הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

2 שאלות על אימון גב

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
2 שאלות לא קשורות אחת לשנייה
  1. מה דעתכם על 100 עליות מתח ב-10 דקות(או פחות?).
  2. הגב שלי ממש תפוס היום אחרי אימון די אינטנסיבי של אתמול. אני אמור לעשות היום אימון חזה.. תחושתית אין לי בעיה לעשות פרט לשרירי גב ויד קדמית תפוסים באופן די חזק. האם יש סיכון למפרקי הכתף לבצע אימון משיכה ואימון דחיפה יום אחרי יום בעומסים גבוהים?
*לגבי ה100 מתח ב10 דקות, אני מבצע אותם ב-8 סטים: 16-15-14-13-12-11-10-9. סה"כ 100.
אני לא מבצע אותם בצורה נקייה כמו שכתוב בספר, יש "kipping" עם הרגליים החל מהסט השלישי/רביעי, אבל בסוף השן הקצר הזה אני מרגיש את הגב והיד הקדמית בטירוף. המטרה שלי פה זה בעיקר לפתח סיבולת ולהעמיד את השריר בסטרס מטבולי וזמני התאוששות קצרים כיוון(אני עושה את זה פעם ב-4/5 אימונים, לא כל אימון).
השאלה היא אם זה תרגול טוב ויוסיף לשריר כוח הסתגלות לאימונים כבדים שיבואו בהמשך.

2 שאלות לא קשורות אחת לשנייה
  1. מה דעתכם על 100 עליות מתח ב-10 דקות(או פחות?).
  2. הגב שלי ממש תפוס היום אחרי אימון די אינטנסיבי של אתמול. אני אמור לעשות היום אימון חזה.. תחושתית אין לי בעיה לעשות פרט לשרירי גב ויד קדמית תפוסים באופן די חזק. האם יש סיכון למפרקי הכתף לבצע אימון משיכה ואימון דחיפה יום אחרי יום בעומסים גבוהים?
*לגבי ה100 מתח ב10 דקות, אני מבצע אותם ב-8 סטים: 16-15-14-13-12-11-10-9. סה"כ 100.
אני לא מבצע אותם בצורה נקייה כמו שכתוב בספר, יש "kipping" עם הרגליים החל מהסט השלישי/רביעי, אבל בסוף השן הקצר הזה אני מרגיש את הגב והיד הקדמית בטירוף. המטרה שלי פה זה בעיקר לפתח סיבולת ולהעמיד את השריר בסטרס מטבולי וזמני התאוששות קצרים כיוון(אני עושה את זה פעם ב-4/5 אימונים, לא כל אימון).
השאלה היא אם זה תרגול טוב ויוסיף לשריר כוח הסתגלות לאימונים כבדים שיבואו בהמשך.
1. מתח זה אחלה, גם עם משקל לטווח חזרות נמוך וגם לחזרות גבוהות.
2.מה שאתה מרגיש.
לדעתי לא כדאי לעבוד בנץ כבד אחרי שקרעת לגב את הצורה.

• פותח/ת השרשור
עד שמישהו ענה כבר סיימתי את האימון חזה שהצבתי לעצמי ועמדתי ביעדים למרות שחששתי שיהיה לי בעייתי.

אני מאמין בגישה של לעבוד לפי ההרגשה. כל עוד האימון זורם אני ממשיך. אם אני מרגיש בסטים הראשונים שהשריר התפוס מפריע מדיי או שאני לא סוחב בגלל עומס מימים קודמים אני פשוט מפסיק או מוריד הילוך.

סביר להניח שאם לא הייתי תפוס מת בגב היה לי טיפה יותר קל.

1. הייתי מעדיף לעבוד מתח עם משקל לפחות נפח, 100 חזרות סה״כ פחות מתאים לאימון היפרטרופיה אבל במקרה של מתח ההתנגדות היא לא רעה אבל מתישהו תמצה את זה.

2. לא רואה בעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית