העמסת פחמימות - ניטרלי או מעל?

MonkeyD

מושעה
3,011
2,079
נק' מוניטין:
3,341
3,011
2,079
לא ביצעתי מעולם העמסת פחמימות ובכללי אני מרגיש שאני די תקוע מבחינת הירידה במשקל, גם שהתחלתי לרדת למינוס לא ירדתי דרמטית במשקל באותו חודש ככה שאני מניח שהגוף שלי לא סופח נוזלים ברמה מוגזמת, לא חושב שאמורה להיות לי יותר מידי בעיה לרדת ל12% שומן בערך (אני 15 כרגע לדעתי) אבל העניין הוא כזה, אני מעוניין להתחיל לרדת לאזור ה60-70 גרם פחמימה ביום ולסיים עם זה, השומן שלי גם ככה נמוך אין לי מה לחתוך מהשומן. החלבון היה די גבוה הורדתי ממנו קצת. אני מעדיף לעשות עכשיו העמסה לקראת הקיצוץ הזה בפחמימות כי גם ככה הפחמימה שלי נמוכה ולא עשיתי העמסות ככה שאני חושב שלא יהיה רעיון להיט בלי העמסה בלי כלום לעשות כזה קיצוץ.

ברור לי שעל כמות כזו של פחמימה אני אצטרך לבצע העמסת פחמימות כל שבוע (אם מישהו חושב אחרת מוזמן לתקן) אבל השאלה שלי היא כיצד לפעול באותו יום? לצרוך שומן? לא לצרוך בכלל? מעט? וגם בקשר לכמות הקלוריות היומית, להיות בפלוס או על ניטרלי? אם בפלוס אז כמה גדול בהשערה צריך להיות הפלוס

למי שאין כוח לקרוא:

1) להיות בפלוס או על ניטרלי ביום העמסת פחמימות - אם פלוס, כמה גדול?
2) לצרוך שומן כרגיל / קצת / בכלל לא
3) 60-70 גרם פחמימה בשבוע - כל כמה זמן העמסה?

לא ביצעתי מעולם העמסת פחמימות ובכללי אני מרגיש שאני די תקוע מבחינת הירידה במשקל, גם שהתחלתי לרדת למינוס לא ירדתי דרמטית במשקל באותו חודש ככה שאני מניח שהגוף שלי לא סופח נוזלים ברמה מוגזמת, לא חושב שאמורה להיות לי יותר מידי בעיה לרדת ל12% שומן בערך (אני 15 כרגע לדעתי) אבל העניין הוא כזה, אני מעוניין להתחיל לרדת לאזור ה60-70 גרם פחמימה ביום ולסיים עם זה, השומן שלי גם ככה נמוך אין לי מה לחתוך מהשומן. החלבון היה די גבוה הורדתי ממנו קצת. אני מעדיף לעשות עכשיו העמסה לקראת הקיצוץ הזה בפחמימות כי גם ככה הפחמימה שלי נמוכה ולא עשיתי העמסות ככה שאני חושב שלא יהיה רעיון להיט בלי העמסה בלי כלום לעשות כזה קיצוץ.

ברור לי שעל כמות כזו של פחמימה אני אצטרך לבצע העמסת פחמימות כל שבוע (אם מישהו חושב אחרת מוזמן לתקן) אבל השאלה שלי היא כיצד לפעול באותו יום? לצרוך שומן? לא לצרוך בכלל? מעט? וגם בקשר לכמות הקלוריות היומית, להיות בפלוס או על ניטרלי? אם בפלוס אז כמה גדול בהשערה צריך להיות הפלוס

למי שאין כוח לקרוא:

1) להיות בפלוס או על ניטרלי ביום העמסת פחמימות - אם פלוס, כמה גדול?
2) לצרוך שומן כרגיל / קצת / בכלל לא
3) 60-70 גרם פחמימה בשבוע - כל כמה זמן העמסה?

ציטוט מתוך המאמר המעודכן בפורטל ״העמסת פחמימות, או יותר נכון לומר יציאה ממאזן קלורי שלילי לנטרלי או חיובי קל אחת ל X זמן, היא אינה חיונית מבחינה פיזיולוגית, אך יתכן ויש לה אפקטים פסיכולוגים משמעותיים לחלק מהאנשים״. הדרך היחידה זה מאזן קלורי שלילי. אם אתה תקוע על המשקל כבר כמה שבועות, תגדיל את הגרעון. במידה והגעתה למצב שכמות הקלוריות קטנה מידי ושקשה לך להתמודד עם הרעב, תוסיף אירובי..

• פותח/ת השרשור
אין צורך לבצע העמסת פחמימות מבחינה פיזיולוגית - זה לא מה שיעזור לך להמשיך לרדת במשקל. הדרך היחידה זה מאזן קלורי שלילי. אם אתה תקוע על המשקל כבר כמה שבועות, תגדיל את הגרעון. במידה והגעתה למצב שכמות הקלוריות קטנה מידי ושקשה לך להתמודד עם הרעב, תוסיף אירובי..

מעניין, האמת שחיפשתי את הנושא של העמסת פחמימות פה בפורום ואנשים ממש שינו את דעתם בצורה דרסטית (מנהלים וכו') בשנת 2016 אני קורא שהם אומרים זה מעולה! משפר רגישות אינסולין וכו' וב2018 אין צורך בזה! וכו' בגלל זה פתחתי את הפוסט הזה, אני בהתלבטות אם ללכת על זה או שלא.

מעניין, האמת שחיפשתי את הנושא של העמסת פחמימות פה בפורום ואנשים ממש שינו את דעתם בצורה דרסטית (מנהלים וכו') בשנת 2016 אני קורא שהם אומרים זה מעולה! משפר רגישות אינסולין וכו' וב2018 אין צורך בזה! וכו' בגלל זה פתחתי את הפוסט הזה, אני בהתלבטות אם ללכת על זה או שלא.
״העמסת פחמימות, או יותר נכון לומר יציאה ממאזן קלורי שלילי לנטרלי או חיובי קל אחת ל X זמן, היא אינה חיונית מבחינה פיזיולוגית, אך יתכן ויש לה אפקטים פסיכולוגים משמעותיים לחלק מהאנשים״. ציטוט מהמאמר המעודכן בפורטל.

יש הבדל של שנתיים.. דברים משתנים אתה יודע..

• פותח/ת השרשור
״העמסת פחמימות, או יותר נכון לומר יציאה ממאזן קלורי שלילי לנטרלי או חיובי קל אחת ל X זמן, היא אינה חיונית מבחינה פיזיולוגית, אך יתכן ויש לה אפקטים פסיכולוגים משמעותיים לחלק מהאנשים״. ציטוט מהמאמר המעודכן בפורטל.

יש הבדל של שנתיים.. דברים משתנים אתה יודע..

מה פסיכולוגי מה אני כוסית, או שזה עובד או שלא. אם אין לזה תועלת פיזיולוגית אני אמשיך כרגיל עם אירובי ומינוס ופחמימה של ילד אפריקאי.

אני גם אשמח לתשובה מנומקת למה בפורום טוענים שזה לא חשוב,
כאילו אין משמעות לגליקוגן? או שהוא לא מושפע רק מפחמימות?

• פותח/ת השרשור
אני גם אשמח לתשובה מנומקת למה בפורום טוענים שזה לא חשוב,
כאילו אין משמעות לגליקוגן? או שהוא לא מושפע רק מפחמימות?

באמת מסקרן מה קרה מ2016 עד ל2018 שהתגובות השתנו פשוט ב180 מעלות לא פחות

מה פסיכולוגי מה אני כוסית, או שזה עובד או שלא. אם אין לזה תועלת פיזיולוגית אני אמשיך כרגיל עם אירובי ומינוס ופחמימה של ילד אפריקאי.
מה זה קשור לכוסית? יש אנשים שקשה להם להכניס 1500 ק ביום אז פעם פעמיים בשבוע הם רוצים להשתחרר קצת. אין בזה שום בושה.

• פותח/ת השרשור
מה זה קשור לכוסית? יש אנשים שקשה להם להכניס 1500 ק ביום אז פעם פעמיים בשבוע הם רוצים להשתחרר קצת. אין בזה שום בושה.

כל אחד והמנטליות שלו, אני בעד מה שעובד לא בעד מה שנוח. אל תיקח ברצינות רבה מידי את המילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית