הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קצב עלייה במשקל (מסה)

• פותח/ת השרשור RanK
  • פורסם בתאריך

RanK

משתמש מתחיל
166
0
נק' מוניטין:
0
166
0
אהלן ;)

אני נמצא בתקופת ״מסה״ ומתקשה להבין האם העליות שאני מבצע הינן ״תקינות״ (מובן לי שלא ניתן לקבוע באופן חד משמעי האם עלייה בוצעה באופן נקי).

לשם הדוגמה - שקילה לפניי אחרונה 86.2 ק״ג והשקילה האחרונה (בהפרש של שבוע) 87.1 ק״ג (אציין שהשקילה האחרונה בוצעה לאחר יום שהיה עמוס יותר באכילה).

האם אני יכול להסיק מן השקילות האלו דבר? או מאחר והיה יום שקצת יוצא מן השגרה אז העלייה הייתה דרסטית יותר?

אם ארצה לבחון את העלייה הבאה, מה יהיה המשקל האידאלי עבור כך?

מה תיחשב עלייה גדולה מידי והאם באופן חד משמעי עליי להוריד קלוריות/להוסיף אירובי לתפריט/לשגרה היומיומית.

תודה מראש לכל העונים 😃

אתה אמור לעלות 0.5-1% ממשקלך בחודש.
לדוגמא - אם אתה שוקל 75 קילו, עליה של עד 750 גרם בחודש תחשב נקיה.

כדי לבחון האם אתה בקצב העליה הזה אני ממליץ לך להשקל כל יום, לעשות ממוצע שבועי, ואז להשוות את הממוצע השבועי לזה שאחריו.

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לעלות 0.5-1% ממשקלך בחודש.
לדוגמא - אם אתה שוקל 75 קילו, עליה של עד 750 גרם בחודש תחשב נקיה.

כדי לבחון האם אתה בקצב העליה הזה אני ממליץ לך להשקל כל יום, לעשות ממוצע שבועי, ואז להשוות את הממוצע השבועי לזה שאחריו.

אין לי יכולת לבצע זאת מאחר ואני נמצא במסגרת צבאית.

מה דעתך על השקילה האחרונה?

אין לי יכולת לבצע זאת מאחר ואני נמצא במסגרת צבאית.

מה דעתך על השקילה האחרונה?
אמרתה שהשקילה האחרונה הייתה אחרי יום עמוס באכילה לכן יכול להיות מאוד שהעליה נובעת מנוזלים אבל יכול להיות שכמה גרמים מהם זה שריר/שומן תלוי כמובן במאזן הקלורי שאתה נמצא בו.

אחרי יום מלא באכילה (לרוב אם אוכלים ג׳אנק אז גם הנתרן גבוה מה שמוביל לספיחת נוזלים ועליה זמנית נוספת במשקל) בהחלט אפשר לצפות לעליה במשקל.

תראה אם עוד שבוע זה לא חוזר למשהו סביר אז שווה לעשות חושבים.

• פותח/ת השרשור
אחרי יום מלא באכילה (לרוב אם אוכלים ג׳אנק אז גם הנתרן גבוה מה שמוביל לספיחת נוזלים ועליה זמנית נוספת במשקל) בהחלט אפשר לצפות לעליה במשקל.

תראה אם עוד שבוע זה לא חוזר למשהו סביר אז שווה לעשות חושבים.

שקילה של היום 86.5 ק״ג לאחר יום נורמטיבי.

דעתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית