הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפח באימון

eladed11

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
קצת מבולבל בנוגע לנפח האימונים.. אני מתחיל להתאמן מיד אחרי סוכות בחדר כושר (התאמנתי קצת בעבר) עכשיו השאלה היא נניח אני עובד על משקל מסויים עם טווח חזרות בסט האם כאשר אני מצליח לבצע את הסט די בקלות עדיפות היא להוסיף למשקל הנוכחי עוד חזרה שתיים או להישאר באותו טווח חזרות ולהעלות משקל?
אשמח להבהרה בנושא

בגדול שתי האפשרויות טובות.
אתה צריך לחשוב לטווח ארוך, באיזה סגנון העלאת נפח אתה יכול להתמיד?

אני אתן לך דוגמא מאצלי. אני עובד עם מאמן שבתרגילים מבודדים הוא רושם רק חזרות/סטים ולא ממש חשוב לו כמה ארים וכו׳.

לדוגמא כפיפת מרפקים 3X10. אתמול עשיתי עם 12 קילו, שבוע הבא אעשה אותו משקל ל12 חזרות, שבוע אחרי או שאעשה ל15 חזרות, או שאעלה ל15 קילו ואעשה 10 חזרות. תחשוב כמה שבועות קדימה מה נראה לך סביר להרים. אפשר להתקדם פעם ככה פעם ככה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המענה! אתכנן את תכנית האימונים שלי בהתאם.. עכשיו שאלת מיליון הדולר היא כמה חזרות לעשות פר תרגיל מאמין שהנפח שונה מהרגיל לתרגיל ולא כמו ה3x12 הבנאלי שמאמנים בחדר כושר נותנים לכולם לכל תרגיל..

באופן כללי 6-12 חזרות כאשר ככל התרגיל יהיה יותר מורכב/כבד נעדיף טווח נמוך יחסית ובתרגילים מבודדים נעדיף טווח גבוה כי הטכניקה לא תפגע.

זה כמובן כלל אצבע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית