הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה,התייאשתי כבר.

Ophirui3455

משתמש מתחיל
46
7
נק' מוניטין:
37
46
7
התחלתי חיטוב בשעה טובה.
bmr-1837
rmr-3477
bmi-25
אלו הנתונים. אשמח להסבר קצר על מה זה בעצם rmr, ו bmr.
ואיך מתייחסים אליהם כשאני בחיטוב/מסה.
תודה רבה לעונים, תבורכו.

מה הנתונים
משקל, גיל, גובה, א.ש
יש תמונה?
מה תוכנית האימונים האחרונה שלך וכמה אתה מרים?
עושה אירובי? או עוד משהו חוץ מחדר כושר?

מה הנתונים
משקל, גיל, גובה, א.ש
יש תמונה?
שואל כדי להבין.
מה הקשר של התשובות לשאלות שלך למידע שהוא צריך? אם הוא ילמד קצת על הגוף/קלוריות וכו' זה לא יספיק?

• פותח/ת השרשור
מה הנתונים
משקל, גיל, גובה, א.ש
יש תמונה?
משקל:79
גובה176
גיל 25
מתאמן abc שלוש פעמים בשבוע.
אירובי פעמיים ביום בערך חמש קילומטר
משקלים: חזה- 90
סקוואט-90
פרס כתפיים- 40
אחוזי שומן-15

התחלתי חיטוב בשעה טובה.
bmr-1837
rmr-3477
bmi-25
אלו הנתונים. אשמח להסבר קצר על מה זה בעצם rmr, ו bmr.
ואיך מתייחסים אליהם כשאני בחיטוב/מסה.
תודה רבה לעונים, תבורכו.
BMR – הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate, מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים תקינים ותחזוקה של כל מערכות הגוף (לב, ריאה, מערכת העיכול ועוד).

RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את ה-BMR. ה RMR מוגדר למעשה כהכפלה של ה- BMR ב 1.2 (לאורך חיים יושבני).

EMR – מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate

תחזוקה – RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.

מאזן קלורי – הינו היחס בין הקלוריות הנכנסות ליוצאות, כך שבסופו של דבר קיימים 3 מצבים:

1. חיובי – אשר אומר שנכנסו לגופכם יותר קלוריות ממה שהוצאתם, ובעצם אתם נמצאים כרגע במאזן קלורי חיובי.

2. שלילי – אשר אומר שנכנסו פחות קלוריות ממה שגופכם דרש, ובעצם אתם נמצאים כרגע במאזן קלורי שלילי.

3. נטרלי (תחזוקה) – אשר אומר שהכנסתם את אותו מספר (או בקירוב לכך) הקלוריות שגופכם דרש ובעצם אתם נמצאים במאזן קלורי מאוזן. שימו לב, אם אתם עושים פעילות גופנית כלשהי, עליכם להוסיף את הקלוריות הנשרפות במאמץ למאזן הנטרלי שלכם. אם לא הוספתם קלוריות אלו, אתם נמצאים במאזן קלורי שלילי.

באופן עקרוני, כדי לעלות במשקל יש לקחת את הנטרלי(EMR+RMR - בימי אימון, בימים רגילים יש לקחת את הRMR,למרות שאני מאמין שכדאי לחשב לפי התחזוקה ולא RMR) ולהוסיף לו 300-500 קלוריות(תלוי כמה אתה רוצה לעלות בחודש, זוהי ההמלצה), כאשר עושים דבר זה אתה נחשב ב"מסה" - כלומר במאזן קלורי חיובי

וחיטוב הוא בדיוק ההפך, אתה מחסיר 300-500 קלוריות מהנטרלי, ואז אתה נחשב ב"חיטוב" - כלומר במאזן קלורי שלילי.

ממליץ לך לקרוא עוד מאמרים מומלצים:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר
מהו ה"דילואוד" ומתי חשוב ליישם אותו בתוכנית האימונים
חלון הזדמנויות אחרי אימון

מהי כמות החלבון המקסימלית שנספגת בארוחה בודדת?

המחשבונים באינטרנט לא מדוייקים בעליל. אם אני בהתחלת החיטוב שקלתי 120 קילו על 1.96 - הנייטרלי שלי היה 3800 ככה שאין מצב בחיים שלפי הנתונים שלך 3477 זה הנייטרלי שלך.

• פותח/ת השרשור
המחשבונים באינטרנט לא מדוייקים בעליל. אם אני בהתחלת החיטוב שקלתי 120 קילו על 1.96 - הנייטרלי שלי היה 3800 ככה שאין מצב בחיים שלפי הנתונים שלך 3477 זה הנייטרלי שלך.
אז מה עושים אחי? ובוקר אור לכולם.
היום מתחיל שנה ג בחינוך גופני.

אז מה עושים אחי? ובוקר אור לכולם.
היום מתחיל שנה ג בחינוך גופני.
אתה לוקח הערכה של מספר קלוריות מסויים
יש נוסחאות שאתה יכול לחשב לפיהם בערך
ובודק אותם למשל נתן לך 2000
אתה שבוע על 2000 ובודק אם אתה עולה או יורד
ולפי זה מתכונן
בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית