הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה סומו דדליפט

Cerberus

משתמש מתחיל
130
64
נק' מוניטין:
101
130
64

הברכיים צריכות להיות החוצה והאגן רחוק מידי לא?
טכניקה רחוקה ממושלמת אבל עובדים על זה 😃
הסרטון היה כנראה על פרטי בהתחלה, תיקנתי.

בעזהי"ת

נמצא הבדל עקרוני בין סומו דדליפט, ודדליפט קלאסי רחב. סומו דדליפט מנסה להיות עם זווית גיו קרובה ככל האפשר לקו ישר אל הרצפה. כמובן שאי אפשר לעשות זאת, אבל אתה בהחלט בכיוון בנסיון שלך להכניס אגן קדימה. דדליפט קלאסי רחב הוא עם גיו מקביל יותר לרצפה - ויותר נועד לבעלי רגליים ארוכות ועדיין ידיים קצרות.

אתה בסדר גמור, ובעצמך יודע שככל ותשב יותר 'בשפאגט' כך תהיה יעיל יותר. תנסה לסובב מעט יותר את כפות הרגליים החוצה, ולהתאמן על ישיבה נמוכה יותר - ומנגד: זקופה ככל האפשר.

(נחה עלי הרוח להגיב קצת לסרטוני טכניקה).

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

נמצא הבדל עקרוני בין סומו דדליפט, ודדליפט קלאסי רחב. סומו דדליפט מנסה להיות עם זווית גיו קרובה ככל האפשר לקו ישר אל הרצפה. כמובן שאי אפשר לעשות זאת, אבל אתה בהחלט בכיוון בנסיון שלך להכניס אגן קדימה. דדליפט קלאסי רחב הוא עם גיו מקביל יותר לרצפה - ויותר נועד לבעלי רגליים ארוכות ועדיין ידיים קצרות.

אתה בסדר גמור, ובעצמך יודע שככל ותשב יותר 'בשפאגט' כך תהיה יעיל יותר. תנסה לסובב מעט יותר את כפות הרגליים החוצה, ולהתאמן על ישיבה נמוכה יותר - ומנגד: זקופה ככל האפשר.

(נחה עלי הרוח להגיב קצת לסרטוני טכניקה).
.
התנועה שאתה מתאר לא מצריכה גמישות רצינית? :D
ואני הבנתי שהאגן צריך להישאר גבוה.
ושאלה כללית, אני הבנתי שהגב תחתון בסומו עובד פחות, אבל משום מה אני מרגיש אותו יותר מאשר מתי שאני עושה דדליפט קונבנציונלי

בעזהי"ת

.
התנועה שאתה מתאר לא מצריכה גמישות רצינית? :D
ואני הבנתי שהאגן צריך להישאר גבוה.
ושאלה כללית, אני הבנתי שהגב תחתון בסומו עובד פחות, אבל משום מה אני מרגיש אותו יותר מאשר מתי שאני עושה דדליפט קונבנציונלי

א. לא חושב שמצריכה גמישות מסוג שאינך יכול לפתח אותה לאחר כמה חודשים של נסיון להכניס אגן קדימה.

ב. בדיוק היום הבאתי במאמר חדש, בין השאר, את אנימציית רגע הניתוק הסומו דדליפט של יורי בלקין. תפוס עליה מבט.
דיון - מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?

ג. הדדליפט הנוכחי שלך הוא קצת קלאסי רחב וקצת סומו. בקלאסי רחב זוקפי הגיו עובדים באותו האופן שבקלאסי הרגיל.

נראה טוב. תדאג לכווץ ו"להוריד" יותר את השכמות, זה ייצור אפקט של טורסו קצר יותר, וככה תוכל לקרב את האגן למוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית