הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחוז השומן הכי טוב ?

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
רציתי לדעת אם אי פעם בכלל בדקו אם יש אחוז שומן (+,-) שהוא הכי בריא או אחד שהוא הכי טוב לאתלטים
אני יודע שגבוה מידי לא בריא, ונמוך מידי (כנראה גם לא, לזה לא ראיתי הוכחות אבל, ראיתי מאמר על בעיות לב אצל באדיבילדרים בחיטוב - כאילו שזה הדבר היחיד שמשפיע, וראיתי תת משקל בכללי, לא אחוז שומן נמוך עם מסת שריר גדולה)

אני בחיטוב ולא ממש יודע איפה לעצור, מצד אחד רציתי מאוד לשפר קפיצה לגובה ושם כל קילו משמעותי, מצד שני אני רוצה להיות אימונים שבהם אני לא עייף מידי

אשמח לתשובה עם ביסוס מדעי אם יש(אני לא מצאתי) ואם לא אז מניסיון אישי

תודה רבה מראש

אין כזה דבר אחוז שומן מדויק שהוא הכי טוב וזה תלוי בסוג הספורט. אני אישית מניח שאנשים שרוצים להיות אתלטים בכלליות
ללא קשר לסוג ספורט מסוים כנראה הטווח הוא 10-14

אנשים מתבלבלים לגבי ההגדרה של אתלט.
אתלט זה לא בנאדם שבאופן כללי גמיש, זריז, מהיר, חזק וכו׳.

אתלט זה מישהו שמתחרה בספורט כלשהו ומתאמן בהתאם וחי אורח חיים בהתאם. יש הרבה ענפי ספורט שיסתרו את ההגדרה הכוללנית שיש לאנשים בראש לגבי מה זה אתלט ואיך הוא/היא אמור להראות.

אני נוהג פשוט לאכול בריא, ונותן לגוף שלי להחליט מה האחוז השומן שטוב לי. אני חושב שבחורף אני עולה ל15%, (נדרש יותר שומן כנראה, ויש לי יותר תאבון). ובקיץ אני בערך 13% אני חושב.
אבל אל תתן למכשיר או חשבון של משהו להחליט לך מה עליך להיות. אם בא לך קוביות, או שאתה רוצה להראות בצורה מסוימת, תן למראה להגיד לך אם הגעתי ליעד, ולא מכשיר.
אני מוכן להיות 30% אם אני נראה מחוטב רצח (אמנם זה בלתי אפשרי, אבל אתה מבין שזה המראה שמעניין אותי, ולא מספר).
אלא אם כן אתה רוצה להסתובב עם דף שרשום עליו מה האחוז שומן שלך כל הזמן, תן לחברים ולמראה להגדיר לך כמה שומן לשרוף וכמה שריר לבנות. בהצלחה

מנסיון עם הרבה מתאמנים / מתחרים שבודקים קבוע בסריקת דקסה את האחוז שומן שלהם, אותו אחוז שומן יכול להראות מאוד שונה אצל אנשים שונים.

לדוגמא SHW 150 קילו יראה הרבה יותר שמן ממה שהוא, והוא יכול להיות על א.ש יותר נמוך מבחור ששוקל 75 בלי הרבה שריר שיראה יחסית רזה / נורמלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית