קורס אתמול ולא יודעים הרבה מדיי...
כן, לחלק הזה לא התייחסתי כמובן.
דובר שם על היעילות שיש במשקל נמוך עם כמות חזרות גבוהות , לא ברור לי על כמה חזרות מדובר אם הזכירו ש 8-12 חזרות זה לא כמות חזרות גבוהה...

אני התכוונתי לומר שמה שנכון במאמר הוא העובדה שישנם מנגנונים אחרים שמשמעותיים יותר בהפשעתם על התפתחות השריר הן מבחינת כוח והם מבחינת מאסה ומדברים על זה המון בפורום הזה.

העקרונות הם עומס מכאני ונפח שגדל באופן פרוגרסיבי לאורך הזמן

מה שאומר שאתה לא חייב לצאת עם שריר תפוס מוות כדי להגיד שהתאמנת טוב

קודם כל סחטיין שYNET לקחו מקור רציני (ד״ר שונפלד).

דבר שני הם לקחו דבר קצת שונה והתמקדו בו בצורה שיצאה מהקונטקס שהתכוונו אליו.

נזק שרירי אם מתבצע בהגזמה ללא התאוששות אכן ישפיע לרעה על אספקטים שונים. מה שהיה חסר של זה ניהול התאוששות.

ההבדל הוא לא בטווח חזרות אלא בהתאוששות מהן, גם מחזרה אחת וגם מ20, אם לא תתאושש כמו שצריך, הנזק השרירי ישפיע לרעה.

Master splitter
אתה מהאנשים שמהם התחלתי ללמוד ולקרוא על כל נושא ההתאוששות ולהבין את החשיבות שלו באימון. אנשים לפעמים מפספסים שמה שקורה מחוץ למכון קובע יותר ממה שקורה בתוך המכון כי זה לא אינטואיטיבי בכלל

אני שמח שמישהו מקשיב...
אחרי שהייתי בכמה סמינרים, הקשבתי לכמה פודקאסטים, עקבתי אחרי כמה מאמין מובילים ובעיקר ראיתי על עצמי - זה הכרחי.

יש עוד אלמנטים חשובים, אבל זה מה שמבדיל אנשים שבאים להתאמן ואנשים שעושים ספורט. התכנון של האימונים כולל הפסקות ומנוחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית