הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט צמחוני וחלבונים

• פותח/ת השרשור Cyber
  • פורסם בתאריך

Cyber

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
גובה: 1.75
משקל: 70+- ק"ג (משתנה פה ושם. השיא שלי היה 73 לפני חודשיים)
המטרה שלי: להראות חטוב, שהשרירים יבלטו מהגוף מבלי שאני אצטרך להקשיח אותם. וכמובן להתחזק

אני מתאמן כבר המון זמן ואכן יש שיפור, אבל לא ברמה שאני רוצה
כל מי ששאלתי אותו אמר לי שאני כנראה לא אוכל טוב...
ולפני שחלקכם יאשימו את העובדה שאני צמחוני
אני צמחוני רק שנתיים ואני מתאמן כבר מגיל 15 (מזכיר שאני בן 22 עכשיו)
קראתי באינטרנט שיש מקורות צמחיים מפוצצים בחלבון, יותר מאשר בכל סוג בשר, לדוגמא: עדשים.
ועכשיו לשאלות:
- כמה גרם חלבון אני צריך לאכול ביום?
- האם יש פה מישהו צמחוני עם גוף מפותח שיכול להמליץ לי על תפריט?
-כמה פעמים בשבוע אני צריך להתאמן אם אני מחלק את האימונים שלי ל-2 סוגים, שכל אחד עובד על סוג אחר של שרירים.
-והאם בכל אימון אני צריך לשרוף את השרירים עד הסוף או שלפעמים לעשות אימונים יותר קלילים על חשבון האינטנסיבים?

תודה מראש.

140 בערך.
-כמה פעמים בשבוע אני צריך להתאמן אם אני מחלק את האימונים שלי ל-2 סוגים, שכל אחד עובד על סוג אחר של שרירים.
3-5 בשבוע.
-והאם בכל אימון אני צריך לשרוף את השרירים עד הסוף או שלפעמים לעשות אימונים יותר קלילים על חשבון האינטנסיבים?
מהו ה"דילואוד" ומתי חשוב ליישם אותו באימונים? | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כמו שאמרו, 140

שום סיבה לעבור את ה 3
ואין סיבה לפרק כל כך הרבה לאימונים.

ממש לא צריך לשרוף שום דבר. ולא צריך לעשות אימונים קלילים.
אימון צריך להית קשה ואין סיבה שיהיה קל. אבל אתה לא אמור לצאת מת מהאימון עם שרירים תפוסים

תקרא את המאמר הבא:
עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

יעשה לך סדר בכל הבלאגן

אני לא נכנס למניעים להיות צמחוני וכו׳ כי זה לא רלוונטי.
הבעיה עם מקורות מידע צמחוניים / טבעוניים שהם מפוצצים בחרטא שמתאים לאורח חיים שלהם ומחפשים חצאי אמת כדי להגיד שזה גם בריא וטוב לאימונים וכו׳.

אחרי שהבהרתי את זה, אין בעיה להיות צמחוני ולהתאמן ולהגיע לתוצאות יפות, רק צריך להתאמץ קצת יותר כמובן.

עדשים ושאר מאכלים טבעוניים ללא יוצא מהכלל יכילו יותר פחמימה ושומן מאשר חלבון. אתה יכול לקבל חלבון מהם, אבל בתוספת ערכים אחרים שאולי לא רצית לצרוך (לא תמיד).

עכשיו מכיוון שאתה לא טבעוני, אתה יכול לצרוך מוצרי חלב:
קוטג׳, אבקת חלבון מי גבינה, יוגורט פרו, ביצים, חלב וכו׳
אם אתה עדיין מעדיף להמנע ברמה מסויימת, אבקת חלבון ע״ב סויה גם אפשרות
יש צמחוניים שאוכלים דגים, אם אתה אוכל אז זה בכלל מעולה

חישוב גס צריך להגיע ל150~ חלבון. יותר אם אתה נמצא בגרעון קלורי.

רצוי להתאמן 3-4 פעמים בשבוע.
חשוב ואף הכרחי לבצע מדי פעם אימון / שבוע קל - בהתאם לתכנית שלך.
לא צריך להגיע כל אימון לרמת מאמץ מקסימלית. צריך להתקדם באיטיות והדרגתיות במשקל/חזרות/סטים.

אני לא נכנס למניעים להיות צמחוני וכו׳ כי זה לא רלוונטי.
הבעיה עם מקורות מידע צמחוניים / טבעוניים שהם מפוצצים בחרטא שמתאים לאורח חיים שלהם ומחפשים חצאי אמת כדי להגיד שזה גם בריא וטוב לאימונים וכו׳.

אחרי שהבהרתי את זה, אין בעיה להיות צמחוני ולהתאמן ולהגיע לתוצאות יפות, רק צריך להתאמץ קצת יותר כמובן.

עדשים ושאר מאכלים טבעוניים ללא יוצא מהכלל יכילו יותר פחמימה ושומן מאשר חלבון. אתה יכול לקבל חלבון מהם, אבל בתוספת ערכים אחרים שאולי לא רצית לצרוך (לא תמיד).

עכשיו מכיוון שאתה לא טבעוני, אתה יכול לצרוך מוצרי חלב:
קוטג׳, אבקת חלבון מי גבינה, יוגורט פרו, ביצים, חלב וכו׳
אם אתה עדיין מעדיף להמנע ברמה מסויימת, אבקת חלבון ע״ב סויה גם אפשרות
יש צמחוניים שאוכלים דגים, אם אתה אוכל אז זה בכלל מעולה

חישוב גס צריך להגיע ל150~ חלבון. יותר אם אתה נמצא בגרעון קלורי.

רצוי להתאמן 3-4 פעמים בשבוע.
חשוב ואף הכרחי לבצע מדי פעם אימון / שבוע קל - בהתאם לתכנית שלך.
לא צריך להגיע כל אימון לרמת מאמץ מקסימלית. צריך להתקדם באיטיות והדרגתיות במשקל/חזרות/סטים.

רוב הצמחוניים/טבעוניים שאני מכיר אישית לפחות, עושים את זה בגלל אידיאולוגיה ולא כי זה בריא. בכל מקרה, בתקופת מאסה אפשר עוד לשרוד כי כמו שאמרת רוב האוכל מבוסס על דגנים שמפוצצים בשומן,קלוריות ופחמימות. אותי יותר מעניין איך טבעוני עושה חיטוב לעזאזל?

אפשר לעשות חיטוב, פשוט לקחת בחשבון שיהיה איבוד של שריר כי יהיה קשה להגיע לערכי חלבון גבוהים ותוך כדי להיות על מאזן שלילי.
למרות שכשאני חושב על זה שוב, אפשר לבסס את התזונה הרבה על אבקות חלבון ולקבל ערכי חלבון גבוהים. לא שזה טוב..

יצא לי להיות בסמינר של RP ושאלו את השאלה הזאת.

במקרה של טבעוני - תהיה חייב להתבסס על מוצרי סויה, כולל כנראה אבקת חלבון.

לגבי צמחונים/טבעוניים ואידיאולוגיה - אכן כמעט כולם עושים את זה בגלל אידיאולוגיה, הבעיה היא שהם מבצעים CHERRY PICKING למדע ולתוצאות וסטטיסטיקות להראות שטבעונות/צמחונות עדיפה לבריאות ולתוצאות ספורטיביות.\

דוגמא קטנה, יש פאוורליפטר לא חלש שהוא טבעוני המון שנים, הרים לפני איזה 5~ שנים בפוש פול וזכה בקטגורית מאסטרס משהו. ראיתי עליו כל כך הרבה פמפומים ״אלוף הארץ במשקולות - טבעוני״ בתור ״עדות״ לכך שמי שהכי חזק - עשה זאת בגלל ולא למרות הטבעונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית