הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש נטייה להשמנה?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
אז הכל זה מיתוס? אם הbmr משתנה כל הזמן בהתאם למשקל/אחוזי שומן/מסת שריר, אז בעצם הכל זה עיניין של מה נכנס לי לגוף וחא להיות על מאזן קלורי חיובי ולא יש לי נטייה להשמנה ונדפקתי?

אז הכל זה מיתוס? אם הbmr משתנה כל הזמן בהתאם למשקל/אחוזי שומן/מסת שריר, אז בעצם הכל זה עיניין של מה נכנס לי לגוף וחא להיות על מאזן קלורי חיובי ולא יש לי נטייה להשמנה ונדפקתי?
תאכל מה שבא לך אבל במידה ולא תיהיה על מאזן חיובי לא תעלה במשקל.

יש את זה בעברית?

נטיה להשמנה זה יותר מורכב מרק צריכה קלורית ומושפע מגנטיקה, פעילות לא יזומה, מאזן הורמונלי ועוד דברים, אבל כל אלה ישפיעו על השורה התחתונה, שהיא הוצאה קלורית יומית, ולפי אותה הוצאה קלורית אפשר להתאים את התפריט ולהתגבר על רוב הפערים

נטיה להשמנה זה יותר מורכב מרק צריכה קלורית ומושפע מגנטיקה, פעילות לא יזומה, מאזן הורמונלי ועוד דברים, אבל כל אלה ישפיעו על השורה התחתונה, שהיא הוצאה קלורית יומית, ולפי אותה הוצאה קלורית אפשר להתאים את התפריט ולהתגבר על רוב הפערים
כשמישהו בעצם יש לו נטיה להשמנה אז בעצם לעומת אנשים אחרים בגיל משקל וגובה שלו הוא פשוט שורף פחות קלוריות? ואז בעצם הוא כאילו אוכל כמוהם והם לא משמינים והוא כן

כשמישהו בעצם יש לו נטיה להשמנה אז בעצם לעומת אנשים אחרים בגיל משקל וגובה שלו הוא פשוט שורף פחות קלוריות? ואז בעצם הוא כאילו אוכל כמוהם והם לא משמינים והוא כן
בידיוק, זה ההבדל העיקרי

״נטייה להשמנה״ קשורה גם להרבה גורמים שאנשים לא מודעים אליהם. אני למשל תמיד חשבתי שיש לי נטייה להשמנה, אבל ספציפית ה״נטייה״ שלי היא:
- לאכול ג׳אנק פוד באופן אינטואיטיבי , מה לעשות זה טעים לי
- אורח חיים מאוד עצלני, לא זז הרבה, לא הולך לשום מקום וכו׳

קל לתרץ את הגנטיקה, זה הרבה פעמים חינוך ותרבות מהבית.

• פותח/ת השרשור
״נטייה להשמנה״ קשורה גם להרבה גורמים שאנשים לא מודעים אליהם. אני למשל תמיד חשבתי שיש לי נטייה להשמנה, אבל ספציפית ה״נטייה״ שלי היא:
- לאכול ג׳אנק פוד באופן אינטואיטיבי , מה לעשות זה טעים לי
- אורח חיים מאוד עצלני, לא זז הרבה, לא הולך לשום מקום וכו׳

קל לתרץ את הגנטיקה, זה הרבה פעמים חינוך ותרבות מהבית.
כן אבל הקטע הוא שאנשים עם ״גנטיקה״ רזה שורפים יותר לא?
לדוגמא אני מכירה מישהי רזה שאוכלת פי 2 או 3 ממני ורק ג׳אנק אבל היא לא משמינה.
ואני רק מלהריח בורקס כבר עליתי 3 קילו.
השאלה שלי היא האם אפשר לשנות או לשפר את השריפת קלוריות כי הבנתי לדוגמא שככל שיש מסת שריר אז שורפים יותר קלוריות משמע יכולה לאכול יותר בלי להשמין. זה לא משנה את הגוף שלי?

כן אבל הקטע הוא שאנשים עם ״גנטיקה״ רזה שורפים יותר לא?
ההבדלים לרוב הם עד איזור ה-500 קלוריות (למרות שיש גם יוצאי דופן)

לדוגמא אני מכירה מישהי רזה שאוכלת פי 2 או 3 ממני ורק ג׳אנק אבל היא לא משמינה.
ואני רק מלהריח בורקס כבר עליתי 3 קילו.
זה חוסר מידע בתצפית, וכנראה הבדלים בהרגלים. אני מתערב איתך שהיא זוללת בארוחות שאת איתה או רואה אותה, אבל בשאר הזמן היא אוכלת משמעותית פחות, ואולי גם פעילה יותר, ואני מניח שהמקרה שלך הוא שאת אוכלת יותר בקבוע, מה שמסתכם ביותר קלוריות לאורך זמן.

השאלה שלי היא האם אפשר לשנות או לשפר את השריפת קלוריות כי הבנתי לדוגמא שככל שיש מסת שריר אז שורפים יותר קלוריות משמע יכולה לאכול יותר בלי להשמין. זה לא משנה את הגוף שלי?
זה לא עושה הבדל משמעותי, אין דרך אמיתית לשנות את השריפה הקלורית, ואפשר יותר להתאים את התזונה לרמת הפעילות. ואולי מסת שריר לא שורפת יותר שומן, אבל תעבדי יותר על פיתוח השריר, פחות מהקלוריות ילכו לבניית שומן, ויותר לבניית שריר

• פותח/ת השרשור

זה חוסר מידע בתצפית, וכנראה הבדלים בהרגלים. אני מתערב איתך שהיא זוללת בארוחות שאת איתה או רואה אותה, אבל בשאר הזמן היא אוכלת משמעותית פחות, ואולי גם פעילה יותר, ואני מניח שהמקרה שלך הוא שאת אוכלת יותר בקבוע, מה שמסתכם ביותר קלוריות לאורך זמן.

זה לא עושה הבדל משמעותי, אין דרך אמיתית לשנות את השריפה הקלורית, ואפשר יותר להתאים את התזונה לרמת הפעילות. ואולי מסת שריר לא שורפת יותר שומן, אבל תעבדי יותר על פיתוח השריר, פחות מהקלוריות ילכו לבניית שומן, ויותר לבניית שריר

תודה רבה, יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכל לענות עליהם...
אם אכלתי תקופה פחות מ1000 קלוריות וכרגע רוצה לעלות בכמות קלוריות ולהגיע לניטרלי בלי לעשות ספורט. אם אעלה בהדרגה כל פעם. אני עדיין אעלה במשקל? כי אמרו לי שכן. (להגיע לפחות ל1200 עד שיהיה לי זמן להכניס ספורט לשיגרה)
והאם יכול להיות שירדתי 15 קילו רק מסת שריר? או חייב להיות שירדתי גם קצת באחוזי שומן?

אם אכלתי תקופה פחות מ1000 קלוריות וכרגע רוצה לעלות בכמות קלוריות ולהגיע לניטרלי בלי לעשות ספורט. אם אעלה בהדרגה כל פעם. אני עדיין אעלה במשקל? כי אמרו לי שכן.
את תעלי, אבל בעיקר בנוזלים, לא שומן

(להגיע לפחות ל1200 עד שיהיה לי זמן להכניס ספורט לשיגרה)
להכניס ספורט לשגרה זה קל מאוד, אפילו 15 דקות ביום בתור מינימום יספיק כדי לתת תוצאות מינימליות טובות

והאם יכול להיות שירדתי 15 קילו רק מסת שריר? או חייב להיות שירדתי גם קצת באחוזי שומן?
לא, את גם יורדת בשומן, אבל לא בטוח שבהרבה אחוזי שומן בגלל שיש איבוד שריר ניכר יחסית

כמו שנאמר, לרוב מי שאומר שיש לו נטייה להשמנה זה לצערינו רק תירוצים ולא ממש אמת.

הכל עניין של הרגלים, חינוך וכו׳.

הרבה חבר׳ה רזים שאומרים ״אבל אני אוכל מלא!״ מסתבר שבקושי אוכלים. רואים אותם אוכלים ארוחה אחת גדולה ומסיקים לשאר היום. מנגד מי שחושב שאוכל מעט, או שאוכל מאכלים עתירי קלוריות (בתוספת שתייה קלה / אלכוהול) ונשנושים שאינו מודע שמשפיעים ככ הרבה.

• פותח/ת השרשור
את תעלי, אבל בעיקר בנוזלים, לא שומן

להכניס ספורט לשגרה זה קל מאוד, אפילו 15 דקות ביום בתור מינימום יספיק כדי לתת תוצאות מינימליות טובות

לא, את גם יורדת בשומן, אבל לא בטוח שבהרבה אחוזי שומן בגלל שיש איבוד שריר ניכר יחסית
אני משרתת בקרבי ככה שאפילו 15 דקות בסוף היום אין לי זמן וגם מגיעה פיזית מותשת. עוד רגע משתחררת וכמובן שאתחיל שיגרת ספורט טובה יותר. אבל ירדתי בצורה לא טובה ורוצה לצמצם נזקים ולא לגרום לעלייה מיותרת אז ממשיכה עם האכילה המועטה.. הפחד לעלות אחרי שירדתי מפחידה. והאם יראו חיצונית את העלייה של הנוזלים? אפשר לצמצם את העלייה של זה?

אני משרתת בקרבי ככה שאפילו 15 דקות בסוף היום אין לי זמן וגם מגיעה פיזית מותשת. עוד רגע משתחררת וכמובן שאתחיל שיגרת ספורט טובה יותר. אבל ירדתי בצורה לא טובה ורוצה לצמצם נזקים ולא לגרום לעלייה מיותרת אז ממשיכה עם האכילה המועטה.. הפחד לעלות אחרי שירדתי מפחידה. והאם יראו חיצונית את העלייה של הנוזלים? אפשר לצמצם את העלייה של זה?
אם את בקרבי אז כנראה שיותר שריר נשמר כי אורח החיים שלך הוא אקטיבי מאוד.
ולגבי הנוזלים, תעלי לאט לאט את הפחמימות, זה אמור לעזור מעט, אבל בכל מקרה זה לא משהו שרואים יותר מדי

• פותח/ת השרשור
ולגבי הנוזלים, תעלי לאט לאט את הפחמימות, זה אמור לעזור מעט, אבל בכל מקרה זה לא משהו שרואים יותר מדי
אני כן נורא פעילה אבל לא מרגישה מספיק שינוי חיצוני בשביל 15 קילו, לכן הפחד שה15 האלו הם יותר מסת שריר ונוזלים. כי הייתי בן אדם נורא אכלן וג׳אנק פוד נטו ופתאום בשניה שיניתי את אורח החיים שלי לקיצוני..
דרך אגב מודה על העזרה
אני כן נורא פעילה אבל לא מרגישה מספיק שינוי חיצוני בשביל 15 קילו, לכן הפחד שה15 האלו הם יותר מסת שריר ונוזלים. כי הייתי בן אדם נורא אכלן וג׳אנק פוד נטו ופתאום בשניה שיניתי את אורח החיים שלי לקיצוני..

דרך אגב מודה על העזרה
וגם לא היה לי ידע על מספיק חלבון או בכללי דגש על אבות המזון וכו אז הייתי נורא חלשה בהתחלה...

נזולים ומסת שריר הם בטוח חלק מסויים מהמשקל שהורדת, אבל לדעתי לא חלק גדול במיוחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית