הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נכות וירידה באחוזי שומן?

ארוסה הרוסה

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
ביתי
היי! קצת רקע שתבינו במה מדובר.. אני נכת צה"ל שעוקבת ממש בהקפדה על הmacros כבר בערך חודש
אני שוקלת כרגע 80 והגובה 162. בת 22 עם כ47%שומן גוף. אוכלת 1200 קל' ביום בשיטת 60-20-20.
אני מרוצה בינתיים, הספקתי לרדת כבר בשבועיים הראשונים במשקל. הבעיה שלי היא הפן הפיזי, שכן אני מוגבלת בתנועה ומתקשה מאוד בהזזת הגפיים. אני חולת תסמונת כאב שהתפתחה משבר מאמץ בעמוד השדרה. (תקף אותי בגדוד, הייתי שפיצית מבחינת כושר גופני כנערה).
אני מעוניינת להוריד באחוזי השומן עד 25% ולהגיע למשקל של כ65 קילו.

האם באמת אוכל להגיע לתוצאה שאני מקווה לה? האם החוסר בתנועתיות מונע ממני הורדה באחוזי שומן? ואם זה אפשרי לדעתך, בכמה זמן אוכל לעשות זאת?

אגב... חדשה כאן ושמחה כל כך לראות שיש מקום טוב ישראלי לשתף ולהסכיל בתחום הבודיבילדינג- במיוחד גם לנשים!

א. את לא חייבת לעשות פעילות גופנית בשביל לרדת במשקל. את פשוט תצטרכי כנראה לאכול פחות. אם לדוגמא ביום את שורפת 1500 קלוריות, אז בשביל לרדת במשקל תצטרכי לאכול פחות מ- 1500. אם תעשי פעילות גופנית באותו יום את תשרפי נניח 2000 קלוריות, את תוכלי לאכול יותר או לאכול אותו דבר ולרדת במשקל מהר יותר.

ב. אולי תוכלי למצוא פעילות גופנית שתתאים לך. למה שלא תקחי ייעוץ אצל מאמן כושר שהוא גם תזונאי ותבני תוכנית כזאת שתאפשר לך לרדת במשקל ביעילות? יש גם כאן באתר מאמנים שנותנים ייעוץ כזה.

לדעתי במקרה שיש לך מקרה שונה, צריך הכוונה ממישהו מוסמך
שתוכלי למצוא כאן באתר
באופן כללי כמו שאמרו לך מעלי, לא חייב אימונים... האימונים עוזרים לשמור על השריר

1200 נשמע לי מאוד נמוך וקשה לשמור לאורך זמן.
לגבי אימונים, אני לא מודע למגבלות שלך, אבל שווה לבדוק מה כן ניתן לעשות כי יש אלמנט בריאותי בלהיות פעיל גופנית.

אני לא מכיר את המקרה שלך, אבל גם לחברה שלי יש נכות (וריאציה של דלקת פרקים) ובלי אימונים היא לא הייתה במצב בריאותי תקין יחסית. כמובן שצריך להתאים בהתאם למגבלות.

האם באמת אוכל להגיע לתוצאה שאני מקווה לה? האם החוסר בתנועתיות מונע ממני הורדה באחוזי שומן? ואם זה אפשרי לדעתך, בכמה זמן אוכל לעשות זאת?
תוכלי להגיע לכך רק מתפריט. בהתחלה גם התוצאות יהיו מהירות יחסית וככל שתרדי במשקל זה יאט את הקצב כי הגרעון הקלורי יקטן (מאחר ותשקלי פחות אז תשרפי פחות ביומיום). אין בעיה לרדת ל-1200 קל'/יום כל עוד יש מספיק חלבון/שומן, ויטמינים ומינרלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית