הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם באמת צריך לשנות תכנית אימונים כל כמה זמן?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אם אני במסה ועושה תכנית AB סטנדרטית ואחרי כמה זמן נתקעתי, יכול להיות שאם אני ישנה תרגילים או מספר חזרות או סטים או תכנית אחרת לגמרי רק אז אני יעלה במשקלי עבודה? או שזה סתם מיתוס ואני יכול להישאר עשר שנים עם אותה תכנית וכל עוד אני אוכל נכון ישן טוב ונח טוב אני אמור להעלות במשקלי עבודה?

זה לא מיתוס אבל הבעיה שלקחו את זה לכיוון מאוד מוגזם.
אם אתה נתקע זה לרוב לא בגלל חוסר הגיוון אלא בגלל גורם אחר. קודם כל להתקע זה משהו שאמור לקרות. אף אחד לא מתקדם לנצח גם בתכנית מעולה.
צריך לבצע דילואד וריסט לתכנית ולנסות שוב. פעם הבאה ככל הנראה תגיע ליותר משקל / סטים וכו׳, ואז שוב דילואד וריסט וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אפשר לסחוב אותה תכנית גם שנה ושנתיים. אין בעיה לבצע שינויים קטנים מדי פעם אבל דברים בסיסיים בתכנית לא ישתנו.

אני מאמין שתוכנית צריך לנסות לפחות 12 שבועות (תוכניות מסוימות יותר לפי ההגדרה שלהן כמו hst נניח )
חלק יכולות כמו שנאמר להיסחב שנים
בהיפרטרופיה אפשר לסחוב יותר מבכוח כי אין פידבק מיידי כל כך וזה יותר אפור משחור לבן

בתוכניות כוח יש מעברים די הגיוניים, מלינאריות לשבועויות לחודשיות ולכאלו שאני כבר לא מבין
זה לא מדע מדוייק אבל יש הכוח הוא מודל קצת יותר "מתמטי" או "מדוייק" מאשר היפרטרופיה

ככה או ככה, אם היית לי הבחירה לא לגוון עדיף מאשר לגוון כל שבועיים

בדיוק הקשבתי לפודקאסט אתמול על היפרטרופיה עם בחור ששכחתי את שמו, שבו נטען שההתקדמות הכי טובה תהיה עם תרגילי ״בסיס״ שתהיה רוטציה מסויימת ביניהם אבל תמיד תחזור עליהם לאורך זמן. שאני אומר רוטציה זה אומר כל כמה חודשים, לא שבועות. כי שאתה מחליף תרגיל לגוף לוקח זמן להשיג את האדפטציה הרצויה על מנת ליצור היפרטרופיה, אם אתה מחליף אחרי שבועיים, לא הצלחת לגעת ביתרון של התרגיל החדש עדיין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית