הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל ספרינטים

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
הי, אני רוצה להתחיל תכנית אימונים לריצה/ספרינטים. המטרה היא לקראת חזרה לאימונים באומנות לחימה.
אני מתאמנת בחד"כ FBW 2-3 פעמים בשבוע כבר כמה שנים, התמקדתי בכח ותרגילים מורכבים וכיף לי עם זה, אבל הגיע הזמן לחזור קצת ליכולת אירובית...
צריכה משהו מאוד הדרגתי ולמתחילים כי כבר שנתיים שכמעט לא רצתי.

אז... מצד אחד נראה לי שלהתחיל להתאמן על ספרינטים זה הכי יעיל, מהיר, בדיוק מתאים למטרה שלי, ולא אצטרך להשקיע הרבה זמן על המסילה כדי להתקדם. מצד שני זה עלול להיות יותר מידי בתור מתחילה.
יש דעות/הצעות לתכנית ספרינטים/אינטרוולים הדרגתית מאוד שתעזור לי? אני מכירה את עצמי שאם אדחוף חזק מידי את עצמי באירובי אחטוף כאב בטן נוראי, בגלל זה חשובה לי ההדרגתיות ותכנית מסודרת

היי, לא ברור מה הכושר העכשווי. בכל מקרה, אם הוא די נמוך אז מומלץ אימונים ראשונים פשוט לרוץ 2-3 קילומטרים בקצב בינוני, ואחר כך אפשר לעור לאינטרוולים כמו 4 פעמים 300 מטר עם מנוחה של דקה בין לבין, ועם הזמן להגביר נפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית