הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברך עקב סקוואט

גל קלומפוס

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום לכולם 😃
מתאמן כבר כמה שנים.. יודע את הטכניקה של הסקוואט.. שאלתי מאמנים ראיתי סירטונים..
תמיד כשאני מבצע סקוואט בתוכנית האימונים שלי מהר מאוד מתחילים לי כאבי ברכיים ולאחר שאני מוריד את הסקוואט מהתוכנית הכאב נעלם.
יכול להיות שישנם אנשים שיש להם מבנה ברך בעייתי ולא יכולים לבצע סקוואט?
ד"א סובל משקע גדול מדי בכף הרגל(ההפך מפלטפוס) יש לי מדרסים והכל.
תודה מראש

להגיד לך אנטומית על מבנה ברך ועל העניין בכף הרגל זה מעבר לידע שלי למרות שאני מאמין ששינויי במבנה כף הרגל יכול להוביל לשינויים מסויימים בדגש על תרגיל מסויים.

בכל מקרה אם הבעיה היא לא טכנית יש הרבה וריאציות אחרות שתוכל לנסות כמו וול סקוואט, מכרעים, מכרעים לאחור, עליות מדרגה, לחיצות רגליים שבהן טווח התנועה בברך הוא מועט יותר.
אם המטרה היא היפרטרופיה יש המון תרגילים שתוכל להפיק מהם היפרטרופיה ברמה כמעט זהה לסקוואט. (מבוסס מחקרית, מבלי לגמד את הסקוואט והיתרונות שלו)

• פותח/ת השרשור
להגיד לך אנטומית על מבנה ברך ועל העניין בכף הרגל זה מעבר לידע שלי למרות שאני מאמין ששינויי במבנה כף הרגל יכול להוביל לשינויים מסויימים בדגש על תרגיל מסויים.

בכל מקרה אם הבעיה היא לא טכנית יש הרבה וריאציות אחרות שתוכל לנסות כמו וול סקוואט, מכרעים, מכרעים לאחור, עליות מדרגה, לחיצות רגליים שבהן טווח התנועה בברך הוא מועט יותר.
אם המטרה היא היפרטרופיה יש המון תרגילים שתוכל להפיק מהם היפרטרופיה ברמה כמעט זהה לסקוואט. (מבוסס מחקרית, מבלי לגמד את הסקוואט והיתרונות שלו)
תודה רבה 😃

תודה רבה 😃
תנסה גם לבדוק האם הטכניקה נכונה במאה אחוז. האם הברכיים קורסות פנימה בשלב מסויים בתנועה? נפוץ יותר בזמן העלייה.
אם כן תבדוק אם הבעיה זה עניין של מודעות.
אם הבעיה ממשיכה ניתן לעבוד עם גומיית כוח מחוברת בין הרגליים.

• פותח/ת השרשור
יש קריסה פנימה בזמן העלייה... אני מאמין שיש קשר למבנה הבעייתי של כף הרגל שלי..
איך ניתן לצמצם את הקריסה? זה קורה לי גם על משקלים מאוד נמוכים

יש קריסה פנימה בזמן העלייה... אני מאמין שיש קשר למבנה הבעייתי של כף הרגל שלי..
איך ניתן לצמצם את הקריסה? זה קורה לי גם על משקלים מאוד נמוכים
א. עניין של מודעות, תוודא שהאצבעות ברגליים מסובבות החוצה באזור ה30-45 מעלות.
תוודא שהברכיים הולכות בכיוון האצבעות ותנסה לחשוב על לחצות את האדמה לשתיים.

ב. תרגול סקוואטים עם גומיה מחוברת מתחת לברכיים או לשוקיים תוך שמירה על מתח תמידי בגומיה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תנסה גם לבדוק האם הטכניקה נכונה במאה אחוז. האם הברכיים קורסות פנימה בשלב מסויים בתנועה? נפוץ יותר בזמן העלייה.
אם כן תבדוק אם הבעיה זה עניין של מודעות.
אם הבעיה ממשיכה ניתן לעבוד עם גומיית כוח מחוברת בין הרגליים.

א. עניין של מודעות, תוודא שהאצבעות ברגליים מסובבות החוצה באזור ה30-45 מעלות.
תוודא שהברכיים הולכות בכיוון האצבעות ותנסה לחשוב על לחצות את האדמה לשתיים.

ב. תרגול סקוואטים עם גומיה מחוברת מתחת לברכיים או לשוקיים תוך שמירה על מתח תמידי בגומיה.

בהצלחה.

מודה לך מאוד

לא ברור על בסיס מה האבחנות שניתנו לך פה
תעלה סרטון ותקבל ביקורת על הסקוואט

לא ברור על בסיס מה האבחנות שניתנו לך פה
תעלה סרטון ותקבל ביקורת על הסקוואט
מדווח על קריסה של הברכיים פנימה.
בדרך כלל זה מודעות עצמית לעניין או חולשה שרירית של מרחיקי הירך והראש הלטרלי של הארבע ראשי.
כמובן שכן מגבה אותך לגבי סרטון, שבהחלט יעזור לשפוך אור וכמובן לראות אם קיימות טעויות נוספות בזמן הסקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית