הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טוב, מציתי את החיטוב או שעדיין לא, דעתכם

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
טוב, זה האשכול האחרון בכל מה שקשור לחיטוב כי גם לי נישבר הזין מזה כבר.

אני כרגע כ4 חודשים נמצא בחיטוב והגעתי לאיזור ה16 אחוזי שומן.
אחרי תקופת הנטרלי אני רוצה לעשות תוכנית כוח טובה לתקופה של 4~5 חודשים, אבל לא רוצה להגיע למצב שאני מעלה יותר מדי שומן וכשעל המוט אין שינוי יותר מדי.
אין לי בעיה לעבור את התקופה עם כרס, גם עכשיו יש לי כרס קטנה, אבל פשוט לא יותר מדי, בשבילי יותר מדי זה בסביבות ה23~25 אחוז

לדעתי אני חושב ש4 חודש חיטוב זה המון זמן ושכדאי לסיים, אומנם אני רוצה עוד להוריד אבל אני חושב שכבר שרפתי מספיק זמן, עשיתי פה ושם טעויות ולמדתי מזה לחיטוב הבא.
חשוב להדגיש שאני כבר מתחיל לראות היתקדמות איטית בחיטוב, למרות שאני גם שומר על אותם משקלים +- מהתקופה של לפני החיטוב, אבל זה לא הכי משנה כי אני לא מתקדם במשקל.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, אני יודע שאין כאן תשובה חד משמעית מה צריך לעשות, אבל לא יזיק לשמוע דעות של אנשים אחרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חחחח אתה לא מבאס בן אדם, אני יודע שעשיתי טעויות וניתמודד עם זה, לצערי אי אפשר לחזור אחורה
אני הורדתי כ11 קילו מהתחלה

לטיסימוס:
היא במאסה איך אפשר לפספס 😃

עכשיו ברצינות, לצאת מהחיטוב או להמשיך איתו צריך להיות מסקנה של אם אתה אוהב את מה שאתה רואה בראי. זה אישי לגמרי. לסיים חיטוב על 16 אחוזי שומן זה קצת מבאס, כי קח בחשבון שרק ספיחת נוזלים של ההתחלה תגרום לך להיראות יותר מלא, אבל אם נמאס לך ואין לך בעיה להתחיל לרוץ עד 20 אחוז אז זה אפשרי.

המלצה שלי, קח אפילו עוד שבועיים נייטרלי ותחזור לחיטוב עד ל-12%.
אין טעם בלסיים חיטוב ב-16% משום בחינה:

א. פסיכולוגית - אני בטוח שאתה לא מרוצה.
ב. פיזיולוגית - אתה מאבד הרבה מהיתרונות של עלייה במסה(היחס של שומן/שריר טוב יותר באחוז שומן נמוך יותר).
ג. זמן מסה - די מהר אתה תחזור ל-20% שומן, כמו שציינו כבר, רק מספיחת נוזלים אתה תראה 17-18% ויש לך נטייה לעלות בשומן וברגע שאתה מגיע ל-20% העלייה במסה לא אפקטיבית ומה גם שיהיה לך שוב חיטוב מייגע.

העליה במאסה לא הופכת פחות "אפקטיבית" מעל 20%, פשוט הטווח הכביכול 'אופטימלי' להעלות מאסה וכוח הוא בין 10 ל-16 אחוז בערך.
אני גם מכיר היטב את ההיבט הפסיכולוגי כשנמאס מהחיטוב. מה שאני מציע זה באמת לצאת לשבועיים נייטרלי - תרצה לחזור אח"כ, כנס לחיטוב מדוקדק יותר ותוריד 2 אחוזי שומן בחודש ככה. לא תרצה, תתחיל מאסה.

זה לא משנה אם הוא יעשה אותו מבוקר קלורית הוא יכול אפילו לרדת ב % שומן, אולם הוא לא יתקדם בצורה אידאלית.
הוא אמר גם שלא אכפת לו לעלות ל23-25%

העליה במאסה לא הופכת פחות "אפקטיבית" מעל 20%, פשוט הטווח הכביכול 'אופטימלי' להעלות מאסה וכוח הוא בין 10 ל-16 אחוז בערך.
אני גם מכיר היטב את ההיבט הפסיכולוגי כשנמאס מהחיטוב. מה שאני מציע זה באמת לצאת לשבועיים נייטרלי - תרצה לחזור אח"כ, כנס לחיטוב מדוקדק יותר ותוריד 2 אחוזי שומן בחודש ככה. לא תרצה, תתחיל מאסה.

אין ספק שנמאס מחיטוב לאחר כמה זמן, זה ידוע וצריך להבין את זה שנמצאים בחיטוב, אבל מכל הבחינות לסיים חיטוב על 16% זה 'טיפה' גבוה. והוא יכול גם לקחת שבוע של חופש מתפריטים ולהתאמן חזק ולאכול חיובי +300 ואחרי זה לשקול מה הוא עושה הלאה.

---------- התגובה התווספה ב 00:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:43 ----------

זה לא משנה אם הוא יעשה אותו מבוקר קלורית הוא יכול אפילו לרדת ב % שומן, אולם הוא לא יתקדם בצורה אידאלית.
הוא אמר גם שלא אכפת לו לעלות ל23-25%

סבבה, אני אמרתי את דעתי בעניין. בסופו של דבר זו החלטתו, אבל אני מקווה בשבילו שיבחר אפשרות מהמוח ולא מהחלטה רגעית של 'נשבר לי הזין'.

נשבר הזין גם מגיע מהמוח

איזה בעייתי אתה חחח, אתה יודע למה התכוונתי.

---------- התגובה התווספה ב 00:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:48 ----------

גם אני התחלתי SS על 15 אחוז בערך, נראה לי שפחות או יותר נשארתי עליו אחרי עליה של 5-6 קילו.

רשמת 16 בהתחלה נוכל!! 😃

אם אתה עדיין לא מרוצה מהאחוזי שומן והמשקלי עבודה שלך לא השתנו.. אני אישית הייתי ממשיך בחיטוב.. עם כל החרא שבזה :X

• פותח/ת השרשור
אין ספק שנמאס מחיטוב לאחר כמה זמן, זה ידוע וצריך להבין את זה שנמצאים בחיטוב, אבל מכל הבחינות לסיים חיטוב על 16% זה 'טיפה' גבוה. והוא יכול גם לקחת שבוע של חופש מתפריטים ולהתאמן חזק ולאכול חיובי +300 ואחרי זה לשקול מה הוא עושה הלאה.

---------- התגובה התווספה ב 00:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:43 ----------

סבבה, אני אמרתי את דעתי בעניין. בסופו של דבר זו החלטתו, אבל אני מקווה בשבילו שיבחר אפשרות מהמוח ולא מהחלטה רגעית של 'נשבר לי הזין'.

זאת לא החלטה רגעית, זה לא שאני יותר מדי לחוץ על העיניין, פשוט המטרה שלי היא יותר ליגדול ולהיתחזק, מה שחיטוב כמובן קצת מעכב.
וכן, לא אכפת לי להגיע ל23~25 כל עוד עליתי יפה גם בשריר וכמובן בכוח, אחרי הכל זה יהיה לחינם אם לא.

אני יכול להמשיך בחיטוב גם עוד 4 חודשים, מבחינה מנטלית אין לי בעיה, אני פשוט חושב יותר על הגוף, מה יותר כדי בשבילו ובשביל ההיתמקדמות האופטימלית. (אופטימלי=לא לשרוף זמן יותר מדי)

אני לא מסרב כמובן שאני לא רוצה להגיע לאחוזים נמוכים, אבל השאלה היא איך לקחת את זה מפה.
אני פשוט חושב שעשיתי יותר מדי טעויות ושזה לא יעזור לשחזר את המערכת, אבל אם אתם אומרים שכן יש סיכוי, אז אני חושב שאתן לזה עוד ניסיון.
המטרה בסופו של דבר- לנצל את תוכנית הכוח הבאה במקסימום שאפשר

LiftHeavy:
הבאתי פעם (לפני שבועיים) אמרו שאני על 16, אל תדאג אני לא אנורקס
מטר 83 על משקל 96

Dave Grohl:
החיטוב (מבחינת קושי) לא ממש קשה לי האמת, כשאמרתי 'נישבר הזין' הכוונה יותר שאני רוצה להיתקדם ולנצל את הזמן באפקטיביות.

נערך לאחרונה:
אם ככה, אני לא רואה סיבה לא להמשיך את החיטוב, ולאחריו למשוך מאסה ארוכה מאוד.
הרי אתה יכול לעצור פה ולעשות עוד כמה חודשים מאסה ולחזור לחיטוב ופינגפונג כזה לעיתים תכופות ויכול להיות שתמצא את עצמך לא מתקדם הרבה במשקלים וחוזר לחיטוב, אבל זה רק השערות שלי...

מנסיון אישי שלי
וממה שאני מתרשם מאחרים
רוב ההתקדמות היא איפה שהוא בין 10 ל 16 א.ש
כדאי לך לחטב לכיוון ה 10-12% ומשם לעשות תוכנית כוח

זו אחת הסיבות שאני מחטב עכשיו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית