הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר פרופורציה בכתפיים

superman121

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
יש לי חוסר פרופורציה רציני בין כתף ימין לשמאל...
כתף ימין גדולה יותר ויפה יותר(גם יד ימין היד החזקה שלי)
אבל בכל התרגילים שני הידיים מתפקדות כמעט אותו דבר.. שניהם בעלי אותו כוח בערך ועם אותה טכניקה גם בדמבלים וגם במוט
איך אני יכול לתקן דבר כזה... אם בכלל?

אתה יכול לנסות לתת יותר דגש מנטלי בתרגילים ליד שמאל, להוסיף עוד חלק לאחד האימונים רק של יד שמאל עד שתרגיש שאתה במצב טוב
אף אחד לא סימטרי, אבל אתה יכול לשאוף לזה, דברים כמו כתפיים יותר "רגישים" לאי סימטריה מאשרים רגליים (אלה אם אתה ספורטאי בדברים כמו כדורסל, כדורגל ...)
כי אתה משתמש ביד ימין יותר ביום יום והשליטה שלך ביד טובה יותר
הייתי ממליץ את התרגילים הבאים עם דגש ליד שמאל (תעשה בשתי הידיים אבל בימין יהיה לך קל ובשמאל קשה)

לחיצת כתפיים יד אחת (אם יש קטלבל אז הכי טוב כשאתה מחזיק אותו מהידית הפוך - כך שהוא מסתכל למעלה)

שכיבות סמיכה - אם עשית על היד החזקה אי פעם אז כדאי שתעשה גם על החלשה (כנ"ל מתח, דגל וכו' )

אם אתה בא מספורט כדור או כמעט כל ספורט שיש בו שימוש בידיים תחפש דרך להכניס יותר את יד שמאל שלך

תליה ממתח על יד אחת

פלאנק יד אחת

ותרגילי כתפיים כללים למסה עם משקלים קלים-בינוניים עם דגש על שליטה והרגשת השריר

לאט לאט תוסיף חלק מאלה ואחרי כמה חודשים לדעתי תוכל להרגיש שיפור (תנסה למדוד ממש קל לאבד מוטיבציה ופשוט להישען על מה שאתה טוב בו -יד ימין)
הרבה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות לתת יותר דגש מנטלי בתרגילים ליד שמאל, להוסיף עוד חלק לאחד האימונים רק של יד שמאל עד שתרגיש שאתה במצב טוב
אף אחד לא סימטרי, אבל אתה יכול לשאוף לזה, דברים כמו כתפיים יותר "רגישים" לאי סימטריה מאשרים רגליים (אלה אם אתה ספורטאי בדברים כמו כדורסל, כדורגל ...)
כי אתה משתמש ביד ימין יותר ביום יום והשליטה שלך ביד טובה יותר
הייתי ממליץ את התרגילים הבאים עם דגש ליד שמאל (תעשה בשתי הידיים אבל בימין יהיה לך קל ובשמאל קשה)

לחיצת כתפיים יד אחת (אם יש קטלבל אז הכי טוב כשאתה מחזיק אותו מהידית הפוך - כך שהוא מסתכל למעלה)

שכיבות סמיכה - אם עשית על היד החזקה אי פעם אז כדאי שתעשה גם על החלשה (כנ"ל מתח, דגל וכו' )

אם אתה בא מספורט כדור או כמעט כל ספורט שיש בו שימוש בידיים תחפש דרך להכניס יותר את יד שמאל שלך

תליה ממתח על יד אחת

פלאנק יד אחת

ותרגילי כתפיים כללים למסה עם משקלים קלים-בינוניים עם דגש על שליטה והרגשת השריר

לאט לאט תוסיף חלק מאלה ואחרי כמה חודשים לדעתי תוכל להרגיש שיפור (תנסה למדוד ממש קל לאבד מוטיבציה ופשוט להישען על מה שאתה טוב בו -יד ימין)
הרבה בהצלחה
הבעיה היא שאני אותו כוח בשני הכתפיים(כאילו בערך אותו כוח.. יד ימין טיפה יותר כי יותר נוח) אבל ההבדל עצום.. במיוחד בכתף קידמית ואחורית

אני אישית גם סובל מאי סימטריה...
שמתי לב שבבנץ כתף ימין שלי שהיא החזקה עובדת הרבה יותר מכתף שמאל...

תבדוק אולי גם אצלך יש תרגיל כלשהו שבו הכתף הגדולה תופסת יותר דומיננטיות...

אני כרגע עברתי לעבוד בדמבלים בכל הלחיצות ומוסיף 3 סטים של ההרחקות לצדדים לכתף הקטנה יותר... מקווה שיעזור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית