הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה כנראה אחרונה שאני אשאל אותה כי שאלתי המון פעמיים.

Prolam

משתמש מתחיל
211
13
נק' מוניטין:
13
211
13
אני שוקל בערך 76 שמנתי המון מסיבות כאלו ואחרות, עכשיו אני רוצה לרדת חזרה ולחזור למה שהייתי בעבר.
נפצעתי גם ברגל לפני 8 חודש ויש מצב יותר (בברך יותר נכון) והם טענו שזה דלקת וזה עדיין לא עבר מאז. קצת מבאס שאני לא יכול להתאמן על
סקוואט וכדומה. השאלה שלי היא כזאת: אם אני אהיה במאזן קלורי שלילי של 500 קל', אני תמיד ארד? אין מצב שהגוף יאט את הניטרלי לפחות של 500 קל?
הבנתם למה התכוונתי?

היית לי דלקת, אם זה באמת דלקת ממש ממליץ לבצע איזה פרוטוקול של חזרות נגטיביות
לגבי הקלוריות, מתישהו זה יתאזן, אבל אתה יכול לבצע חיטוב לא רע, קח בחשבון אבל שהמראה המאוד חטוב דורש אימוני כוח, אבל גם אם אתה לא יכול לעשות סקואט גם גוף עליון זה לא רע ואתה תחטב די בסדר לדעתי

• פותח/ת השרשור
אם זה אכן דלקת אז כל רופא יכול לאבחן את זה ולתת טיפול מתאים.אין צורך לחכות לרופא מסוים.
אתה סתם סובל וחבל
היית לי דלקת, אם זה באמת דלקת ממש ממליץ לבצע איזה פרוטוקול של חזרות נגטיביות
לגבי הקלוריות, מתישהו זה יתאזן, אבל אתה יכול לבצע חיטוב לא רע, קח בחשבון אבל שהמראה המאוד חטוב דורש אימוני כוח, אבל גם אם אתה לא יכול לעשות סקואט גם גוף עליון זה לא רע ואתה תחטב די בסדר לדעתי
בדיוק. הפחד שלי בחיטוב שאני אתחיל להתקע כי זה קורה לגוף שלי המון פעמיים ואני מכיר אותו טוב.
הרבה פעמיים אני בדילמה אם נתקע או להמשיך ואז מתייאש ומפסיק הכל בגלל זה. אתה אומר שזה קורה לעשות נטרלי לשבועיים בערך?
זה קורה לי בתקופות קרובות לצערי.
לגבי הדלקת - הזמנתי תור, רק עוד חודש הם מקבלים אותי לצערי.
לדעתי הם טעו בבדיקה שלהם. לא הגיוני שכלכך הרבה זמן אני מחכה שיעבור הדלקת בלי לעבוד בעבודה פיזית לצערי
אם זה אכן דלקת אז כל רופא יכול לאבחן את זה ולתת טיפול מתאים.אין צורך לחכות לרופא מסוים.
אתה סתם סובל וחבל
לאיזה רופא אני כבר אפנה?
כבר עשיתי בדיקות הכל במחשב, אבל זה היה לפני 5 חודש +-

מה הגובה שלך?
ואחי מה זאת אומרת לאיזה רופא תפנה אתה צריך להבין שאלו הברכיים שלך.. אתה צריך להילחם עליהם.. אתה חושב שיום אחד יבוא אליך רופא הביתה ויגיד לך "שמעתי שיש לך דלקת, בוא אני אסדר לך את זה?"
זה הגיוני שאתה מפסיק לרדת בחיטוב בשלב מסוים, זה מפני שהגוף מוריד את חילוף החומרים שלו במהלך החיטוב.. תוריד 80~100 קלוריות מדי שבוע.. אם אתה בכל זאת נתקע לדעתי תעבור לניטראלי לשבועיים ואז תחזור לחיטוב..
ממליץ לך לקרוא את המדריך לחיטוב, זה יעזור לך לדעתי.
תכוון לירידה של חצי קילו בשבוע (בשבועות הראשונים סיכוי טוב שתראה ירידה יותר גדולה מפני שהגוף נפטר ממלא נוזלים)

אתה פונה לאורטופד שהכי מהר יוכל לקבל אותך(דרך קופ"ח)אם זה משהו פשוט הוא ידע לתת טיפול! אם לא הוא ישלח אותך הלאה למומחה.
בינתיים אל תיהיה גיבור תוריד משקלים.ותפחית בתקופה הקרובה באימוני רגליים.כי לפעמים מנוחה היא התרופה הכי טובה.

• פותח/ת השרשור
אתה פונה לאורטופד שהכי מהר יוכל לקבל אותך(דרך קופ"ח)אם זה משהו פשוט הוא ידע לתת טיפול! אם לא הוא ישלח אותך הלאה למומחה.
בינתיים אל תיהיה גיבור תוריד משקלים.ותפחית בתקופה הקרובה באימוני רגליים.כי לפעמים מנוחה היא התרופה הכי טובה.
צודקת ב100 אחוז.
כל התורות לצערי זה חודש מינימום

אני חושב שמה שתמיד אומרים פה זה שתשקול את עצמך כל פעם ואם אתה רואה שאתה תקוע על אותו משקל במשך תקופה מסוימת (נניח שבועיים) אז תוריד עוד קלוריות בתפריט או שתעשה יותר אירובי שלא כולל כאבים בברך (אני בטוח שיש משהו שלא כולל כאבים).

• פותח/ת השרשור
אני חושב שמה שתמיד אומרים פה זה שתשקול את עצמך כל פעם ואם אתה רואה שאתה תקוע על אותו משקל במשך תקופה מסוימת (נניח שבועיים) אז תוריד עוד קלוריות בתפריט או שתעשה יותר אירובי שלא כולל כאבים בברך (אני בטוח שיש משהו שלא כולל כאבים).
קראתי על זה באינטרנט וחלק אומרים שאם תוריד עוד קלוריות ותוסיף עוד אירובי הגוף יכנס לפאניקה כי הוא מחשב מסלול מחדש אנערף.
לכן עדין להשאר עם הקלוריות עד שזה יעבור או לעלות לנטרלי ושבועיים בערך

לך לפיזיותרפיסט. רופא זה לא הפתרון לדלקת.

אני מתאמן ומכיר מאות ספורטאים תחרותיים שלכולם יש דלקת ברמה כזו או אחרת לפעמים חמורה לפעמים פחות, אין טעם ללכת לרופא (אולי רק לאבחון ראשוני במידה וזה מרגיש מאוד רע) כל מה שיתן זה כדורים שיכולים גם להזיק ואולי יפנה לפיזיו.

צריך רק לוודא שזו דלקת.
בדלקת מטפלים בתרופות בדר"כ אם יש צורך בפיזיוטרפיה האורטופד כבר יפנה
נכון שכדורים זה לא בריא אבל לפעמים אין ברירה!

לרופא אין כלים תנועתיים לרפא דלקת אז הוא יתן לך תרופות (פלסטר) להקל על התסמינים.

כמו שאמרתי, דלקת זה משהו מאוד נפוץ שכדורים עוזרים באופן זמני בלבד אם בכלל. ממליץ בחום להמנע מזה כי זה פשוט פתרון לא יעיל.

אם תהיה בגירעון קלורי אתה תמיד תרד במשקל, אבל הגוף יתאים את עצמו לגירעון עם ירידה בפעילות הלא יזומה וכמה שינויים מטבוליים קטנים, אז 500 קלוריות בגירעון לא תמיד יהיו 500 קלוריות. יותר חשוב שתתאים את עצמך למצב, ותשתמש בקלוריות רק בתור כלי, תחפש ירידה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בשבוע. ולא צריך לעשות תרגילים מורכבים כדי לרדת במשקל, זה פשוט עוזר לשמר כמה שיותר מסת שריר, אבל יש המון דרכים לעבוד מסביב.

• פותח/ת השרשור
אם תהיה בגירעון קלורי אתה תמיד תרד במשקל, אבל הגוף יתאים את עצמו לגירעון עם ירידה בפעילות הלא יזומה וכמה שינויים מטבוליים קטנים, אז 500 קלוריות בגירעון לא תמיד יהיו 500 קלוריות. יותר חשוב שתתאים את עצמך למצב, ותשתמש בקלוריות רק בתור כלי, תחפש ירידה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בשבוע. ולא צריך לעשות תרגילים מורכבים כדי לרדת במשקל, זה פשוט עוזר לשמר כמה שיותר מסת שריר, אבל יש המון דרכים לעבוד מסביב.
אז מה שאתה אומר שהגוף מוריד מהניטרלי טיפה וממשיך לרדת במשקל?
אני לא יכול להסביר זאת שנתקעתי במשקל מבלי לרדת שבועות ומבלי לשנות שום דבר.
לרופא אין כלים תנועתיים לרפא דלקת אז הוא יתן לך תרופות (פלסטר) להקל על התסמינים.

כמו שאמרתי, דלקת זה משהו מאוד נפוץ שכדורים עוזרים באופן זמני בלבד אם בכלל. ממליץ בחום להמנע מזה כי זה פשוט פתרון לא יעיל.
אז מה אפשר לעשות בעניין הדלקת? פשוט לתת לזה לעבור עם הזמן?

אז מה שאתה אומר שהגוף מוריד מהניטרלי טיפה וממשיך לרדת במשקל?
פחות או יותר. הנייטרלי יורד בגלל מנגנונים של הגוף, ובגלל שיש פחות מסת גוף, אז צריך להתאים את הקלוריות כל כמה זמן. אבל ברגע שעושים את ההמתאמות אפשר להמשיך לרדת במשקל

אני לא יכול להסביר זאת שנתקעתי במשקל מבלי לרדת שבועות ומבלי לשנות שום דבר.
יכול להיות שפה הבעיה, לא שינית כלום

אז מה אפשר לעשות בעניין הדלקת? פשוט לתת לזה לעבור עם הזמן?
דלקת כרונית דורשת טיפול תרופתי מתאים, אבל חלק בעייתי גדול הוא בעיות בתנועה שממשיכות לגרות את הדלקת, ולכן יש צורך להעריך ולטפל בגורם התנועתי

• פותח/ת השרשור
פחות או יותר. הנייטרלי יורד בגלל מנגנונים של הגוף, ובגלל שיש פחות מסת גוף, אז צריך להתאים את הקלוריות כל כמה זמן. אבל ברגע שעושים את ההמתאמות אפשר להמשיך לרדת במשקל

יכול להיות שפה הבעיה, לא שינית כלום

דלקת כרונית דורשת טיפול תרופתי מתאים, אבל חלק בעייתי גדול הוא בעיות בתנועה שממשיכות לגרות את הדלקת, ולכן יש צורך להעריך ולטפל בגורם התנועתי
''ההמתאמות אפשר להמשיך לרדת במשקל''
איך בדיוק עושים? הולכים לנטרלי תקופה ושוב?

''יכול להיות שפה הבעיה, לא שינית כלום'' -
כן, באמת שלא שיניתי כלום וזה נתקע לכמה שבועות עד שלא ידעתי מה לעשות והתייאשתי.

''ההמתאמות אפשר להמשיך לרדת במשקל''
איך בדיוק עושים? הולכים לנטרלי תקופה ושוב?

''יכול להיות שפה הבעיה, לא שינית כלום'' -
כן, באמת שלא שיניתי כלום וזה נתקע לכמה שבועות עד שלא ידעתי מה לעשות והתייאשתי.
ככל שאתה יורד במשקל ככה הנייטרלי שלך יורד, וצריך להתאים את הצריכה הקלורית בהתאם.
אתה צריך לכוון לירידה של 0.5%-1% מהמשקל שלך בשבוע בממוצע, במידה ואתה יורד מתחת לזה אז אתה צריך להגדיל את הגירעון עם עוד אירובי או ריכה של פחות קלוריות, עם עדיפות לאופציה הראשונה

• פותח/ת השרשור
ככל שאתה יורד במשקל ככה הנייטרלי שלך יורד, וצריך להתאים את הצריכה הקלורית בהתאם.
אתה צריך לכוון לירידה של 0.5%-1% מהמשקל שלך בשבוע בממוצע, במידה ואתה יורד מתחת לזה אז אתה צריך להגדיל את הגירעון עם עוד אירובי או ריכה של פחות קלוריות, עם עדיפות לאופציה הראשונה
הבנתי.
אם במידה והתחלתי ב-1800 קל' נניח ובאמת ירדתי 0.5 אחוז כמו שאתה אומר והתחלתי להתקע במשקל,
שבוע נטרלי יחזור למצב הרגיל של הניטרלי של הגוף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית