איך אני מאזן פער משמעותי בין הכתפיים?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
יש לי פער משמעותי בגודל של כתף ימין לשמאל... ברמה שאנשים התחילו להבין בזה וחולצות יושבות עלי עקום.

בנוסף זה גורם לי לכאבים.

מה שמוזר זה שמבחינת כוח אין הבדל גדול בין הכתפיים אלא רק בגודל...

עבדתי עכשיו תקופה של חודשיים עם דמבליל בלחיצה במקום מוט ולא ראיתי שיפור בעניין...

מה ניתן לעשות? להוסיף סט לכתף הקטנה יותר? לעבוד תקופה מסויימת רק על כתף שמאל ולתת להן להשתוות ע"י איבוד מסת שריר בכתף ימין?

מה שמפריע לי בעיקר זה כאבים שבאיך בעקבות כך... בצד החזק יותר...
כל הזמן אני מרגיש לחץ באיזור הטרךז וזה משגע אותי.

אם יש כאבים בכתף הגדולה יותר, ייתכן שיש לך שם נפיחות בגלל דלקת או משהו כזה ולכן היא גם גדולה יותר. מציע לך ללכת לבדוק את זה.

אם זו לא הבעיה אז אולי הבעיה היא באיך שאתה מבצע תרגילים. אולי אתה "מרמה" רק בצד אחד ולכן השריר התפתח יותר בצד השני. זה לא בהכרח בתרגיל של כתפיים אגב. יכול להיות גם בתרגיל של חזה עליון לדוגמא או יד אחורית אתה מערב את הכתף החזקה יותר מתוך הרגל ולא שם לב לזה. תנסה להקפיד לעבוד כמה שיותר נקי בכל תרגיל כרגע, ולשים לב אם יש לך נטייה להכניס לפעולה את הכתף החזקה יותר בתרגיל מסויים או להוציא את החלשה יותר מפעולה בתרגיל כתפיים מסויים.

כמו כן, תשתדל כמה שפחות לעבוד עם מוט וכמה שיותר לעבוד עם משקולות חופשיות, בכל התרגילים.

• פותח/ת השרשור
אם יש כאבים בכתף הגדולה יותר, ייתכן שיש לך שם נפיחות בגלל דלקת או משהו כזה ולכן היא גם גדולה יותר. מציע לך ללכת לבדוק את זה.

אם זו לא הבעיה אז אולי הבעיה היא באיך שאתה מבצע תרגילים. אולי אתה "מרמה" רק בצד אחד ולכן השריר התפתח יותר בצד השני. זה לא בהכרח בתרגיל של כתפיים אגב. יכול להיות גם בתרגיל של חזה עליון לדוגמא או יד אחורית אתה מערב את הכתף החזקה יותר מתוך הרגל ולא שם לב לזה. תנסה להקפיד לעבוד כמה שיותר נקי בכל תרגיל כרגע, ולשים לב אם יש לך נטייה להכניס לפעולה את הכתף החזקה יותר בתרגיל מסויים או להוציא את החלשה יותר מפעולה בתרגיל כתפיים מסויים.

כמו כן, תשתדל כמה שפחות לעבוד עם מוט וכמה שיותר לעבוד עם משקולות חופשיות, בכל התרגילים.

זאת אומרת להפסיק לעשות לחיצת חזה במוט? ולעבור לעבוד בדמבלים?

הכאב בכתף הוא לא כאב דלקתי, היו לי דלקות בעבר ואני יודע איך זה מרגיש... זה מעין לחץ שלא נגמר בטרפז ובצוואר וההסבר היחיד שאני יכול לחשוב כליו זה ההפרשים בין הכתפיים...

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרים משקל שמאפשר לך עבודה עם דאמבלים אז כן, תנסה לתקופה.

בעקרון הבנץ שלי הוא 75ק"ג לשישיות...
היום התחלתי את האימון עם 2 סטים של בנץ ואז החלטתי באמת לעבור לעבוד עם דמבלים... התחלתי עם 30ק"ג כל יום והאמת היה ממש לא נוח... כנראה צריך להתרגל

לדעתי החוסר איזון בכתפיים נגרם בגלל שעקב 3 שנים עם נשק על הכתף השמאלית היא צנחה למטה ובעקבות העניין הכתף הימנית נהייתה דומיננטית יותר בכמעט כל תרגיל אפשרי... שמתי לב לזה בעיקר בבנץ, אני מרגיש את הכתף הימנית עובדת חזק ואת הכתף השמאלית לא מרגיש בכלל

אז אעבור נכון לעכשיו לעבוד בדמבלים בלחיצות...
אעשה לחיצת כתפיים בדמבלים לשתי הכתפיים
ובנוסף אוסיף 3 סטים של הרחקה לצדדים לכתף החלשה בלבד... בשביל לנסות לצמצם את הפער

כמו שאמרו מומלץ לעבוד בדמבלים בזויות שונות לכתפיים, מתישהו תמצא איזה הפרש מורגש ותדע ששם תדע שהבעיה.

אם אתה מרגיש בעיה תנועתית ולא מצליח לבד - ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט ספורט.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו מומלץ לעבוד בדמבלים בזויות שונות לכתפיים, מתישהו תמצא איזה הפרש מורגש ותדע ששם תדע שהבעיה.

אם אתה מרגיש בעיה תנועתית ולא מצליח לבד - ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט ספורט.

האם לוותר הבנץ פרס שבו אני באמת מרגיש שכתף ימין עובדת חזק יותר משמאל ולהחליף אותו לדמבלים?

הבנץ שלי כרגע הוא 75kg לשישיות...
בדמבלים אני מצליח לדחוק רק 30ק"ג לשמיניות

האם לוותר הבנץ פרס שבו אני באמת מרגיש שכתף ימין עובדת חזק יותר משמאל ולהחליף אותו לדמבלים?
כן, תעשה ניסיון לתקופה ותראה מה אתה מרגיש. עבודה עם דאמבלים גם בכללי עדיפה לדעתי על מוט בתרגיל הזה. כשמגיעים למשקלים גבוהים אז כבר קשה ולא נוח לעבוד עם דאמבלים או שלעיתים גם אין דאמבלים במשקלים כאלה בחד"כ.

ייתכן שבדאמבלים תיהיה פחות טוב כרגע, אתה רגיל למוט והעבודה עם הדאמבלים מערבת עוד שרירים מייצבים שכנראה פחות מפותחים אצלך. לא נורא, תתאמן קצת ותגיע למה שהרמת עם המוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית