הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שייק קזאין במקום ארוחת בוקר

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
יש לי כרגע כמות די גדולה של אבקת קזאין שאני כבר לא משתמש. פעם הייתי שותה לפני שינה, אני חושב שזה גרם לי יותר להשמין מאשר לעלות מסת שריר לפי ההרגשה שלי, אז הפסקתי. בכל אופן, רוב הבקרים אין לי זמן להכין ארוחה, ככה שבד"כ ארוחת הבוקר שלי עד היום הייתה מסתכמת ביוגורט חלבון או שייק מי גבינה. חשבתי לעצמי למה שלא אשתמש באבקת הקזאין שיש לי כארוחת בוקר על בסיס קבוע וככה גם אחסוך באבקת מי גבינה וגם אנצל את הקזאין שיש לי שלא בשימוש.
מה חושבים? יש חסרונות לקזאין בבוקר? עדיף בכל זאת מי גבינה?
אני כרגע במסה אם זה משנה.

תודה מראש.

יש לי כרגע כמות די גדולה של אבקת קזאין שאני כבר לא משתמש. פעם הייתי שותה לפני שינה, אני חושב שזה גרם לי יותר להשמין מאשר לעלות מסת שריר לפי ההרגשה שלי, אז הפסקתי. בכל אופן, רוב הבקרים אין לי זמן להכין ארוחה, ככה שבד"כ ארוחת הבוקר שלי עד היום הייתה מסתכמת ביוגורט חלבון או שייק מי גבינה. חשבתי לעצמי למה שלא אשתמש באבקת הקזאין שיש לי כארוחת בוקר על בסיס קבוע וככה גם אחסוך באבקת מי גבינה וגם אנצל את הקזאין שיש לי שלא בשימוש.
מה חושבים? יש חסרונות לקזאין בבוקר? עדיף בכל זאת מי גבינה?
אני כרגע במסה אם זה משנה.

תודה מראש.

מה שיגרום לך להשמין זה לא מאכל כזה או אחר אלא מאזן קלורי חיוב גדול מידי ככה ששום אבקה לא גרמה לך להשמין. לגבי הקזאין, התעסקות בקקי - מה שחשוב זה הערכים הסופיים ולא כמה מהר/איטי נספג החלבון.

• פותח/ת השרשור
ידוע לי. אבל אני לא אוכל לפי תפריט ולא מקפיד על קלוריות. ככה שכנראה שאת הקלוריות שהכנסתי מהשייק לפני שינה לא הייתי "צריך" ולכן השמנתי מזה כנראה. יותר מזה, בלילה, אם יש בגוף אנרגיה זמינה מאוכל, הוא יפרק אותה. אם אין, הוא יפרק שומן. עוד סיבה למה אולי השמנתי מזה. אבל לא משנה, זה בכלל לא הנושא ששאלתי עליו.

לגבי ה"התעסקות בקקי", אם זה לא משנה, אז למה רוב המתאמנים צורכים חלבון ממקור מי גבינה לאחר אימון? למה ממליצים על כך? אם אני מבין נכון, לטענתך מקור החלבון לא משנה כלל, מה שמשנה זה כמות החלבון וכמות וקלוריות. לפיכך, אם אצרוך אבקת קזאין או סויה לאחר אימון במקום מי גבינה, גם אין לכך שום משמעות? טוב, אם כך אז אתה ממליץ על חלבון סויה? הוא הכי זול. מה שונה בינו לבין מי גבינה או קזאין אם סוג החלבון הוא "התעסקות בקקי"?

חלילה לא בא לזלזל במה שאתה אומר או משהו, שלא תבין משהו כזה. פשוט לא מסכים איתך בעניין הזה.

ידוע לי. אבל אני לא אוכל לפי תפריט ולא מקפיד על קלוריות. ככה שכנראה שאת הקלוריות שהכנסתי מהשייק לפני שינה לא הייתי "צריך" ולכן השמנתי מזה כנראה. יותר מזה, בלילה, אם יש בגוף אנרגיה זמינה מאוכל, הוא יפרק אותה. אם אין, הוא יפרק שומן. עוד סיבה למה אולי השמנתי מזה. אבל לא משנה, זה בכלל לא הנושא ששאלתי עליו.

לגבי ה"התעסקות בקקי", אם זה לא משנה, אז למה רוב המתאמנים צורכים חלבון ממקור מי גבינה לאחר אימון? למה ממליצים על כך? אם אני מבין נכון, לטענתך מקור החלבון לא משנה כלל, מה שמשנה זה כמות החלבון וכמות וקלוריות. לפיכך, אם אצרוך אבקת קזאין או סויה לאחר אימון במקום מי גבינה, גם אין לכך שום משמעות? טוב, אם כך אז אתה ממליץ על חלבון סויה? הוא הכי זול. מה שונה בינו לבין מי גבינה או קזאין אם סוג החלבון הוא "התעסקות בקקי"?

חלילה לא בא לזלזל במה שאתה אומר או משהו, שלא תבין משהו כזה. פשוט לא מסכים איתך בעניין הזה.
״יותר מזה, בלילה, אם יש בגוף אנרגיה זמינה מאוכל, הוא יפרק אותה. אם אין, הוא יפרק שומן״. מה?
ממליצים גם לקחת ספירולינה וכל שאר המזונות ״העל״ למה אתה לא צורך את זה אם זה כל כך מומלץ?! ומי ממליץ דווקא על מי גבינה? הרשתות שיווק שמין הסתם רוצים לעשות עלייך קופה?! מי עוד? מאמני כושר? אז ממליצים ו...?! מי גבינה נספג מהר יותר אבל זאת התעסקות בשטויות משום שמה תיתן לך בדיוק ספיגה מהירה אם לא הכנסת מספיק חלבון במשך כל היום? אגב, חלבון סויה נחשב לחלבון מלא אז לבריאות. וגם אם הוא לא היה מלא, אתה הרי לא תשתה רק אבקה כל היום אלא גם מזון מהחיי ככה שיהיו לך את כל החומצות האמינו שהגוף שלך צריך. כל האבקות אותו הדבר וזה לא משנה בכלל מהירות הספיגה אלא הערכים הסופיים. אתה יכול לא להסכים איתי, כולם פה יגידו אותו הדבר - מוזמן לחטט בפורום ולמצוא מחקרים בנושא הנ״ל.

• פותח/ת השרשור
בכל זמן שלא תאכל כמה שעות ולא תיהיה בגוף אנרגיה זמינה, הוא יפרק את עצמו, לא רק בלילה. פשוט זה קורה לרוב בלילה כי במהלך היום אתה כנראה לא תיהיה בצום של 6 שעות.
ממה שאני יודע, מהירות הספיגה היא לא הדבר היחיד שמבדיל בין סוגי החלבון. בכל סוג חלבון יש חומצות אמינו שונות שמזינות את הגוף. בחלבון מי הגבינה יש הכי הרבה חומצות אמינו שמזינות את גוף האדם. אני טועה?

בכל סוג חלבון יש חומצות אמינו שונות שמזינות את הגוף. בחלבון מי הגבינה יש הכי הרבה חומצות אמינו שמזינות את גוף האדם. אני טועה?
כן. בכל החלבונים יש את כל חומצות האמינו רק היחס שונה. במי גבינה יש יותר חומצת אמינו לאוצין שזו מפעילה כביכול את סנתוז/בניית השריר אבל זה לא כזה משנה כי יש את זה במקורות אחרים במינון מספק (חזה עוף לדוגמה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית