הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירקות

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
אני צורכת מעל 10 ירקות מגוונים ביום, נניח לארוחת ערב אני אוכלת 4-6 סוגי ירקות עם קוטג׳ ואני מעדיפה את זה על פני כל ארוחה אחרת. הרבה יותר טעים לי ומספק.
השאלה שלי אם כדי להוריד את הפחמימה מהארוחת צהריים שלי(אורז,קינואה,עדשים) ולעבור לברוקולי/שעועית כדי לא לאכול יותר מידי פחמימות כי בירקות שאני אוכלת יש הרבה פחמימות...
והאם זה בסדר לאכול כמות כזו גדולה של ירקות?
האם זה יכול לגרום לנזקים כלשהם?
אני כמובן מחשיבה את הקלוריות של הירקות בתפריט שלי אבל הכמות פחמימה ענקית בגלל הירקות...
והמטרה היא חיטוב.

אין בעיה לאכול הרבה ירקות באופן כללי.
אם המטרה שלך היא חיטוב, ואת מצליחה להכניס כמות מספקת של חלבונים, ולהכניס את כל הירקות והפחמות שאת אוכלת כרגע, ועדיין מצליחה להגיע לערכים הקלוריים שלך, אז אין שום בעיה.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לאכול הרבה ירקות באופן כללי.
אם המטרה שלך היא חיטוב, ואת מצליחה להכניס כמות מספקת של חלבונים, ולהכניס את כל הירקות והפחמות שאת אוכלת כרגע, ועדיין מצליחה להגיע לערכים הקלוריים שלך, אז אין שום בעיה.
מבחינה קלורית הכל נכנס לי. לחלבון אני גם מצליחה להגיע. אבל נניח מבחינת פחמימות אני לגמרי עוברת את הצריכה שלי בגלל הכמות המוגזמת של הירקות...

אין בעיה מבחינת ירידה במשקל בצריכת פחמימות. אולי יש בעיה בריאותית עם צריכה גבוה של פחמימות, לא יודע ולא חושב שיש.
אני בגישה שצריך גם לאכול דברים שאוהבים ולא רק להשתעבד לתפריט. אז לדעתי כל עוד זה נכנס לך בערכים ואת אוכלת מספיק חלבון, לבריאות.

אם בגלל הירקות את עוברת את הכמות פחמימות בתפריט (ובגלל זה אני מניח שאת עוברת את היעד הקלורי) אז תורידי מעט את הירקות

• פותח/ת השרשור
אם בגלל הירקות את עוברת את הכמות פחמימות בתפריט (ובגלל זה אני מניח שאת עוברת את היעד הקלורי) אז תורידי מעט את הירקות
אני עוברת את כמות הפחמימות בתפריט אך לא עוברת את המאזן הקלורי שלי. אני עדיין נמצאת בגירעון שלילי אך כמות הפחמימות הרבה יותר גדולה מהערכים בגלל הירקות כמובן. ואני מעדיפה לוותר על התוספת בצהריים שהיא אורז/כוסמת/קינואה מאשר לוותר על הירקות. כי זה הרבה יותר טעים ומשביע לי...

מה לגבי שומן? למה לא להוסיף כמה אגוזי מלך ושקדים? טוב למוח ולשיער ואת סוגרת פינה קלורית בכיף.

אני צורכת מעל 10 ירקות מגוונים ביום, נניח לארוחת ערב אני אוכלת 4-6 סוגי ירקות עם קוטג׳ ואני מעדיפה את זה על פני כל ארוחה אחרת. הרבה יותר טעים לי ומספק.
השאלה שלי אם כדי להוריד את הפחמימה מהארוחת צהריים שלי(אורז,קינואה,עדשים) ולעבור לברוקולי/שעועית כדי לא לאכול יותר מידי פחמימות כי בירקות שאני אוכלת יש הרבה פחמימות...
והאם זה בסדר לאכול כמות כזו גדולה של ירקות?
האם זה יכול לגרום לנזקים כלשהם?
אני כמובן מחשיבה את הקלוריות של הירקות בתפריט שלי אבל הכמות פחמימה ענקית בגלל הירקות...
והמטרה היא חיטוב.
אני אמנם די קיצוני עם אכילת הירקות שלי. אני שותה בין ליטר לשני ליטרים של מיץ גזר עם ג'ינג'ר (ולפעמים עם סלק, סלרי, תפוחים ירוקים, וכו'...). ואני אוכל המון ירקות ונבטים. אני אישית מגדיר את הירקות המזון הכי חשוב לי באימונים. אני עובר את הצריכה הקלורית שלי ביחד עם הפחמימות והחלבונים שלי, כנראה בגלל הירקות, אבל לא איכפת לי.
אז לדעתי זה בטוח מאוד לאכול כזה כמות של ירקות שאני כבר אוכל בערך ארבע חמש שנים. אמנם הגזר בכמות גדולה יכולה להצהיב את העור בהתחלה, אבל זה חולף, ולדעתי זה גם יפה. מלפפון ביחד עם ארוחת חלבון מן החי יכול לגרום צרבת.
יש לי רמת שומן נמוכה ורמת שריר גבוה יחסית. אם את עוברת את הצריכה הקלורית שלך, הייתי ממליץ להוריד מהפחמימות.
אבל אם את מתחת לצריכה הקלורית שלך, ואת רק רוצה לרדת מהר יותר. הייתי ממליץ לך להישאר עם הפחמימות שלך, ופשוט להיות סבלנית. ירידה מהירה מידי חוזרת מהר, וזה פוגע בבריאות שלך. ראיתי אנשים שאוכלים המון ירקות מעל לצריכה הקלורית שלהם שמרזים (אולי בגלל שזה ממריץ את החילוף חומרים).
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני אמנם די קיצוני עם אכילת הירקות שלי. אני שותה בין ליטר לשני ליטרים של מיץ גזר עם ג'ינג'ר (ולפעמים עם סלק, סלרי, תפוחים ירוקים, וכו'...). ואני אוכל המון ירקות ונבטים. אני אישית מגדיר את הירקות המזון הכי חשוב לי באימונים. אני עובר את הצריכה הקלורית שלי ביחד עם הפחמימות והחלבונים שלי, כנראה בגלל הירקות, אבל לא איכפת לי.
אז לדעתי זה בטוח מאוד לאכול כזה כמות של ירקות שאני כבר אוכל בערך ארבע חמש שנים. אמנם הגזר בכמות גדולה יכולה להצהיב את העור בהתחלה, אבל זה חולף, ולדעתי זה גם יפה. מלפפון ביחד עם ארוחת חלבון מן החי יכול לגרום צרבת.
יש לי רמת שומן נמוכה ורמת שריר גבוה יחסית. אם את עוברת את הצריכה הקלורית שלך, הייתי ממליץ להוריד מהפחמימות.
אבל אם את מתחת לצריכה הקלורית שלך, ואת רק רוצה לרדת מהר יותר. הייתי ממליץ לך להישאר עם הפחמימות שלך, ופשוט להיות סבלנית. ירידה מהירה מידי חוזרת מהר, וזה פוגע בבריאות שלך. ראיתי אנשים שאוכלים המון ירקות מעל לצריכה הקלורית שלהם שמרזים (אולי בגלל שזה ממריץ את החילוף חומרים).
בהצלחה
ראשית תודה על התגובה.
וכמו שציינתי אני לא עוברת את הכמות קלוריות שהצבתי לעצמי. אני עדיין בגירעון קלורי בדיוק כמו שאני רוצה. אבל כמות הפחמימות היא הרבה מעבר למה שאני אמורה לפי הנתונים שלי - בגלל הירקות. לכן שאלתי אם זה בסדר להיות בגירעון שלילי גם אם הערך של הפחמימות די גבוה - שוב בגלל הירקות
מה לגבי שומן? למה לא להוסיף כמה אגוזי מלך ושקדים? טוב למוח ולשיער ואת סוגרת פינה קלורית בכיף.
תודה על התשובה.
לא התלוננתי על המאזן קלורי. אני בחיטוב לכן אני צריכה להיות בגירעון שלילי. אכן משלבת גם חלבון ושומן אבל הצריכה של הפחמימות שלי מעבר לנתונים שאני צריכה בגלל הצריכה המוגזמת של הירקות. לכן שואלת אם זה בסדר להיות בכמות פחמימות שהיא גבוהה - בגלל הירקות אבל בכל זאת לא לעבור את המאזן הקלורי...

לדעות אין מקום

לעבור את כמות הקלוריות היומית = לא לרדת במשקל

• פותח/ת השרשור
אבל אם אני עוברת את כמות פחמימות (לפי הנתונים אמורה לאכול הרבה פחות פחמימה ממש שאני כרגע - בגלל הירקות) אך לא את המאזן הקלורי (עדיין במאזן קלורי שלילי) זה בסדר?
אבל אם אני עוברת את כמות פחמימות (לפי הנתונים אמורה לאכול הרבה פחות פחמימה ממש שאני כרגע - בגלל הירקות) אך לא את המאזן הקלורי (עדיין במאזן קלורי שלילי) זה בסדר?
לדעות אין מקום

אני לא הייתי חושש לכמות הפחמימות כל עוד את במאזן קלורי שלילי, אלא אם כן מי שרשמ\ה לך את תוכנית התזונה חושב\ת אחרת.

לדעות אין מקום

??????

לא הבנתי מה השאלה
אני מביא לא רק את דעתי אלא את נסיוני. למה בדיוק לדעות אין מקום ?
ידוע שבעודף קלורי לא מרזים, הבאתי דוגמא מאנשים שאני מכיר ואותי שאנחנו עוברים את הכמות הקלורית המומלצת אפילו בהרבה, ואנחנו ירדנו ויציבים במשקל הרצוי. אני לא יודע איך, אבל הדבר המשותף שלנו זה המון ירקות.

• פותח/ת השרשור
זה בסדר גמור אם תורידי את הפחמימות של הצהריים.
אכילה של ירקות בכמות שתיארת לא תזיק לך אלא להיפך.
ואם לא אוריד אך עדיין אהיה במאזן שלילי. זה יהיה עדיין בסדר?

עוברים את הכמות הקלורית המומלצת אפילו בהרבה, ואנחנו ירדנו ויציבים במשקל הרצוי

אם ירדת במשקל אז זה אומר שהיית בגירעון ולא עברת את הסך הקלורי שהגיע מ4 קילו כרוב או מחלבה ברוטב נוטלה וזיגוג מייפל. גם אם נראה לך שעברת סך קלורי "מומלץ", לא באמת עברת. פשוט היית בגירעון ומה שנראה לך כ"מומלץ" הוא סתם מספר שאין קורלציה בינו ובין צריכת הקלוריות שבאמת היית צריך בשביל לשמר את המשקל הקודם.

אם ירדת במשקל אז זה אומר שהיית בגירעון ולא עברת את הסך הקלורי שהגיע מ4 קילו כרוב או מחלבה ברוטב נוטלה וזיגוג מייפל. גם אם נראה לך שעברת סך קלורי "מומלץ", לא באמת עברת. פשוט היית בגירעון ומה שנראה לך כ"מומלץ" הוא סתם מספר שאין קורלציה בינו ובין צריכת הקלוריות שבאמת היית צריך בשביל לשמר את המשקל הקודם.
כנראה שאתה צודק (למרות שיש לי עוד כמה תאוריות). אני פשוט חושב שאנשים מפחדים מירקות הרבה יותר מידי ממה שצריך. כמו שציינתי, אני חושב שזה אחד הדברים הכי חשובים בתזונה שלי בתור מתאמן.

אם עברת את צריכת הפחמימות שלך ולא עברת את צריכת הקלוריות שלך סימן שאת צורכת פחות שומן או חלבון. זה לא בהכרח רע אבל צריך לשים לב שאוכלים כמויות מספיקות של חלבון ושומן.

אין שום בעיה עם המון ירקות, הלוואי עלי. אני עכשיו בתהליך של לאט לאט להעלות צריכת פירות וירקות כדי להגיע למשהו סביר (באופן טבעי לא אוכל כמעט בכלל).

מה הערכים שלך וכמה את מגיעה בפועל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית