הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימונים לשחק כדורגל

Kangaroo

משתמש מתחיל
105
6
נק' מוניטין:
6
105
6
בן 19, 1.82 שוקל:80, שחקן כדורגל בליגה לאומית , מתאמן כ5 אימונים בשבוע ומשחק (יום אחד מנוחה בשבוע)
קיבלתי תכנית מהמאמן כושר שלי ורציתי להתייעץ עם האנשים שמבינים פה אם יש מקום לשינוי ואיפה ?
הדגשים שהוא נתן לי הם: לעשות פלג גוף עליון פעמיים בשבוע בהפרש של יומיים לפחות בינהם ופלג גוף תחתון פעם בשבוע ביום מנוחה או יום אחרי המשחק שיש אימון קל (לפי הבנתי חייב יום אחד לפחות מנוחה מהכל תקנו אותי אם אני טועה 😃 )

אימון פלג גוף עליון:
בנץ פרס 8x3
בנץ שיפוע עליון: 8x3
חתירה בפולי תחתון: 6x3
פולי עליון: 10x3
לחיצת כתפיים: 8x3
הרחקת כתפיים: 8x3
יד קדמית: 10x3
יד אחורית: 10x3
פלאנק: 25 (שניות) 4x
בטן צידית: 10x3

אימון פלג גוף תחתון:
סקוואט: 6x3
תאומים בסמית: 10x3
לאנ'צ בולגרי: 6x3
הרחקת ירח: 8x3
דדליפט רומני: 6x3

המאמן הוא מהקבוצה / קשור לכדורגל?

בגדול זה נראה סבבה לגמרי.
לי אישית אין מושג באימונים תומכים לשחקן כדורגל, חשוב מאוד להבין מה המטרה. אני מאמין ששחקן בליגה לאומית שמתפרנס מכדורגל (תקן אותי אם אני טועה) חשוב לו יותר להתאמן בצורה שתעזור לו להיות שחקן כדורגל טוב יותר, מאשר סתם לגדול ולהראות יותר טוב (אני מניח, כל אחד ושאיפותיו).

• פותח/ת השרשור
המאמן הוא מהקבוצה / קשור לכדורגל?

בגדול זה נראה סבבה לגמרי.
לי אישית אין מושג באימונים תומכים לשחקן כדורגל, חשוב מאוד להבין מה המטרה. אני מאמין ששחקן בליגה לאומית שמתפרנס מכדורגל (תקן אותי אם אני טועה) חשוב לו יותר להתאמן בצורה שתעזור לו להיות שחקן כדורגל טוב יותר, מאשר סתם לגדול ולהראות יותר טוב (אני מניח, כל אחד ושאיפותיו).

המאמן כושר הוא של הקבוצה , המטרה בעיקרון לחזק ולגדול בפלג גוף עליון.
השאלה היא האם כמות הסטים והחזרות והתרגילים הם בסדר או שניתן לשנות או להוסיף?
ולגבי האימון פלג גוף תחתון לעשות אותו ביום מנוחה או ביום של אימון קל?

נראה לי בסדר גמור סה״כ.

המאמן כושר של הקבוצה -צריך- להבין יותר מהחבר׳ה כאן בכל הנוגע למצב האישי שלך ואיזון עם האימונים. הייתי מקשיב לו אלא אם הוא נותן לך ספק לגבי המקצועיות שלו.

• פותח/ת השרשור
נראה לי בסדר גמור סה״כ.

המאמן כושר של הקבוצה -צריך- להבין יותר מהחבר׳ה כאן בכל הנוגע למצב האישי שלך ואיזון עם האימונים. הייתי מקשיב לו אלא אם הוא נותן לך ספק לגבי המקצועיות שלו.

קרו איתו מקרים של פציעות של שחקנים מעומס יתר , זה למה אני שואל אם כמות הסטים והחזרות והתרגילים הם בסדר( 2 תרגילים לקבוצת שריר) או ניתן לשנות משהו ?
לגבי האימון פלג גוף תחתון אתה ממליץ לבצע אותו ביום מנוחה היחידי בשבוע או כשיש אימון קל?

אתה לא יכול באמת לדעת אם הפציעה היא מעומס יתר או גורם ספציפי אחר.

התכנית עצמה נראית הגיונית בהחלט. תתרחק מכשל ואתה תהיה בסדר.

כמובן שהכל תלוי באימוני כדורגל וכמה עמוסים הם. יותר הגיוני להפצע בגלל האימוני כדורגל מאשר להפצע בגלל התכנית הזאת.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול באמת לדעת אם הפציעה היא מעומס יתר או גורם ספציפי אחר.

התכנית עצמה נראית הגיונית בהחלט. תתרחק מכשל ואתה תהיה בסדר.

כמובן שהכל תלוי באימוני כדורגל וכמה עמוסים הם. יותר הגיוני להפצע בגלל האימוני כדורגל מאשר להפצע בגלל התכנית הזאת.

ולגבי האימון פלג גוף תחתון מתי לבצע אותו? (יום מנוחה או יום אימון כדורגל קל)

• פותח/ת השרשור
נראה לי שיותר הגיוני ביום כדורגל קל.
סליחה שאני חופר פשוט הידע שלי בנושא הוא דל.
כשהראתי למאמן במכון כושר עצמו את התוכנית הוא אמר שבפלג גוף עליון צריך לעשות 10-12 חזרות ובפלג גוף תחתון 8 חזרות , הוא קצת בילבל אותי... מה אתה חושב?

שתי האפשרויות הן סבבה לגמרי. אני אישית מעדיף לרדת לחזרות מעט יותר נמוכות בתרגילים יותר מורכבים טכנית (סקוואט, בנץ׳, דדליפט לדוגמא) ולעלות לחזרות יותר גבוהות בתרגילים שלא מורכבים טכנית.

זו העדפה אישית שלי כמובן, והכל תלוי במטרה. במקרה שלך שני המקרים יעבדו. צריך להתקדם לאורך זמן וזה יכול לבוא בצורת חזרות, משקל או כמות סטים. ככה שהכמות חזרות לא תמיד קבועה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית