הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי דומס וכאב..

NOBODY3

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
איך אתם מבדילים בין כאב דומס שזה נורמלי אחרי אימון....לבין כאב שהוא כתוצאה ממשו לקוי שעשית?

קשה להסביר, אבל אם הכאב הוא נקודתי זה יותר ''מדאיג'' נניח אם כל היד אחורית תפוסה אתה מניח שזה דומס
אבל אם זה נקודה מאוד ספציפית, אולי זה משהו אחר...מבין? אבל זה יותר עניין של תחושה

זה מדריך לא הסבר
אני יכול גם להסביר אבל האמת שאין לי כוח.

בכל מקרה, @maxash962 אם אתה לא מוגבל בתנועה, אני מניח שזה דומס משום שברגע שתתחיל להזרים דם לשרירים תשחרר את החומצה הלקטית מהשרירים התפוסים.. בכאב דלקתי אתה פשוט תיהיה מוגבל בתנועה והכאב לרוב רק יחמיר.

אבל לא תמיד הכאב הוא קיצוני ולכן יש כאלו שלא בטוחים, בעיקר כאלו שלא מבינים בזה יותר מידי

שמע להגיד לך כאחד עם דלקת בכתף (לא חמורה אבל כן גורמת לכאבים) 2 פריצות דיסק ו 3 בלטים - אתה לא מרגיש כאב נוראי בזמן תנועה אבל בכל זאת מרגיש כאב מסויים. בדומס זה לא ככה כי אם תשים לב, ברגע שתתחיל להזרים דם לשריר, הכאב יפסק ואולי גם לא יחזור לאחר האימון מה שלא ניתן להגיד על דלק/כאב מסויים בשריר.

שמע להגיד לך כאחד עם דלקת בכתף (לא חמורה אבל כן גורמת לכאבים) 2 פריצות דיסק ו 3 בלטים - אתה לא מרגיש כאב נוראי בזמן תנועה אבל בכל זאת מרגיש כאב מסויים. בדומס זה לא ככה כי אם תשים לב, ברגע שתתחיל להזרים דם לשריר, הכאב יפסק ואולי גם לא יחזור לאחר האימון מה שלא ניתן להגיד על דלק/כאב מסויים בשריר.

ממה הפריצות / בלטים? שמתי לב הפורום פה מפוצץ באנשים עם בעיות גב

• פותח/ת השרשור

בכל מקרה, @maxash962 אם אתה לא מוגבל בתנועה, אני מניח שזה דומס משום שברגע שתתחיל להזרים דם לשרירים תשחרר את החומצה הלקטית מהשרירים התפוסים.. בכאב דלקתי אתה פשוט תיהיה מוגבל בתנועה והכאב לרוב רק יחמיר.
בוא נגיד אתה עושה סקוואט חזק ומרגיש נגיד גב וזה כאב איום וכואב אבל זה עובר אחרי יום יומיים...ואתה בטוח בטכניקה ובודק אותה איך אתה בטוח שזה דומס זאת הבעיה
אני חוויתי מלא כאב בחיים שלי בוא נגיד שיכולתי להבדיל בין כאב טוב לרע רק בכתפיים וידיים בגב בחיים לא הצלחתי להבדיל...

בוא נגיד אתה עושה סקוואט חזק ומרגיש נגיד גב וזה כאב איום וכואב אבל זה עובר אחרי יום יומיים...ואתה בטוח בטכניקה ובודק אותה איך אתה בטוח שזה דומס זאת הבעיה
אני חוויתי מלא כאב בחיים שלי בוא נגיד שיכולתי להבדיל בין כאב טוב לרע רק בכתפיים וידיים בגב בחיים לא הצלחתי להבדיל...
קודם כל עם יש לך כאב איום גם עם טכניקה נכונה, אתה פשוט לא תמשיך לעשות את התרגיל כי זה יהיה בילתי נסבל. בדומס זה לא ככה אלא ההיפך - תשים לב שבזמן אימון הכאב פשוט עובר. בכל מקרה, אתה תדע בוודאות אם זה דומס או דלקת. כל עוד אתה מצליח להמשיך להתאמן ולא מוגבל בתנועה הכל בסדר.

שו חומצה לקטית?
-הגוף מפנה אותה בתוך דקות!

הגוף הוא לא טיפש. כשיש משהו לא בסדר אתה תדע את זה.
הגוף הוא כן טיפש, וכאבים יכולים להופיע ללא 'ממצאים', ו-'ממצאים' יכולים להתקיים גם ללא כאב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית