הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מבולבל לגבי חיטוב

• פותח/ת השרשור roneno
  • פורסם בתאריך

roneno

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום.

קראתי את המאמר באתר קילוגרם לגבי חיטוב. הבנתי כמעט את הכל אבל יש משהו שלא מסתדר לי. אתן דוגמה. נניח שאני יוצא לחיטוב של איזור ה- 18 שבועות ושאני צריך לאכול כל יום 1700 קלוריות על מנת להיות בגירעון של 400 קלוריות. לפי הנוסחה לחישוב ה-bmr שממנו נובע גם ה rmr יוצא שעבור כל קילו שאני יורד בחיטוב קצב חילוף החומרים שלי יורד רק בכ-10 קלוריות. למרות זאת במאמר המליצו להוריד כל שבוע או שבועיים את המאזן היומי בכ 80- 100 קלוריות. העניין הזה ממש לא מובן לי כי זה לא מסתדר עם הנוסחה שהם הציגו, ובנוסף זה גם לא אנושי להוריד כל כך הרבה קלוריות. אחרי כביכול כמה שבועות אני צריך לרדת לצריכה קלורית קרובה ל1000 קלוריות וזה לא אנושי וגם לא נכון לפי מה שאנשים אומרים. אני אשמח להבין קצת יותר את הנושא הזה כי זה נראה בלתי אפשרי ככה לעשות חיטוב שאורך קצת יותר מכמה שבועות.

שאלה נוספת, האם בחיטוב רגיל שהוא לא דל פחמימה( באיזור ה150+ פחמימה ליום) צריך לעשות העמסות או ניטרלי ואם כן באיזו תדירות ?

יש נפילה מעבר לזה שאתה מאבד מסה, הגוף מסתגל לתקופה בה יש פחות קלוריות ואז הוא שורף פחות, בגלל זה אתה צריך להגדיל את החיסרון
זה לא אומר בהכרח לאכול פחות, הייתי ממליץ על יותר ויותר הליכה ככל שאתה מתקדם בחיטוב, ולקראת הסוף אפילו לעלות קצת קלוריות ולהוסיף אימוני אינטרוולים עצימים (hiit), שוב קשה לייצר מודל מתמטי מושלם, אבל הרבה מודלים לא מושלמים מביאים לך תמונה כללית שבדרך כלל מביאה לתוצאות

ממה שאני יודע העמסות מועילות (לפחות לפי המאמר בקילוגרם - לא בדקתי לעומק אבל זה נשמע הגיוני מבחינת מילוי גליקוגן והורמונים וטיפול בבעיה שהצגתי לך מעל) והייתי עושה בכל מקרה פעם בשבועיים ומרכז את הפחמימות שלי סביב האימונים (לפני ובעיקר אחרי)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
יש נפילה מעבר לזה שאתה מאבד מסה, הגוף מסתגל לתקופה בה יש פחות קלוריות ואז הוא שורף פחות, בגלל זה אתה צריך להגדיל את החיסרון
זה לא אומר בהכרח לאכול פחות, הייתי ממליץ על יותר ויותר הליכה ככל שאתה מתקדם בחיטוב, ולקראת הסוף אפילו לעלות קצת קלוריות ולהוסיף אימוני אינטרוולים עצימים (hiit), שוב קשה לייצר מודל מתמטי מושלם, אבל הרבה מודלים לא מושלמים מביאים לך תמונה כללית שבדרך כלל מביאה לתוצאות

ממה שאני יודע העמסות מועילות (לפחות לפי המאמר בקילוגרם - לא בדקתי לעומק אבל זה נשמע הגיוני מבחינת מילוי גליקוגן והורמונים וטיפול בבעיה שהצגתי לך מעל) והייתי עושה בכל מקרה פעם בשבועיים ומרכז את הפחמימות שלי סביב האימונים (לפני ובעיקר אחרי)

בהצלחה

תודה רבה אחי.
אז אתה ממליץ מהניסיון שלך בכל זאת כל שבוע להגדיל את הגירעון בכ 100 קלוריות ?
ומה לעשות אם הירידה נתקעת באיזשהו שלב, או שזה לא אמור לקרות כל עוד יש מאזן שלילי?

תודה רבה אחי.
אז אתה ממליץ מהניסיון שלך בכל זאת כל שבוע להגדיל את הגירעון בכ 100 קלוריות ?
ומה לעשות אם הירידה נתקעת באיזשהו שלב, או שזה לא אמור לקרות כל עוד יש מאזן שלילי?

את הגירעון כן, גם מתזונה וגם מאימונים\הליכה
לדעתי אם אתה נתקע לאיזה שבועיים, הייתי עושה כמה ימים נייטרלי ומתאמן בינוני ואז חוזר חלילה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית