הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להוסיף קצת נפח לכתפיים, מה תמליצו?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
אלה הימי A שלי נכון לעכשיו... רוצה להוסיף קצת נפח לכתפיים, מה ממליצים?

A1
בנץ פרס - 4x6
לחיצת כתפיים בדמבלים - 4x8-10
לחיצת חזה במשקולות בשיפוע חיובי - 3x8-10
פרפר בכבלים - 3x10
Skull crushers - 3x8
פשיטת מרפקים בכבלים - 4x10-12
הנפת משקולות לצדדים - 3x10

A2
לחיצת כתפיים במוט 4x6
בנץ פרס - 4x8
פרפר בכבלים - 3x10
Skull crushers - 3x8

לא חושב שצריך, הייתי מוסיף לכתף אחורית אבל לא לקדמית וצדדית שגם ככה יש מספיק לדעתי

אתה יכול לדעתי להוסיף תרגיל לכתף אחורית, ואת ההנפת משקולות לצדדים תשנה לתרגיל לכתף קדמית, כמו הרמת מוט לפנים או כמו התרגיל שאתה עושה רק להניף קדימה ולא הצידה.

למה יש לי תחושה שמה שהכתף שלך צריכה זה בכלל תכנית מתחילים עם איזה 9 סטים של לחיצות בשבוע?

-----

-יש לך פה 11 סטים של לחיצות,
ואז עוד 3 סטים של הנפות לצדדים. (הדלתואיד הקדמי עובד בהן!)

*גם ב-4 הסטים של הפשיטות, הוא משתתף כמייצב...

למה נראה לך שצריך עוד?

• פותח/ת השרשור
למה יש לי תחושה שמה שהכתף שלך צריכה זה בכלל תכנית מתחילים עם איזה 9 סטים של לחיצות בשבוע?

-----

-יש לך פה 11 סטים של לחיצות,
ואז עוד 3 סטים של הנפות לצדדים. (הדלתואיד הקדמי עובד בהן!)

*גם ב-4 הסטים של הפשיטות, הוא משתתף כמייצב...

למה נראה לך שצריך עוד?

כי אני עם אותו הנפח כבר יותר מחצי שנה ובזמן האחרון שמתי לב שהכתפיים כבר לא מתקדמות באותו הקצב שהיו מתקדמות פעם... אני כן מתחזק אבל מבחינת צבירת מסת שריר בכתף, הכתפיים שלי נהיו עגולות יותר עד שלב מסויים ונתקעו

אני לא יודע כמה קריטי בכלל לאמן את הכתפיים האמת.. שמתי לב על עצמי שהבנצ׳ מאמן אותן יופי. לפעמים אני בודק כמה משקל יש לי בפרס ורוב הזמן או שאני מתקדם או שאני נשאר על אותן המשקל. איך זה? אין לי מושג.

שאני חושב על זה שוב, יכול להיות מצב שאתה אולי אתה לא עושה את התרגילים כמו שצריך ו"מרמה" בהם או נעזר בשרירים אחרים וכך מאבד מהגירוי בכתפיים. הרבה אנשים למשל מעגלים את הגב התחתון בלחיצת כתפיים, מה שמוציא את הכתפיים מפעולה ומכניס יותר חזה עליון. או בהנפת משקולות לצדדים אני רואה הרבה אנשים שעושים חצי תנועה כלפי מעלה, ואת החצי השני עושים באמצעות הטרפזים והגב, וזה בגלל עבודה עם משקל גבוה מדיי לרוב.
תתמקד בעבודה נקייה בתרגילי הכתפיים לתקופה. תבקש ממאמנים שיסתכלו איך אתה מבצע את התרגיל, תצלם את עצמך (או תבקש שיצלמו), תוריד 10-15 אחוז משקל בתרגילים האלה ותתרכז בטכניקה, אחר כך תעלה שוב תוך שמירה על אותה טכניקה ששיפרת. תסתכל על טעויות נפוצות ודגשים לעבודה בתרגילים האלה בערוצי יוטיוב רציניים.

• פותח/ת השרשור
לפי מה אתה בונה את ההתקדמות שלך? (באימונים, לא ויזואלית)

במורכבים התקדמות פעם בשבוע במשקלים.
בתרגילים כמו לחיצת כתפיים בדמבלים ולחיצת חזה בשיפוע עם משקולות התקדמות בטווח חזרות עד לטווח של 10 חזרות ומשם עליה במשקל וירידה בחזרות

במורכבים התקדמות פעם בשבוע במשקלים.
בתרגילים כמו לחיצת כתפיים בדמבלים ולחיצת חזה בשיפוע עם משקולות התקדמות בטווח חזרות עד לטווח של 10 חזרות ומשם עליה במשקל וירידה בחזרות
אם אתה מתקדם - אז איפה הבעיה?
תהליכים לוקחים זמן.

עד לאן התהליך שלך הביא את הבנץ' פרס, ואת הפרס שלך בינתיים?

• פותח/ת השרשור
כמה בנץ וכמה פרס יש לך?
אם אתה מתקדם - אז איפה הבעיה?
תהליכים לוקחים זמן.

עד לאן התהליך שלך הביא את הבנץ' פרס, ואת הפרס שלך בינתיים?

הבנץ שלי הגיע ל77.5kg לחזרות
כרגע עשיתי דילואוד ומטפס חזרה

הפרס 45kg לחזרות

משקל גוף 70kg

אז תוריד תרגילי עזר ותתמקד בלהביא את הבנץ שלך ל120 ואת הפרס ל80. כשתגיע לשם תחליט אם אתה צריך תרגילי עזר.

אלה הימי A שלי נכון לעכשיו... רוצה להוסיף קצת נפח לכתפיים, מה ממליצים?

A1
בנץ פרס - 4x6
לחיצת כתפיים בדמבלים - 4x8-10
פרפר בכבלים - 3x10
Skull crushers - 3x8

A2
לחיצת כתפיים במוט 4x6
בנץ פרס - 4x8
פרפר בכבלים - 3x10
Skull crushers - 3x8

אתה לא עובד על יד קדמית?

עזוב יד קדמית, הוא לא עובד על גב, בטן ורגליים.
אלה "ימי A".
זה אומר שיש לו "ימי B".

-אני רק תוהה איך אנשים שצריכים "יום שלם" לציצי שלהם משלבים גם מספיק נפח לרגלים וגם מספיק משיכות ביום אחד.

-אני רק תוהה איך אנשים שצריכים "יום שלם" לציצי שלהם משלבים גם מספיק נפח לרגלים וגם מספיק משיכות ביום אחד.
לא בעיה, עושים ABCDEFGHIJKMLN, משהו כמו 13 אימונים ביום וסגרנו את כל הגוף בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית