הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון או לא?!

• פותח/ת השרשור gbguy
  • פורסם בתאריך

gbguy

משתמש מתחיל
174
0
נק' מוניטין:
1
174
0
שלום לכם,

לפני מספר שעות פרסמתי את תוכנית האימונים שלי ואת תפריט התזונה שלי (http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=10538). בקשתי ממנהלי הפורום שיעבירו את האשכול, אך עדין לא עשו עם זה משהו.
כמובן שהם דנו בעיקר על תוכנית האימונים שלי ולא על התזונה שלי. המאמן שלי כל הזמן אומר לי לקחת קריאטין, כי האנרגיה שאני אוכל אינה מספיקה לצפיות שלי לגוף. שאלתי את רופא המשפחה של משפחתי והמורה לספורט שלי, והם אמרו לי חד משמעית להמשיך לאכול חלבונים מן הטבע.
יש לציין באפריל יש לי פגישה עם הדיאטנית.

מה דעתכם? מומלץ לקחת קריאוטין או לא?

תודה.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי היא: חלבון נשמע דבר מושלם, איפה החסרונות? מדוע יש אנשים שמתנגדים לתוסף חלבוני לתזונה?

השאלה שלי היא: חלבון נשמע דבר מושלם, איפה החסרונות? מדוע יש אנשים שמתנגדים לתוסף חלבוני לתזונה?

-פוגעה בכבד והכליות
-כל דבר טיבעי עדיף על מהונדס

זה הסיבות עכשיו שום דבר מזה לא נכון אבל הרופאים לא יודעם או לא אכפת להם מזה

• פותח/ת השרשור
-פוגעה בכבד והכליות
-כל דבר טיבעי עדיף על מהונדס

זה הסיבות עכשיו שום דבר מזה לא נכון אבל הרופאים לא יודעם או לא אכפת להם מזה
קריאטין הבנתי שזה דבר טבעי לפי המאמר, האם זה נכון?

לפני שאתה דוחף דברים,
אתה מתאמן כמו שצריך ?
אתה אוכל כמו שצריך ?

אחרי שתענה על השאלות האלה יש מקום לחשוב לצרוך תוספים

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה דוחף דברים,
אתה מתאמן כמו שצריך ?
אתה אוכל כמו שצריך ?

אחרי שתענה על השאלות האלה יש מקום לחשוב לצרוך תוספים
בקשר לאימונים: אני בד"כ עובד עם מאמן, הוא רואה שאני עושה בסדר. בזמן האחרון בכלל קבלתי פידבקים טובים ואני מרוצה.
בקשר לתזונה, לכן אפרסם שוב את התזונה שלי:
בימי חול:
אני קם בבוקר בשעה 8:00 שותה כוס קפה עם 2 סוכר.

בשעה 9:00 אוכל סנוויץ' בפיתה עם קמח מלא או לחמניה עם קמח מלא עם קופסאת טונה + מלפפון חמוץ (בחומץ).
בשעה 12:00 אותו דבר כמו בשעה 9:00.
בשעה 15:30-16:30 אוכל ארוחת צהריים מלאת בבשר עוף: קציצות, חזה עוף, פרגיות, עם פחמימה: בעיקר מקרוני עם בזליקום (מומלץ לטעום) או רוטב אדום (עגבניות).
עד השעה 21:00 אוכל חטיף Energy עם אגוזים ושוקולד.
שעה 22:00 ארוחת ערב שהיא בד"כ ביצה עם לחם מלא, גבינה או נקניק עם שוקו או מים (בהתאם).
בסופ"ש:
8:30 כוס קפה.
10:00 בבוקר סנוויץ' עם גבינה (טוב, אין טונה כי אכלתי כל השבוע....)
14:00 חטיף Energy.
17:00 ארוחה על האש: סטייק, המבוגר, פרגיות, כנפיים.
22:00 פיצה.
מהי דעתך?

תעיין במאמרים באתר, תקרא על התוכנית starting strength, זה מה שאתה אמור לעשות.
בקשר תזונה, תקרא את המאמרים באתר קילוגרם לחיטוב ולמסה בהתאם למטרות שלך.

אבקת חלבון בטוחה לחלוטין, לא חייב להשתמש בה עדיין, רוב הסיכויים שעם תזונה לא נכונה לא תראה שום השפעה איתה.
גם קריאטין ממש לא חובה.

יותר קריטי אם כבר שתקנה מולטי-ויטמין טוב ואומגה 3.

• פותח/ת השרשור
תעיין במאמרים באתר, תקרא על התוכנית starting strength, זה מה שאתה אמור לעשות.
בקשר תזונה, תקרא את המאמרים באתר קילוגרם לחיטוב ולמסה בהתאם למטרות שלך.

אבקת חלבון בטוחה לחלוטין, לא חייב להשתמש בה עדיין, רוב הסיכויים שעם תזונה לא נכונה לא תראה שום השפעה איתה.
גם קריאטין ממש לא חובה.

יותר קריטי אם כבר שתקנה מולטי-ויטמין טוב ואומגה 3.
באתר "קילוגרם" רשום במאמר על החלבונים שקריאטין הוא מוצר טבעי שהוכח שעוזר להגדלת המסה בעבודה. לעומת זאת מולטי ויטמינים מורידים את הסיכון ללקיחת מחלות כרוניות.
מדוע לקחת דווקא את המולטי ולא את הקריאטין אם המטרה שלי הוא ניפוח השריר?

לוקחים את שניהם יחד כי אין קשר בינהם, ויטמינים ומינרלים עוזרים להשלים חוסרים מסויימים במיוחד כאשר אתה ספורטאי ומתאמן בעצימות גבוהה, יותר חשוב כאשר אתה בחוסר תזונתי (כגון "חיטוב"). להכל יש תחליף, אם אתה אוכל מספיק ירקות ופירות בתפריט, אתה יכול לא לקחת מולטיויטמין - הבעיה שאתה לא יודע כמה זה מספיק אם לא תעשה בדיקות דם, לכן מומלץ לקחת לפחות כדור אחד של מולטיויטמין שמותאם לספורטאים (אופטימן, AST, וכו').
בקשר לקריאטין, גם לו יש תחליף וזה בשר אדום בעיקר, אפשר למצוא כמויות יחסית גדולות של קריאטין בבשר אך הבעיה שכדי להגיע ל 5 גרם קריאטין (כפית מטבח) מאבקה, נדרש לאכול מספר ק"ג של בשר אדום, מה שמייקר את העסק ומכביד על הקיבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית