הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קונסטנטין הלך לעולמו

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
52CCCBA9-4449-4565-AC10-6FA467E23C9F.png
מה לעזאזל??? זה אמיתי? גם באינסטגראם שלו פורסם. למישהו יש מושג מה קרה לו?

נערך לאחרונה:
TheTzadik רשם את ההגדרה המדוייקת לגזענות
אתה יודע, יש מלחמות, מחלוקות והרבה דברים שקורים בלי קשר לגזענות

אז תקרא שוב,כי אין ספק שלא הבנת שום דבר.
לא לסמוך/לאהוב ערבים כי הם באשר היותם ערבים זו גזענות.

אם הוא היה רושם שהוא שונא ערבים בהיותם ערבים אז אפשר להגיד שהוא גזען
אבל אם אתה לא אוהב קבוצה מסויימת מסיבות מוצדקות, איפה הגזענות פה?
אני לא חושב שנכון להכליל כמוהו אבל זה עדיין לא בהכרח אומר שהוא גזען
חוץ מזה שזה ברור שאם כבר רוב הגזענות/שנאה נמצאת אצל ערבים כי הפיגועים מוכיחים זאת

להגיד שכל הערבים מחבלים זאת גזענות. אבל העובדה היא שכל ערבי עלול להיות מחבל ואתה לא באמת יכול לדעת את זה. אז לא לסמוך על ערבי בגלל שהוא עלול להיות פנאטי שרוצה להרוג אותי זאת לא גזענות, זה היגיון ויצר הישרדותי

אם הוא היה רושם שהוא שונא ערבים בהיותם ערבים אז אפשר להגיד שהוא גזען
אבל אם אתה לא אוהב קבוצה מסויימת מסיבות מוצדקות, איפה הגזענות פה?
אני לא חושב שנכון להכליל כמוהו אבל זה עדיין לא בהכרח אומר שהוא גזען
חוץ מזה שזה ברור שאם כבר רוב הגזענות/שנאה נמצאת אצל ערבים כי הפיגועים מוכיחים זאת

תגדיר סיבות מוצדקות לכך שאתה לא רוצה אף ערבי בארץ.

להגיד שכל הערבים מחבלים זאת גזענות. אבל העובדה היא שכל ערבי עלול להיות מחבל ואתה לא באמת יכול לדעת את זה. אז לא לסמוך על ערבי בגלל שהוא עלול להיות פנאטי שרוצה להרוג אותי זאת לא גזענות, זה היגיון ויצר הישרדותי

על סמך מה אתה אומר שכל ערבי עלול להיות מחבל?

הוא אמר את זה, לא אני. רשמתי כבר שאני לא חושב שזה מוצדק להגיד אף ערבי,
מצ אחר אני מבין למה הוא חושב ככה וזה לא בהכרך הופך אותו לגזעני

מחבלים הגיעו מכל הגוונים של החברה הערבית: פלסטינים, ערבים ישראלים, עניים ועשירים, משכילים ולא משכילים. אז כן, כל ערבי עלול להיות מחבל. האם ההסתברות לזה גבוהה? לא כל כך. אבל לא יודע מה איתך, אני לא מתכנן להיות קורבן של הסטטיסטיקה וליפול דווקא על האחד שכן.

קראתי לא נכון סורי (נערך)

@Sonoss
ולבסוף מגיע שלב הסתירות.

מחבלים הגיעו מכל הגוונים של החברה הערבית: פלסטינים, ערבים ישראלים, עניים ועשירים, משכילים ולא משכילים. אז כן, כל ערבי עלול להיות מחבל. האם ההסתברות לזה גבוהה? לא כל כך. אבל לא יודע מה איתך, אני לא מתכנן להיות קורבן של הסטטיסטיקה וליפול דווקא על האחד שכן.

אז יש מצב שמחר אני רואה אותך כחלק מקבוצת לה פמיליה שורף דגלי פלסטין?

"אני לא מתכנן להיות קורבן של הסטטיסטיקה וליפול דווקא על האחד שכן"
מה אתה כבר יכול לעשות?

@Sonoss
ולבסוף מגיע שלב הסתירות.

מה אתה כבר יכול לעשות?
@Sonoss
ולבסוף מגיע שלב הסתירות.

מה אתה כבר יכול לעשות?

אין סתירה. רוב המוסלמים לא טרוריסטים, אבל רוב הטרוריסטים באו מהאסלאם,
ואם לא היה אסלאם לא היו טרוריסטים.
אם תאורתית אתה מעדיף שלא היו פה ערבים בכלל כי אז לא יהיו פה מלחמות, פיגועים ושהמון כסף לא ישפך על הצבא,
אז זה לא הופך אותך לגזען

גזענות זה לשייך לכל פרט ופרט תכונות גזעניות בשל מוצאו, אתה הסקת שהוא גזען כי הוא הכליל את כל הערבים,
אבל זה שהוא הכליל את כל הערבים לא בהכרח כי הוא גזען אלא כי הוא יודע שהטרור בא משם ואתה לא יכול להצביע על מי שונא אותך ומי לא

בעזהי"ת

אין סתירה. רוב המוסלמים לא טרוריסטים, אבל רוב הטרוריסטים באו מהאסלאם,
ואם לא היה אסלאם לא היו טרוריסטים.
אם תאורתית אתה מעדיף שלא היו פה ערבים בכלל כי אז לא יהיו פה מלחמות, פיגועים ושהמון כסף לא ישפך על הצבא,
אז זה לא הופך אותך לגזען

לא הופך אותך לגזען, אבל מציב מדרון חלקלק משהו, לתהומות אנושיים גרועים שאינם פחותים מאשר אלה שהגזענות הובילה עדיהם.

ציבור אנשים מחזיק בתוכו חפים מפשע רבים, לא רק נשים וזקנים וילדים שבלאו הכי לא מעורבים בשום מהלך מלחמתי כנגד אף אחד, אלא גם רבים שמהווים לא פחות ממך קורבן לטרור היוצא מתוכם (בעבודת הדוקטורט שלו אודות ההיסטוריה הצבאית של רודזיה, הציג ד"ר יגיל הנקין נקודה חשובה מאוד: זרז לא מבוטל לתמיכה העממית בפעולות הטרור של לוחמי הגרילה, לא הגיע מתוך תמיכה אדיאולוגית במהלכיהם, אלא מפחד לאשר יתרחש לזה שלא יתמוך בהם. נחשוב רגע על פעיל השמאל עזרא נאווי - אשר בעקבות מידע שמסר, הגיעו לכאורה פלסטינים לחקירות עינויים ואף רצח, במרתפי המשטרה הפלסטינית, בחשד למכירת קרקעות ליהודים. מעניין מישהו? לא ממש. די ברור שנאווי לא ישב בכלא למשך שנים ממושכות, אם בכלל. המסר הישראלי להמון הפלסטיני, אם כן, הוא: עדיף לכם ליישר קו עם הטרור הפלסטיני, היות ולאף אחד לא אכפת ממה שיקרה לכם באם לא תעשו כן). למרות שהרבה יותר קל לומר: "אם אין ערבים אין פיגועים", ולמרות שברמת המתמטיקה זה אפילו נכון, אסור לנו לומר אמירות כאלה, ובאותו האופן שאין ביכולת לומר: אם לא תהיה שכונת התקוה, לא יהיו עבריינים, אז יאללה: איפה החימוש התרמובארי.

בעזהי"ת

לא הופך אותך לגזען, אבל מסכן אותך להגיע לתהומות אנושיים גרועים לא פחות מאשר אלה שהגזענות הובילה עדיהם.

ציבור אנשים מחזיק בתוכו חפים מפשע רבים, לא רק נשים וזקנים וילדים שבלאו הכי לא מעורבים בשום מהלך מלחמתי כנגד אף אחד, אלא גם אנשים רבים אשר מהווים לא פחות ממך קורבן לטרור היוצא מתוכם (בעבודת הדוקטורט שלו אודות ההיסטוריה הצבאית של רודזיה, הציג אחי - ד"ר יגיל הנקין נקודה חשובה מאוד: זרז לא מבוטל לתמיכה העממית בפעולות הטרור של לוחמי הגרילה, לא הגיע מתוך תמיכה אדיאולוגית במהלכיהם, אלא מפחד לאשר יתרחש לזה שלא יתמוך בהם. נחשוב רגע על פעיל השמאל עזרא נאווי - אשר בעקבות מידע שמסר, הגיעו לכאורה פלסטינים לחקירות עינויים ואף רצח, במרתפי המשטרה הפלסטינית, בחשד למכירת קרקעות ליהודים. מעניין מישהו? לא ממש. די ברור שנאווי לא ישב בכלא למשך שנים ממושכות, אם בכלל. המסר הישראלי להמון הפלסטיני, אם כן, הוא: עדיף לכם ליישר קו עם הטרור הפלסטיני, היות ולאף אחד לא אכפת ממה שיקרה לכם באם לא תעשו כן), וכל כמה שמאוד קל לומר: "אם אין ערבים אין פיגועים", כי אכן אם לא יהיו כאן ערבים לא יהיו מעשי טרור מצד חלקים כאלה ואחרים באוכלוסיה הערבית, אסור לנו לומר אמירות כאלה. באותה מידה אני יכול לומר: אם לא תהיה שכונת התקוה, לא יהיו עבריינים, אז יאללה: איפה החימוש התרמובארי.

אני מסכים עם מה שאמרת, ואני גם לא בעד ימין קיצנוי במקרה ואולי חשבת שזה משתמע מדבריי
רק הבהרתי לו למה אפשר להבין מישהו שטוען שמעדיף שלא היו פה ערבים בכלל
שכונת התקווה דוגמא קצת פחות טובה לדעתי כי מי שהכי יסבול מאותם עבריינים זאת השכונה עצמה,
גם אם אני מהשכונה וגם אם אני לא, אין לי סיבה מוצדקת להעדיף שכל השכונה לא הייתה קיימת, בנוסף אתה יכול להצביע מי עבריין ומי לא

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קובעת כי הערבים (22% מאוכלוסית הארץ) אחראים על 65% מהפשיעה.

אם תשמעו על פשע שנעשה ותניחו שזה ערבי - זו גזענות או הבחנה מציאותית סטטיסטית?

הטיפשים הארורים פה יגידו גזענות, למי שיש בינה יבין שזו הבחנה.

יום טוב

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קובעת כי הערבים (22% מאוכלוסית הארץ) אחראים על 65% מהפשיעה.

אם תשמעו על פשע שנעשה ותניחו שזה ערבי - זו גזענות או הבחנה מציאותית סטטיסטית?

הטיפשים הארורים פה יגידו גזענות, למי שיש בינה יבין שזו הבחנה.

יום טוב
יש הבדל בין סטטיסטיקה מבוססת לבין הגיעה הסובייקטיבית שלך ש90% מהערבים בארץ רוצים אותך מת.
עדיין היה נשלח לאושוויץ בדיוק כמו חסיד פולני סטריאוטיפי
לא מדויק, היו לא מעט יהודים ששירתו בשורות הוורמאכט, חלק לא קטן לקח חלק גם במלחמת העולם הראשונה.

ולנושא הכללי של ההודעה, שאתה מקבץ ביחד קבוצה אתנית שלמה (או 90% ממנה, זה לא באמת משנה) ואומר שהם רוצים אותך מת רק כי הם ערבים ואתה יהודי זו גזענות (כמו שאמרתי קודם, מוצדקת או לא זה כבר סיפור אחר). העניין המרכזי שמפריע לי בדיון כאן הוא שיש זעקת Oy vey אדירה כלפי קונסטנטינוב והאשמות בגזענות, אבל מצד שני כשאתה (לא אתה ספציפית, אלה השיח הכללי פה) גזען זה בסדר. לא אכפת לי אם מישהו גזען/מכליל/בעל דעה קדומה כלפי מישהו עקב מוצאו. מפריע לי לראות את ההתפלאות כשהדבר חוזר חזרה כלפי אותו אדם והוא בתגובה אומר ''ימח שמו, גזען נאלח", או משהו בסגנון הזה.

רב המוחלט מהערבים הישראלים נתנו מנדט לאנשים שאוחזים בדעות האלו כדי לייצג אותם (לא רוצים אותנו פה) , ומיעוט בחר במפלגות לפי מדיניות חברתית כלכלית וביטחונית (כמו ערבים שמצביעים לשס, כולנו וכו)

להתעלם מהמציאות לא יעזור.

והנתון הזה הרבה יותר מבוסס מכמה מספרים מאפשר לשלוף מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כי זו כבר לא ״סטטיסטיקה״ אלא מיפוי מדויק ומלא של הדעה הערבית הישראלית.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

לא מדויק, היו לא מעט יהודים ששירתו בשורות הוורמאכט, חלק לא קטן לקח חלק גם במלחמת העולם הראשונה.

אני קצר מאוד בזמן, לכן אתייחס רק לנקודה הזו. אתה מדבר על המישלינגה, ראה ערך ויקי. ונכון, עשרות אלפים מהם שירתו במלחמת העולם השנייה בורמאכט (להבהיר: ורמאכט אינו שמו של הצבא הנאצי, אלא של זרוע היבשה שלו. מישלינגה כמובן שירתו גם בלופטוואפה ובקריגסמרינה - אך לא בס.ס.) אולם אין לזאת מאומה מאשר כתבתי. יהודים שלא זכו באמצעות מוצאם למעמד מישלנגה, אפילו שירתו תחת הצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה ואפילו הצטיינו עד כדי עיטור בצלב הברזל, עדיין נשלחו לאחר כבוד, בין אם לטרזינשטט ובין אם לאושוויץ (פרימו לוי מספר על אחד מהם, איתו באושוויץ), ולא הועילה להם במאומה נאמנותם לגרמניה.

קח ארנסט הס, מפקדו של היטלר במלחמת העולם הראשונה, חייל מעוטר שקודם בדרגה ונפצע לא אחת, זכה אמנם באופן יוצא דופן להגנה אישית מצד היטלר, אך לא לזמן רב: בסופו של דבר הוא עצמו נשלח למחנה מילברטשופן, ואחותו נרצחה באושוויץ, וכל זאת כשבפועל מדובר על משפחה עם אב ארי, שילדיה הוטבלו לנצרות בינקותם ומעולם לא זיהו את עצמם כיהודים.

אפילו נוצרי בדתו, לוחם מצטיין בצבא הגרמני, ועוד בעל 'פרוטקציה' אישית מהיטלר, גורש למחנה ריכוז, וחלק ממשפחתו נרצח. לא הועילה לו במאומה ההזדהות עם הלאום הגרמני. וזה ההבדל בין לאומנות וגזענות.

@Sonoss
ולבסוף מגיע שלב הסתירות.

מה אתה כבר יכול לעשות?
מה שאני יכול לעשות זה להיות זהיר ועירני ליד ערבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית