מומנט שריר

• פותח/ת השרשור K-Dot
  • פורסם בתאריך

K-Dot

משתמש מתחיל
100
9
נק' מוניטין:
23
100
9
אם שריר כבר נמצא במצב מכווץ אז הוא לא יכול להתכווץ עוד, וידוע ששריר שמתחיל ממצב מוארך יותר יכול לפתח יותר כוח.
לכן האם ביצוע של קירוב אופקי בכתף למשל שהכתף מסובבת החוצה (סופינציה) תגרום לכיווץ יותר טוב בחזה?

בהרחקה אופקית האם תהיה יותר עבודה של הגב בפרונציה על גבי מיד פוזישן? (גב בלבד, לא כתף!)
נאמר לי על ידי פיזיותרפיסט שדיברתי איתו שנכון יותר לעבוד על הגב במיד פוזישן בהרחקה אופקית.

אני יודע שאלו לא דגשים חשובים בשביל מתאמן ממוצע אבל חשוב לי לדעת.

נערך לאחרונה:
נראה לי שהסיבה שאף אחד עדיין לא כתב תגובה פה היא
  1. אף אחד לא ממש הבין מה שאלת
  2. זה נשמע שאתה שואל על משהו כל כך ספציפי וחסר משמעות שפשוט הזמן שייקח להבין את השאלה לא שווה את התשובה.
  3. מה בדיוק אתה רוצה לדעת?
  4. באופן אישי, לא הצלחתי לצייר בראש את מה שאני צריך לצייר בראש כדי להבין אפילו 50% ממה שאתה שואל. כן הצלחתי להבין שזה משהו ממש ממש שולי שידיעתו או אי ידיעתו לא יעזרו לך להתקדם אל עבר המטרה שלך כמו ידיעה של דברים אחרים, מהותיים יותר לחיי הכושר שלך.
אל תתבאס, אני לא אחד שמחפש להתווכח או להתכתש עם אנשים, וקח בהומור את מה שאני הולך להגיד עכשיו, כי אני באמת לא מתכוון לפגוע אלא להתבדח איתך בכיף, אבל השאלה שלך קצת מזכירה לי מתאמן שהתחיל אתמול להתאמן בחדר כושר, שמע את הפיזיותרפיסט שלו מדבר על משהו ספציפי ואחר כך נכנס לפורום כדי לשאול האם המנח הפרונטלי של הביצה הימנית במשיכות מסור ביד אחת מפריע לביצה השמאלית להישאר סימטרית עם הקרקע בשליש האחרון של המשיכה ועד כמה זה חשוב שיהיה ביניהן זווית של 44 מעלות רוב הזמן. ואתה יודע שזה פרט שולי אבל חשוב לך בכל זאת לדעת.

וידוע ששריר שמתחיל ממצב מוארך יותר יכול לפתח יותר כוח.

לא בטוח שתפסתי את זה, תצטרך להגדיר לי כוח, הכוונה לforce ?

בהרחקה אופקית האם תהיה יותר עבודה של הגב בפרונציה על גבי מיד פוזישן? (גב בלבד, לא כתף!)
נאמר לי על ידי פיזיותרפיסט שדיברתי איתו שנכון יותר לעבוד על הגב במיד פוזישן בהרחקה אופקית.

אופקי ואנכי ביחס ל? רק כדי שאוכל לדמיין את זה

איזה מתוק אתה שאתה שואל כזו שאלה.
בכל תרגיל ולא חשוב איזה יש מה שנקרא טווחי תנועה.בוא נתמקד בתרגיל שלך קירוב אופקי של הכתף.
אני מניחה שהתכוונת לפרפר עם משקולות בשכיבה על הגב נכון?
ברגע שאנו מורדים את הידיים יותר מדי כלפי מטה אנו כבר מבצעים מתיחה לשרירי החזה במקום כיווץ.
בנוסף סיבוב הכתף לא ייסיע בכלום רק יהיה עומס על מפרקי הכתפיים.

מקווה שקיבלת תשובה ראויה
והרחקה אופקית יותר מכוון לכתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית