הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תוכנית האימונים שלי (אני משתמש חדש, אך מתאמן שנתיים)

• פותח/ת השרשור gbguy
  • פורסם בתאריך

gbguy

משתמש מתחיל
174
0
נק' מוניטין:
1
174
0
שלום לכולם,

שמי גיא. באמצע אפריל אני חוגג שנתיים חברות עם המכון, אני חייב לציין שבחדר כושר שלי הוא בסיסי ביותר: אין מוט חופשי לחיצה חזה/סקוואט/לחיצה כתפיים וכד', אלא אני משתמש בעיקר ב-S.M לסקוואט ותאומים בלבד, משקולות לשאר התרגילים, ומכונה לפולי עליון אחיזה צרה.
האמת שאני גם כאן, בשביל לשמוע עוד חוות דעת, כי חצי מהמאמנים אומרים א', והחלק השני אומר ב', ואני רוצה לשמוע מהי דעתכם (ואני מקווה שאין כאן ילדים בני 13 שהחליטו שהם פרופסורים לפיתוח הגוף כמו בפורומים אחרים...). אבל לפני כן אני רוצה לספר טיפה על ההיסטוריה שלי: אני הגעתי בגיל 16 וחצי למכון כשהייתי טיפה שמנמן (גובה 1.80m במשקל 75.5kg), והכרתי את המאמן הראשון שלי שהוא היום לא מאמן במכון שבו אני מתאמן, הכין לי תוכנית הורדת שומן, ואחרי תקופה של 4 חודשים הגעתי למשקל יפה מאוד של 69kg. אחרי שהוא עזב את המכון והשאיר אותי חסר אונים, הכרתי מאמן חדש הכין לי תוכנית אימונים והעליתי טיפה ל-72kg. בדרך הכרתי עוד מאמן שהכין לי תוכנית טיפה מוזרה (סופר סטים וטריסטים) ועליתי בכל התקופה שלו עוד 2kg. אז הגיע הקיץ האחרון, וכמעט ישנתי כל הזמן, ורציתי להפסיק את האימונים, ולעבור לכושר קרבי, רק ששחכתי שאני מחויב למכון כושר וחזרתי. עוד מאמן חדש, שקרע לי את התחת בחיטוב (לפי רצוני כמובן), והורדתי באחוז שומן בצורה קיצונית (לפי התוכנית הייתי בסביבות ה-10.5% ואחרי התוכנית הגעתי ל-8.5% שומן, תוך חודשים!!). המאמן הזה עזב, ובמקומו הגיע המאמן שנוכחי ואמרתי לו: "שמע, אין לי כח להתחיל לעשות אימונים לפי המאמנים שכאן, אני לא הכי סומך עליהם. אני מאוד מקווה שאתה לא עוזב", הוא אמר לי "שמע, אני גר לא רחוק מכאן, לכן אני לא מתכוון לעזוב כ"כ מהר...". שמחתי והראתי לו 2 אימונים של 2 מאמנים של מסה, הסתכל ואמר לי "שמע, קח את האימון הזה כי הוא יותר קל, אני לא מאמין באימונים קשים". הייתי באותו הרגע האדם הכי מאושר, להגיע לחדר כושר בשעה 20:00 כשאין אף אחד, להתחיל לעשות אימונים קלים במשך שעה וחצי ולחזור הביתה. בסוף התברר לי שהאימונים הם לא כ"כ קלים כמו שציפיתי וקרעתי את עצמי ולכן ב-4 חודשים האחרונים עליתי ב-4kg. (אגב, יש לי את שעון Polar F7 בשביל אימונים אירובים).

לפיכך, הייתי שמח לקבל מכם חוות דעת על תוכנית האימונים שלי:
אימון A:
חזה:
סט אחד חימום - לחיצת חזה ישר - 15 חזרות - 25kg ב-DB.
3 סטים של לחיצת חזה - 6-8 חזרות - 35Kg ב-DB.
3 סטים של לחיצה חזה עליון (37 מעלות) - 6-8 חזרות - 30kg ב-DB.
3 סטים מקבלים - 8-10 חזרות עם משקולת 12.5kg.
(מונחה ארוכה של דקה וחצי ועד 3 דקות בין כל סט).
רגלים:
סט חימום סקוואט ב-S.M - בכל צד של המוט 25kg בחזרות של 10.
3 סטים של סקוואט ב-S.M - בכל צד של המוט 45kg בחזרות של 10.
3 סטים של תאומים ב-S.M. - בכל צד של המוט 50kg בחזרות של 10.
3 סטים של דדליפט במוט חופשי - בכל צד 20kg בחזרות של 10.
(מנוחות של דקה עד דקה וחצי בין כל סט).
אימון B:
גב:
סט מתח חופשי בלי משקל של 15 חזרות.
3 סטים של מתח עם משקל של 10kg של 6-8 חזרות.
3 סטים של חתירה ב-DB - במשקל של 30kg של 8-10 חזרות.
3 סטים של אחיזה צרה בפולי עליון - 80kg של 6-8 חזרות.
(מנוחות ארוכות של דקה עד 3 דקות בין כל סט).
כתפיים:
3 סטים של לחיצת כתפיים ב-DB במשקל של 25kg של 4-8 חזרות.
3 סטים של כפיפת כתפים ב-DB במשקל של 7.5kg של 10 חזרות.
בטן (לפעמים בתוכנית A ולפעמים בתוכנית B או באירובי, אך לא יום אחרי יום!)
3 סטים של עלית רגלים חופשי של 10-15 חזרות.
3 סטים של כפיפת בטן של 50 חזרות ללא משקל.
אימון אירובי:
30 דקות ריצה על הליכון.
20 דקות על מכשיר סקי (או איך שלא קוראים למכשיר עם השם המוזר הזה...).
10 דקות על האופניים.

האימונים משקל אני עושה 4 פעמים בשבוע (פעמיים אימון A ופעמיים אימון B).
אימון אירובי יוצא בין פעם - פעמיים בשבוע.
אימוני ידיים, המאמן אמר לי שאפשר לוותר וכדאי מאוד להשקיע יותר בתזונה ולא בעבודה במכון (בצורה פרופרציונית כמובן).

התזונה שלי:
היא מתחלקת ל-3 חלקים (סופ"ש וימי חול, כי בסופ"ש אני קצת מתפנק...)
בימי חול:
אני קם בבוקר בשעה 8:00 שותה כוס קפה עם 2 סוכר.
בשעה 9:00 אוכל סנוויץ' בפיתה עם קמח מלא או לחמניה עם קמח מלא עם קופסאת טונה + מלפפון חמוץ (בחומץ).
בשעה 12:00 אותו דבר כמו בשעה 9:00.
בשעה 15:30-16:30 אוכל ארוחת צהריים מלאת בבשר עוף: קציצות, חזה עוף, פרגיות, עם פחמימה: בעיקר מקרוני עם בזליקום (מומלץ לטעום) או רוטב אדום (עגבניות).
עד השעה 21:00 אוכל חטיף Energy עם אגוזים ושוקולד.
שעה 22:00 ארוחת ערב שהיא בד"כ ביצה עם לחם מלא, גבינה או נקניק עם שוקו או מים (בהתאם).
בסופ"ש:
8:30 כוס קפה.
10:00 בבוקר סנוויץ' עם גבינה (טוב, אין טונה כי אכלתי כל השבוע....)
14:00 חטיף Energy.
17:00 ארוחה על האש: סטייק, המבוגר, פרגיות, כנפיים.
22:00 פיצה.

המטרה שלי היא ניפוח הגוף.

בסופו של דבר הייתי רוצה לדעת האם התוכנית היא טובה, האם יש מקום לשיפור. אני מתאמן כשעה בכל אחד מן האימונים.

תודה, גיא.

נ.ב.
מצטער אבל האם אחד מן המנהלים יכול להעביר לי את ההודעה הזו לפורום לוג אימונים ותזונה. תודה.

נערך לאחרונה:
יש מכון אחר בעיר שלך?

בכללי התוכנית שלך זה חרא ואתה יכול הרבה יותר אבל לא במכון הזה יש מכון נורמלי עם מוט חופשי וראק?
או תקציב לבנות בבית?

• פותח/ת השרשור
יש מכון אחר בעיר שלך?

בכללי התוכנית שלך זה חרא ואתה יכול הרבה יותר אבל לא במכון הזה יש מכון נורמלי עם מוט חופשי וראק?
או תקציב לבנות בבית?
האמת שלא. המכון שהוא מאוד קרוב לבית, אולי בשנה הבאה אוכל. כרגע עד ספטמבר לא יכול לעשות שינויים רבים.

מה קשור SS?? הוא מתאמן כבר שנתיים

---------- התגובה התווספה ב 14:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:10 ----------

שלום לכולם,

שמי גיא. באמצע אפריל אני חוגג שנתיים חברות עם המכון, אני חייב לציין שבחדר כושר שלי הוא בסיסי ביותר: אין מוט חופשי לחיצה חזה/סקוואט/לחיצה כתפיים וכד', אלא אני משתמש בעיקר ב-S.M לסקוואט ותאומים בלבד, משקולות לשאר התרגילים, ומכונה לפולי עליון אחיזה צרה.
האמת שאני גם כאן, בשביל לשמוע עוד חוות דעת, כי חצי מהמאמנים אומרים א', והחלק השני אומר ב', ואני רוצה לשמוע מהי דעתכם (ואני מקווה שאין כאן ילדים בני 13 שהחליטו שהם פרופסורים לפיתוח הגוף כמו בפורומים אחרים...). אבל לפני כן אני רוצה לספר טיפה על ההיסטוריה שלי: אני הגעתי בגיל 16 וחצי למכון כשהייתי טיפה שמנמן (גובה 1.80m במשקל 75.5kg), והכרתי את המאמן הראשון שלי שהוא היום לא מאמן במכון שבו אני מתאמן, הכין לי תוכנית הורדת שומן, ואחרי תקופה של 4 חודשים הגעתי למשקל יפה מאוד של 69kg. אחרי שהוא עזב את המכון והשאיר אותי חסר אונים, הכרתי מאמן חדש הכין לי תוכנית אימונים והעליתי טיפה ל-72kg. בדרך הכרתי עוד מאמן שהכין לי תוכנית טיפה מוזרה (סופר סטים וטריסטים) ועליתי בכל התקופה שלו עוד 2kg. אז הגיע הקיץ האחרון, וכמעט ישנתי כל הזמן, ורציתי להפסיק את האימונים, ולעבור לכושר קרבי, רק ששחכתי שאני מחויב למכון כושר וחזרתי. עוד מאמן חדש, שקרע לי את התחת בחיטוב (לפי רצוני כמובן), והורדתי באחוז שומן בצורה קיצונית (לפי התוכנית הייתי בסביבות ה-10.5% ואחרי התוכנית הגעתי ל-8.5% שומן, תוך חודשים!!). המאמן הזה עזב, ובמקומו הגיע המאמן שנוכחי ואמרתי לו: "שמע, אין לי כח להתחיל לעשות אימונים לפי המאמנים שכאן, אני לא הכי סומך עליהם. אני מאוד מקווה שאתה לא עוזב", הוא אמר לי "שמע, אני גר לא רחוק מכאן, לכן אני לא מתכוון לעזוב כ"כ מהר...". שמחתי והראתי לו 2 אימונים של 2 מאמנים של מסה, הסתכל ואמר לי "שמע, קח את האימון הזה כי הוא יותר קל, אני לא מאמין באימונים קשים". הייתי באותו הרגע האדם הכי מאושר, להגיע לחדר כושר בשעה 20:00 כשאין אף אחד, להתחיל לעשות אימונים קלים במשך שעה וחצי ולחזור הביתה. בסוף התברר לי שהאימונים הם לא כ"כ קלים כמו שציפיתי וקרעתי את עצמי ולכן ב-4 חודשים האחרונים עליתי ב-4kg. (אגב, יש לי את שעון Polar F7 בשביל אימונים אירובים).

לפיכך, הייתי שמח לקבל מכם חוות דעת על תוכנית האימונים שלי:
אימון A:
חזה:
סט אחד חימום - לחיצת חזה ישר - 15 חזרות - 25kg ב-DB.
3 סטים של לחיצת חזה - 6-8 חזרות - 35Kg ב-DB.
3 סטים של לחיצה חזה עליון (37 מעלות) - 6-8 חזרות - 30kg ב-DB.
3 סטים מקבלים - 8-10 חזרות עם משקולת 12.5kg.
(מונחה ארוכה של דקה וחצי ועד 3 דקות בין כל סט).
רגלים:
סט חימום סקוואט ב-S.M - בכל צד של המוט 25kg בחזרות של 10.
3 סטים של סקוואט ב-S.M - בכל צד של המוט 45kg בחזרות של 10.
3 סטים של תאומים ב-S.M. - בכל צד של המוט 50kg בחזרות של 10.
3 סטים של דדליפט במוט חופשי - בכל צד 20kg בחזרות של 10.
(מנוחות של דקה עד דקה וחצי בין כל סט).
אימון B:
גב:
סט מתח חופשי בלי משקל של 15 חזרות.
3 סטים של מתח עם משקל של 10kg של 6-8 חזרות.
3 סטים של חתירה ב-DB - במשקל של 30kg של 8-10 חזרות.
3 סטים של אחיזה צרה בפולי עליון - 80kg של 6-8 חזרות.
כתפיים:
3 סטים של לחיצת כתפיים ב-DB במשקל של 25kg של 4-8 חזרות.
3 סטים של כפיפת כתפים ב-DB במשקל של 7.5kg של 10 חזרות.
בטן (לפעמים בתוכנית A ולפעמים בתוכנית B או באירובי, אך לא יום אחרי יום!)
3 סטים של עלית רגלים חופשי של 10-15 חזרות.
3 סטים של כפיפת בטן של 50 חזרות ללא משקל.
אימון אירובי:
30 דקות ריצה על הליכון.
20 דקות על מכשיר סקי (או איך שלא קוראים למכשיר עם השם המוזר הזה...).
10 דקות על האופניים.

האימונים משקל אני עושה 4 פעמים בשבוע (פעמיים אימון A ופעמיים אימון B).
אימון אירובי יוצא בין פעם - פעמיים בשבוע.
אימוני ידיים, המאמן אמר לי שאפשר לוותר וכדאי מאוד להשקיע יותר בתזונה ולא בעבודה במכון (בצורה פרופרציונית כמובן).

התזונה שלי:
היא מתחלקת ל-3 חלקים (סופ"ש וימי חול, כי בסופ"ש אני קצת מתפנק...)
בימי חול:
אני קם בבוקר בשעה 8:00 שותה כוס קפה עם 2 סוכר.
בשעה 9:00 אוכל סנוויץ' בפיתה עם קמח מלא או לחמניה עם קמח מלא עם קופסאת טונה + מלפפון חמוץ (בחומץ).
בשעה 12:00 אותו דבר כמו בשעה 9:00.
בשעה 15:30-16:30 אוכל ארוחת צהריים מלאת בבשר עוף: קציצות, חזה עוף, פרגיות, עם פחמימה: בעיקר מקרוני עם בזליקום (מומלץ לטעום) או רוטב אדום (עגבניות).
עד השעה 21:00 אוכל חטיף Energy עם אגוזים ושוקולד.
שעה 22:00 ארוחת ערב שהיא בד"כ ביצה עם לחם מלא, גבינה או נקניק עם שוקו או מים (בהתאם).
בסופ"ש:
8:30 כוס קפה.
10:00 בבוקר סנוויץ' עם גבינה (טוב, אין טונה כי אכלתי כל השבוע....)
14:00 חטיף Energy.
17:00 ארוחה על האש: סטייק, המבוגר, פרגיות, כנפיים.
22:00 פיצה.

המטרה שלי היא ניפוח הגוף.

בסופו של דבר הייתי רוצה לדעת האם התוכנית היא טובה, האם יש מקום לשיפור. אני מתאמן כשעה בכל אחד מן האימונים.

תודה, גיא.

נ.ב.
מצטער אבל האם אחד מן המנהלים יכול להעביר לי את ההודעה הזו לפורום לוג אימונים ותזונה. תודה.

איפה ידיים?? האימון שלך לא פרופורציאונלי

• פותח/ת השרשור

---------- התגובה התווספה ב 14:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:10 ----------

המאמן אמר לי שאפשר לוותר על ידים לאימון מסה.
מה לעשות?

נ.ב.
קיראטין מומלץ לקחת?

הוא מתאמן כמו דביל שנתיים SS זה מצויין בשבילו

המאמן אמר לי שאפשר לוותר על ידים לאימון מסה.
מה לעשות?

המאמן מפגר. מה זה אפשר לוותר על ידיים?!
הוא כנראה רוצה ליצור ממך האלק עם ידיים של דוגמנית צנרת?!

המאמן שלך זבלל. תוסיף משו לידיים.

בטח שאפשר לוותר ספציפית בתוכנית שלו לא אבל בכללי אפשר

לא צריך להוסיף ידיים.

---------- התגובה התווספה ב 15:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:00 ----------

מה זה הקשקוש הזה? אפשר לוותר על הידיים בשקט אם התוכנית טובה.
במקרה שלו התוכנית חרא, אבל עבודה על הידיים עוד תפגע יותר בהתאוששות.

שימי צודק בהחלט..
אני אומר לזרוק תתכנית הזאת לפח,היא שגוייה מהיסוד..
מכון שאין בוא מקום ללחוץ חזה הוא לא מכון

בטח שאפשר לוותר ספציפית בתוכנית שלו לא אבל בכללי אפשר
למה ספציפית בתוכנית שלו לא? מה מיוחד בה שחייבים להוסיף ידיים?
אם ב SS אפשר לוותר על ידיים, אז בכל תוכנית אחרת אפשר לוותר על ידיים.

אתה באמת חושב שאפשר לגדול בחזה ובגב מבלי לגדול בידיים בחוסר פרופורציה כמו שתיארת?

ב SSיש עבודה על היידים(תמיכה) והמשקלים הגדולים גורמים ליד לגדול בתוכנית שלו אני יתפלא אם המשקלים עוברים את ה 20 קילו

המאמן שלך מוזר.
תוכנית עם נפח גבוה, אבל לא נותן תרגילים לידיים. (כמובן שלא צריך).
עדיף שתמצא מכון שמכיל מוט אולימפי,ספת לחיצה וראק\כלוב ותקרא את הספר Starting strength ותבצע את התוכנית, כרגע התוכנית שלך לייצנית ולא תקדם אותך בהרבה.
תקרא מאמרים בפורטל kilogram

topper ו motivator, מה לעזאזל אתם חושבים? עדיף שלא תכתבו בכלל..

ומתח עם משקל זה מספיק עבודה על הביספס תתפלאו אפילו יש את הפאמפ הכל-כך חשוב ודומס..

ב SSיש עבודה על היידים(תמיכה) והמשקלים הגדולים גורמים ליד לגדול בתוכנית שלו אני יתפלא אם המשקלים עוברים את ה 20 קילו
בכל תרגיל מורכב לפלג גוף עליון יש עבודה על ידיים בלי קשר לאיך התוכנית בנויה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית